ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FromLAKE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2012 13:45
Son Ziyaret:
15 Haziran 2012 13:52
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ender Weiher
Doğum Tarihi:
13 Ekim 1980
Yaş:
43
İl:
Yurtdisi
Meslek:
ithalat- ihracat-imalat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ender Weiher
Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
Malawi - Tanganyika -Rio Negro-Negro River- Nano resif-American Cichlid
Almanya/Steinfurt ABD/New York

SON 10 MESAJI

HERKES AFRİKADAN TROPHEUS GETİRTİYORUM DİYOR FAKAT BUNLARIN KAÇI DOĞRU

Bence yanılmak tasınız. Türkiye hobicilik anlayışı ülke ekonomi hobicilik altında para kazandırmaya itmekte bu yüzde sürekli gelir elde etmek isteyenler olacaktır. Ülke ekonomisi kalkındıkça aşıcağız. Hal böyle olunca bunların önüne geçmek imkansız olacaktır, ama bir balığa 100 tl den 20-30 tane alıyorsak gerekli araştırmaları yapıcağız f1 balıklar üretim balıkları kötü değildir gerekli üretim tekniklerini bilmek yeterli örnek veriyim geçen ay ismi vermeyim Alman’da bir balık ithalatçısına gittim Duboisi leri f0 dan çok daha kaliteliydi ve güzeldi gerekli üretim sağlanırsa kötü diyil f0 - f1 ayrımı çok kolaydır beslenme den kaynaklı vücut anatomik iskelet yapıdan kolaylıkla ayrıştırılmakta. Asıl konuya girmek istediğim nokta ise ülkemizde balık alırken yeteri kadar araştırma yapılmıyor.  Reklam ile ürün alma sürü psikolojisine itme yapıyor en iyisini edindik sanıyoruz ama aksine, İstanbul’da ismini vermem doğru olmaz.  Afrika’da tesisleri olan Dar es selaam da havuzları olan ve birçok ülke ile ithalat ihracat için de olan firmalar var Avrupa nın belli bir pazar payını almış firmalar var ama bunları araştıramıyor vatandaşlarımız firmalarında iç piyasaya hakim olma dertleri olmuyor piyasada öne çıkan firmalara verdikleri toptan balıklarla yetiniyorlar. Benim tavsiyem araştırılması 2000 bin adet Tropheus içinden balık seçmek çok daha keyifli ve kolaydır . ;)

 

 

Not: Yanlış hatırlamıyor isem Türkiye’de 150 tl idi f0 şimdi 80 den bile alabiliyoruz ne kadar güzel bir imkan ama buda Tropheus gözdeliğini bitirecektir: D GLOBAL olarak placo hobiciliği rağbet görüyor ülkemizde mümkün olması güç olan petrochomislerde yıldızları parladı. 

f0 tropheus kasakawale13 D 2 E yeni resimler
Haddim olmadan yazıyorum balıklar bana katoto gibi geldi balıklar. Katatoto da çok güzle balıklardır dostum bu arada. ;)
AQUARESUL ÇOLAK tanıtım
Bu firma Türkiye'de tanınmıyor ama Almanya'da epey biliniyor Africa da tesisleri olduğu ve dar es de havuzları ve ülkeye epey hakim olduklarını biliyorum ÜLKEMİZE YAKIŞIR GİRİŞİMLERİ İÇİN tebrik ederim.


Regal reklamı aquaresul firması için yazılmış gibi. :)


Türkiye ve Avrupa ülkelerine yolladığınız kalite gerçekten kusursuz tebrik ve taktir ederim dünya çapında olan toptancılığın yanına ülkemizde perakendecilik işine el atmanız taktire şayan.
Toplu Yem Alımı Kuralları
Bu işi meslek haline getirmiş hobiciler görmek çok üzücü, Türk hobicileri fırsatçı olmamalı. :(
kampanya F0 nakit alımlarda %30 İndirim

Almanya da uzun uğraşlar sonucu bulamadığım Tropheus namasi türünü ülkemizde görüp şaşırarak edindim STEİNFURTH da gittim hastaneleriyle ünlü bir şehir hastalık sebebiyle 1 hafta kaldığım her gün Thomas beyi ziyarette bulundum çok küçük bir yer ama güler yüzlüler orada bulamadığım türleri İstanbul da görmekte çok ayrı bir olay.

