ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sadosado
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Temmuz 2012 11:43
Son Ziyaret:
08 Eylül 2013 14:57
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer sadettin alkan
Doğum Tarihi:
15 Aralık 1982
Yaş:
41
İl:
Konya
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Sadettin Alkan
240 lt
4 sarı kuyruk iceman
7 beyaz kuyruk iceman yavru

SON 10 MESAJI

iceman yavruları
Arkadaşlar iki hafta önce icemanimden yavru aldım. Ayrı bir akvaryumda büyütüyorum.Bugün başka bir dişiden gene yavru aldım. Bugün doğanları da yavru akvaryumunda yavruluğa koydum. Acaba yeni yavruları öncekilerin yanına koysam sorun olur mu?
iceman yavru alma
Öncelikle herkesin bayramı mübarek olsun. Bir sorum olacaktı. İlk kez yavru alacağım. Ben de sarı kuyruk iceman var. Ayrı bir akvaryuma da aldım balığı ağzına yumurta alalı 11 gün oldu. Kusturmak için erken mi? Forumlarda kusturma pek önerilmiyor ama yavru da kaybetmek istemiyorum. Benimki hobi amaçlı ticari değil. Ne önerirsiniz şimdi kustursam erken mi?
iceman
[QUOTE=malawi_cheart]Cikletler dayanıklı balıktır mantarların iyileşmesi için cikletlerin ilaca ihtiyaçları olduğunu düşünümüyorum.Su değerleri iyi ve su temizse sorunsuzca iyileşeceklerdir.İlaç kullanacaksanız ana akvaryumda değil ayrı bir akvaryumda kullanın.Akvaryumun dengesini bozmaya ve sağlıklı balıkları ilaca maruz bırakmaya gerek yok.Başka bir konuda demasoni eklemek istediğiniz gördüm.240 lt en fazla 3 tür malavi için yeterli 4. tür fazla gelecektir.Ayrıca sarı kuyrukla beyaz kuyruk buzadamlar birbirleriyle çiftleşebilir düşüncesindeyim.Demasoni istiyorsanız buzadamların bir varyetesinden vazgeçin derim. [/QUOTE]

Teşekkürler kardeşim ilacı kullandım artık inşallah faydalı olur.Bendeki balıklar sarı kuyruklar hariç yavru 2-3 aylık civarındalar alacağım demasoniler de o boylarda olacağı için şimdilik yeter diye düşünüyorum  ileride büyüdüklerinde değiştiririm diye düşünmüştüm.Henüz acemi olduğum için sordum tekrar teşekkürler.
tavsiye
[QUOTE=KULTIGIN]Bence yaşar,240 litre ne de olsa ama,mpangalarla demosoiler birbirine benzer sayılır? Renk olarak yani-hemen-hemen.. [/QUOTE]

Teşekkürler abi bir deneyeyim inşallah sorun çıkmaz.
tavsiye
Arkadaşlar iceman ve elongatus mpangalarımın yanına demasoni koymak istiyorum, beraber yaşarlar mı?
iceman
Arkadaşlar yardımlarınız için sağolun akvaryumcuya gittim, bana balıklarda mantar var dedi, seranın bir ilacını vardı bakalım inşallah düzelirler.
iceman
[QUOTE=DéMaSoNi]
Hırpalamaların nedeni erkekler dişilerden fazla olduğundan dişiği fazla hırpalıyorlar siz en iyisi elinizi çabuk tutup bi kaç dişi daha eklemek...(Ömer)
[/QUOTE]

Hırpaladıkları erkek ama
iceman
[QUOTE=Malawi Aşığı]Baskın olmasıyla alakalı bence yavru dediğinize göre  yavaş yavaş oturmaya başlıyor baskın veya çekingen erkekler çekingen olan erkeği dışlıyorlar büyük ihtimalle veya dişi kavgaları da en az erkek kadar büyük olabiliyor bu cinsiyetle ilgili kaç aylıklar[/QUOTE]


Sarı kuyruklar kaç aylık bilmiyorum ama 8-10 cm civarında,
beyaz kuyruklar daha 2 aylık  3-4 cm civarındalar.
iceman
Arkadaşlar akvaryumdaki 7 tane sarı kuyruk icemanimde durgunluk, birbirine vurma gibi sorunlar çıktı. Kendisinden bayağı küçük olan beyaz kuyruk icemanler büyük balıklara yandan gelip vurmaya başladılar, özellikle bir tanesini bayağı hırpalıyorlar. Neden olabilir?
iceman soru
[QUOTE=CERBERUS01]Çiftleşebilmek için yer kavgası yapıyolar,akvaryumunda umarım kayalıklar alanlar oluşturmussundur.[/QUOTE]

Kayalık alan fazla oluşturmadım ama içinde 2 tane testi var pek yavru istemiyorum o yüzden kayalık pek yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.