ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aybas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
241
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2016 22:20
Son Ziyaret:
01 Mart 2024 13:10
Toplam Mesaj:
170 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Makine Yüksek Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can

SON 10 MESAJI

115lt Dış Filtre Tavsiyesi
[QUOTE=Altunkurt]Çin üretimi olanlarda ses sorunu var eski kalitesi yok diye eleştiriler okudum epeyce sizin üründe böyle bir durum var mı? [/QUOTE]

Valla dort yila yakindir 2217 kullaniyorum, birkac aydir da 2213. Ses sorunu havasini almadiginizda oluyor. Temizlik sonrasi da
bu hava kaynakli bir iki gun devam edebiliyor. Daha sonrasinda ses azaliyor. 2217de bile ki cok daha guclu bir ekipman, ayni odada uyuyabiliyorum. 2213 cok daha sessiz ona gore.En azindan bendekilerde durum bu. Daha once jbl e701 kullaniyordum 2213 yerine. Temizlik sonrasi da ses sorunu yasamazdim hic ama debisi hizli dusuyordu ve filtrasyon performansi buna gore cok daha dusuktu. Tetranin ekipmanlarini da kullandim ama genel olarak konusacak olursam en sorunsuzu ve stabili benim icin eheim. O yuzden de eheim disinda pek urun kullanmiyorum bir suredir.
115lt Dış Filtre Tavsiyesi
Direk 2213-05i oneririm hocam. Ek materyal olarak da az biraz seachem purigen eklersiniz ileride 100 ml kadar. Sorunsuz bir akvaryumunuz olur. 100ltde kullaniyorum, gercekten memnunum diyebilirim.
İlk Aquascape'im galapagos Lowtech
[QUOTE=Phos]Camda ve kumda var, tahminimce dizayn hatasından dolayı akvaryumun sağ tarafındaki bir bölgeye hem akıntı çok ulaşamıyor hem de pislikler orada birikiyor. Bunun için önerileriniz varsa söyleyiniz lütfen [:D]. Ayrıca plastik scraper'ım yosunu çıkaramadı bitki setine sipariş vereceğiz galiba. [/QUOTE]

Merhaba, elinize sağlık guzel bir kurulum olmus. Umarim istediginiz gibi gider tum surecler.

Sorulariniza cevap olarak da :

Tankta akinti yaratmak icin dis filtrelerin emis ve basis noktalari tankin iki ayri ucuna konulabiliyor ama sizin maalesef boyle bir sansiniz yok. Akinti icin tankın diger ucuna arka taraflara falan ufak bir ic filtre yada sirkulasyon motoru saklayabilirsiniz. Cikisini istediginiz yone dondurerek istediginiz bolgeyi de temiz tutabilirsiniz Ben de dis filtreye ek olarak ic filtre kullaniyorum bu sebeple. Hic dip cekimi yapmaya da gerek duymuyorum .

Yosun cikartmak konusunda kullanmadiginiz kredi yada banka kartlarindan kullanabilirsiniz. Cami cizmez ve cikaramadigi yosun gormedim ben daha:)

Ek olarak harlequin rasboralar cidden guzel canlilar. Mutlaka denk getirirseniz bir sans verin onlara. Son kurdugum tankta 40 kadarina bakiyorum, baya guzel suru davranislari var ve izlemesi cok zevkli :)[EDIT]aybas,2021-07-26 22:12:25[/EDIT]
Echinodorus Muricatus Ya Da Blheri Ölüyor
Sicakliktan bitki erimeleri yaz aylarinda cok olur ama yazdiginiza gore su sicakliginiz iyi degerlerde. Adaptasyon sorunu yada besin eksikligi gibi gorunuyor bence. Bitkinin kokleri aldiginizda nasildi? Adaptasyon sorunu ise kendiliginden duzelir zamanla. Filtrenizde aktif karbon gibi su icerisindeki bitkilerin ihtiyaci olan besinleri toplayacak birsey kullaniyor musunuz? Anubiaslarda durum nedir bir de? Erime vb. gibi bir durum soz konusu mudur? Daha az besinle idare edebilir gerci onlar ama fikir verir sudaki besin durumu hakkinda.
250 Lt Anubias Dünyası
[QUOTE=AQUARIUM999]Anubias için günde 7 saat fazla deilmi[/QUOTE]