 Tebrik ve takdir ederim. Ülkemizde böyle esnafları görmekten mutlu oldum, epey yol kat etmiş ülkemiz yâda Diamond yol kat etmiş bilemiyorum her şey profesyonelce teşekkürler.

 Her şey çok güzel Avrupa standartlarında kalite paketleme satış, ve satış sonrası destek her şey profesyonelce.

                                       

Saygılar..

Ender. 
Nereye Gidiyor bu Tropheus sevdası ?
[QUOTE=bunyamin_22] Tropheuslar OUT Plecolar İn :D nedendir bilinmez !!?
[/QUOTE]

Bünyamin bey, Tropheus bitmesi imkansız Almanya'da bulunduğum süre içinde çok gezme imkanı bulmaktayım gelen Tropheus ithalatları inanılmaz boyutta ve inanılmaz şekildeuzak doğu ve Avrupa çekmekte. 

Sinsice yayılan tür leptosomalar f0  listelerde yok gelir gelmez satılıyor. Pleco her zaman degerlidir ama ana fısh olmazlar hiç bir zaman bu yüzden Cichlid hayranları tercihini Tropical, Amazon, Negro çeşitlerinden kullanmazlar tercihlerini. 

Bir çaba var Tropheus düşsün tutulmasın Tropheus artık her geçen süre bozulmakta gölde. Safları çok değerleniyor bir çok sosyal medyadan dalgıçlarla firmalarla görüşe bilirsiniz görüşün  ne derece bozulduğunu görün Tropheus Brıchardi türleri tükenme tehlikesinde gölde ithalatları çok nadiren olmakta kesildiğinde rağbet üst düzel olacak örnek.


Saygılar..


NOT : Duboisi maswa nın gölde nadir olacağını tropheus sitelerinde 2 yıldır tartışılmaktaydı yeni yeni ülkemize yansımakta. ÜLKEMİZ HOBİCİLERİ DUBOİSİ ÇEŞİTLERİNİ HALEN AYIRAMAMAKTADIR KARIŞIK KOLONİLER BUNLARIN EN BÜYÜK İSPATI. 
Frontoza yavru bakımı
Cyphotilapia türleri büyüdükçe derin sulara inerler, buda akvaryumda yeterli hacım gerektirmesi demek 100'litrede hızlı büyümezler karakteristik özelikleri büyük sularda hakim olmak için büyüme hormonu üst düzey salgılanmasıdır büyüyüp bölgeye hakim olmak isterler bu yüzden beslenmesi protein ağırlıklı olursa ve su alanı büyük olursa hızlı büyür.
Nereye Gidiyor bu Tropheus sevdası ?
Tropheus çok farklı bir zevk, Tanganyika fısh seve nin hep gözdesi olmakta olacaktır da. Bir yere gitmeyecektir, iç piyasada olan türler her geçen zamanda ''CONGO'' koyları dışındaki her bölgedekiler bozulmakta en safı aranacak. Şuan ülkemizde değil ama bir çok ülkede maswa -namasi gibi gözden kaçan türler çok zor bulunmakta gölden nadiren çıkmaya başlamakta. 

Ayrıca Leptosoma türleri zor ve zahmetli yakalandığı için bir Tropheus'un tam 4 katı pahalı buda ithalatçıların işine gelmiyor. Türkiye de balıklar çok pahalı.
SULAWESİ ARİSTOCRATAMA İTHALATIMIZ 26-04-2012 STOKLARIMIZDA

Ülkemize bu kadar kaliteli ve çeşitlilik sunmanız gerçekten çok sevindirici. Alpay beyin dedigi gibi sanırım diskus üzerine olan bir sitede firma nın wep adresi verilmişti diye aklımda kalmıştı.

Cyprichromis , Leptosoma Dünyası
Merhaba Türkiye'den ve türk hobi gelişmelerinden çok uzak kaldım. :) Ülkemizde bir tropheus furyası olmuş. :) Almanyada bulundugum sürece hep leptosoma besledim ama gölden yakalanma ve nakliyesi yüzünden çok pahalı olmakta Türkiye'de bu rakam tam 3'katı oluyor. :) Uzun lafın kısası ülkemizde bu balıkların degerini bilmeliyiz, f0 getirmek çok zor, elimizdekilerin kıymetini bilelim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.