ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kalajengking
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2012 15:51
Son Ziyaret:
08 Kasım 2012 00:41
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan İNCE
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Kimler yumurtlama anına şahit oldular :)
Bende olmuştum 1 kez balıkları ilk defatanka koyduktan 10 dakika sonra iceman lar çiftleşmişti videoya bile almıştım 
Sp hamile ana tankta kendi haline bıraksam mı?
Fakat kuzenimden biliyorum o bahsettiğim gibi kendi haline bırakıyor ve 2-3 balık büyüyor. Galiba kayalık alan bol olan büyük akvaryumarda doğal ortama daha yakın olduğu için balıklar hayatta kalıp yaşamını sürdürebiliyorlar. Bende ilk yavrulamada belki dişiyi ayırırım ama bundan sonrakilerde ellemeyeceğim.
Sp hamile ana tankta kendi haline bıraksam mı?
Benim sp min ağzı dolu ilk kez yavru alacağım, pek tecrübem yok ama kusturmayacağımdan eminim.Benim düşüncem akvaryumda kendi haline bırakıyım, kayalık alan bol, bikaç tanesi kendini kurtarır büyür diye düşünüyorum.Zaten kendime ait başka tankım yok arkadaşın kullanmadığı bir tankı var ama onlarla felan uğraşmak istemiyorum. Doğal bir şekilde yaşam mücadelesi versinler istiyorum. Siz ne diyorsunuz, daha önce ana akvaryumunda bırakan arkadaşlar oldu mu, sonuçlar ne oldu?
Not: tankım 250lt içinde 13 adet balık var karışık bir tank.
Sizce Sarıprensesim hamile mi? Fotoğraflı
Evet arkadaşlar bugün farkettim tüpçük çıkardı, erkek sp çıldırıyor adeta peşinde dört dönüyo dişinin titrtiyo neler yapıyor ama dişi bir türlü yanaşmadı. Bakalım ilerleyen zamanlarda göreceğiz dişi pek beğenmedi galiba :))
Frontozolar birbirini kovalıyor.
Behçet bey cevabınınız için teşekkür ederim fakat ben gerçekten çok sayıda akvaryum gördüm damızlık ve daha büyük boylarda ve yaşıyorlar sorunsuz. Ayrıca benim frontozalar yemi gerçekten yiyolar benim tek sorunum büyük olan frontoza küçüğü kovalıyor. Neyse biraz oluruna bırakasım var, göreceğiz artık.
Sizce Sarıprensesim hamile mi? Fotoğraflı
Arkadaşlar 3-4 gün önce sarı prenses erkek olan dişinin önünde titrediğini felan gördüm ve 3-4 gündür sarı prensesim önceden çok hareketli olmasına rağmen şimdi kayaların arkasında durmaya başladı. Bu hareketleri bana hamile olabileceğini anımsattı fakat ağzının şiş olup olmadığına kanaat getiremedim biraz şişlik var gibi ama çok da yok ve ağzını geviş getirir gibi yapmamasıyla beraber ağzını açıp kapatma hareketini devam ettiriyor(normal balıklar gibi).
 Fotoğraflardan bakar yorum yaparsanız çok sevinirim.

Frontozolar birbirini kovalıyor.
[QUOTE=YASİN BOZKURT]

Malawi Tanganiyka ve Amerikan karışımı bir akvaryum yapmışsınız, tahminimcede bu kadar balığa 80lik yada 100lük akvaryumda bakıyorsunuz.  Eğer tek türe geçmezseniz green terror akvaryumda terör estircek. Son cümlenizde de farketmişsiniz ancak yanlış farketmişsiniz sadece green terror değil tüm türleriniz birbiriyle uyumsuz. Forumu biraz incelemenizi tavsiye ederim, kolay gelsin.

[/QUOTE]

Tahminizi neye göre yaptınız bilmiyorum ama 250 ltlik bir tankta bakıyorum. Önyargılı mantıksız yorumlar yapmayalım lütfen.
Diğerlerinin uyumsuz olmadığını idda ediyorum çünkü onlarca frontoza ve malawi karışık akvaryum gördüm, hiç bir sorun olmayan.
Bana yardım etmek isteyen varsa şu soruma cevap versin lütfen
Neden 1 hafta önce böyle bir sorun yokken, şuanda böyle bir kovalamaca başladı. Bu 2 frontozayı aynı akvaryumun içinden aldım ve o akvaryum benimkinin 4 de 1 felan dı ve 1 aya yakın süredir orada duruyorlardı.
Frontozolar birbirini kovalıyor.
Arkadaşlar sarı,beyaz prenses yunus,iceman ve frontozodan  1tane de auqa bluegreen terror) den oluşan akvaryumum var. Şimdi olay şu yaklaşık 1 hafta önce 2 tane frontoza akvaruymda yoktu ve 1 hafta önce koydum biri diğerinden biraz büyük ve bu ikisi diğer balıklardan biraz daha büyük. Bayramda burada yoktum yani balıkları attıktan 4 gün sonrasına kadar izledğimde hiç bir sorun yoktu fakat bugün eve geldim ve büyük frontoza küçük olanı kovalıyor. Küçük olan filtrenin kenarına saklanıyor bu sefer de aqua blue onu ordan çıkarıyor(galiba aqua blue o köşeye yuva yaptı.) Kovalanan frontoza nın hörgüçünün(yüzgeçin altındaki tüylerinin) birinde kopma olmuş.
Aqua blue nun bu akvaryumda uygunsuz olduğunu biliyorum ama başta 2 tane almıştım 1 ini 2 gün içinde yediler sarı prensesler ama diğeri 2 haftadır sorunsuz yaşıyor. Şimdi ne yapmalıyım kafam çok karışık.
Bu arada akvaryumda iceman ve sp ler hariç diğer balıklar damızlık boyda değil. Frontozalar 1 yaşından biraz büyük.
Normalde frontozanın ve green terrörün malawilerle yaşamayacağını sizden duyuyorum ama benim akvaryumumda 1 haftadır sorun yokken neden sonradan böyle bir kovalamaca başladı ve de işin ilginç yanı sadece Fronotoza diğerini kovalyor. Bir de ara da green terror.
Balıkları vermek değiştirmek istemiyorum. Sadece green terror ün uygunsuz olduğunu kabul edeblirim.
Bayramda 4 gün yem vermesem ne olur?
Arkadaslar gittim geldim 1 tane jbl weekend atmistim hala duruyo birazi ne suda bulanma olmus ne baliklara bisey, masallah. Bilgilendirmek icin yazdim herkese tesekkurler.
Bayramda 4 gün yem vermesem ne olur?
Arkadaşlar benim sorum JBL weekend 1 tane tablet suyun yapısını, rengini bozar mı?? Eğer suya zarar vermezse kullanmak istiyorum çünkü yeni bir akvaryum ve içlerinde diğerlerine baskınlık kuranlar var ayrıca çok boy farkı olan balıklar var. Bir de içindeki balıklar biraz değerli ayıptır söylemesi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.