Watt / lt oranını incelerseniz oldukça düşük. Ek olarak da yoğun bir cüce vatoz sürüsü var. Yavruların beslenmesi için de yosuna ihtiyacım var, biraz da o sebeple süresi uzun ışıklandırmanın.
250 Lt Anubias Dünyası
Ölçüler: 100 x 50 x50 cm
Canlı Türleri: Albino melek (2 adet) , Harlequin Rasbora (40 adet) , Panda cory ( 12 adet) , Tül cüce vatoz (3 dişi 2 erkek ve onlarca belki yüzlerce yavru) , helena salyangoz ( bilinmeyen sayıda) , Sae (1 adet)
Bitki Türleri: Anubias türleri, moss ve elodea (sıcaklık sebebiyle çoğunluk eridi, nitrat azaltımı için kullanıyorum kontrollü olarak)
Tankın Yaşı: 1.5 ay
Toprak: JBL Manado
Filtrasyon : Eheim 2217 dış filtre, eheim pick up 2010 iç filtre (mekanik filtrasyon için içi sadece elyaf dolu)
Işıklandırma: 39 w T5 aquastar , 39 w T5 grolux
Isıtıcı: JBL protemp S300

Tasarım ve Dekorasyon: Yati kökü , gnays kayalar, bolca anubias

Merhabalar arkadaşlar, 250 lt hacmindeki akvaryumuma ait durum aşağıdaki gibidir. Eski 150 ltden yeni akvaryuma geçerken elimdeki malzemeleri kullandık genel olarak, ancak böyle bir tasarım çıkarabildik. Herhangi bir gübre kullanmıyorum, haftalık yüzde 30 su değişimi yapıyorum, ışıklar günlük 7 saat kadar açık ve günde 3 kere yemleme yapıyorum. Şimdilik herhangi bir sorun olmadı, gelişmeleri periyodik olarak ekleyeceğim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183227/240720212147521.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183227/240720212149011.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183227/240720212150271.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183227/240720212151021.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183227/240720212153391.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183227/240720212154021.jpg[/IMG]
Bitkilerde Kum Seçimi
[QUOTE=Tuffi]

Lav kiriklarim sizinkiler gibi misket gubreleri ust kisma koysam bi sorun yasarmiyim


Karışım yapma imkanim olmadi aniden kurdum umarim bi sorun cikarmaz ama [/QUOTE]

Ust kisimdan kastiniz nedir tam olarak anlayamadim ama misket gubreler topraga gomulerek kullaniliyor. Bitkileri ekeceginiz yere elinizle bastirarak gömün, sorun yasamazsiniz.
Bitkilerde Kum Seçimi
Lav kirigini küçük boyutta alırsanız sorun yaşamazsınız. Sadece Lav kirigi, biraz da misket gübre ile işinizi cozebilirsiniz. 100 ltlik akvaryumunda iki yıla yakındır kullanıyorum ve bir sorun görmedim açıkçası. Eskiden hightechti, sonraları sıkılıp Los tech devam ettim. O tankın bir zamanki durumuna ait bilgiler aşağıdaki linkini verdiğim konuda mevcut. Bir inceleyin derim ;)


[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/60-40-40_hightech__game_of_mosses__k945397.asp[/URL]
Biolife Filitre
[:kotu:][QUOTE=Wretched]Gördüğüm kadarı ile öğretmensiniz , “ Dolandırıcı “ türkçe mealini ve kime denir bildiğinizi farzediyorum, ve okuduğumu gayet iyi anlayacak yaşta ve bilgiye sahibim talihsiz açıklamanızı da eheim markasını ve kalitesini beğenmenize bağlıyorum ayrıca yazdığımı iyi okusaysaydınız eheimi gömmediğimi hatta en iyi dış filitre markalarından biri olduğunu yazdığımı kaçırmazdınız sanırım.. bundan sonra da cevap yazmıyacam bu konuya.

Bir şey daha araya eheimi sokmamın amacı koyduğum resimden sonra bir arkadaşın niye dış filitre , sump veya hamburg filitre kullanmıyorsun diye attığı özel mesajdı.[/QUOTE]

Bu ozel mesaj atan arkadas benim sanirim :) Goruntu ve elektrik sarfiyati acisindan onermistim size. Ben cok fazla filtre kullanimini yazdigim iki sebepten mantikli bulmasam ve bir ekipmanin yapabileceginden fazlasini yaptigini soyleyerek pazarlama stratejisini bir tasarim muhendisi olarak dolandiricilik olarak nitelendirsem de ( size karsi bir ithamim yok yanlis anlasilmasin) kullanicilarin kullanma tercihine saygi duyarim. Memnunsaniz zaten sorun yoktur, direk zevkler ve renkler olayi.

Eheim konusunda da bir iki sey karalayayim. Eheim 2213 250 ltyi saglam medya malzemesi ile goturebilir evet ama akinti ve mekanik filtrasyon konusunda bence yetersiz o litre icin, ben 150 lt ustune tercih etmezdim. 250 ltlik akvaryumumda 2217 kullaniyorum ( ici full siporax dolu ve purigen de mevcut) ve gercekten iyi , ileride dis filtrelere sans vermek isterseniz tavsiye ederim. Onerilenden bir iki model buyugunu almak daha mantikli bence eheimlar icin ama tartisilir tabi. Ben 1 yil kadar dis filtreyi acip temizlemiyorum bu sayede.

Bu basligi okuyacak arkadaslara da dis filtre, sump veya hamburg filtreleri tercih etmelerini oneririm. Hamburg ve sumpi biolifedan daha ucuza maledebilirsiniz, goruntu ve hacim konusunda daha iyi bir cozum isterseniz de enerji tuketimi dusuk ve ses sorunu olmayan dis filtreleri iç malzemelerini duzgun tutarak ( illa cok para harcamadan kedi kumu vb gibi diy yontemlerle de kurabilirsiniz) kullanmalari oneririm. Sadece ses icin filtrelerin havalarini aldiginizdan emin olun. Hala devam ediyorsa ses uretim hatasu vardir garantiden sorununuzu cozmek zorundalar ekipmani sifir aldiysaniz.

İlla ic filtre kullanmak istiyorsaniz da pipo yada eheim pickup serileri guzel. Yedek parca olayi umrumda olmaz derseniz tetra in serisi de tasarim olarak daha estetik ve sessiz. Cin uretimi filtreler gordufum kadariyla genelde ses cikariyor, ben iki kere sans vermistim bir daha vermem.
Biolife Filitre
[QUOTE=OsmanSezen]


İşte buna tilt oluyorum, bu markanın kendisi de, kullanıcısı da reklam yaparken çamur atmayı çok seviyor. Eheim cihazın sesini dolabın içinden bile çok geliyordu diyerek anlatıp biolife methiyesi dizdiğiniz zaman inanmıyorum hiçbirinize. Yahu arkadaşlar, eheim ses konusunda bu sektörün kralı, kraliçesi, padişahı ne varsa oyudur. Ben daha sessizini görmedim ki zannımca görmek de pek mümkün değildir. Aynı zamanda eheim cihazlar muadillerine göre çok daha az güç tüketir. Şimdi siz çıkıp biolife yücelteceğim diye eheim gömerseniz, af edersiniz ama [U]dolandırıcısınız[/U] derim. Bu ne saçma bir reklam anlayışı, bu ne saçma bir marka övüşü. Biolife iyi olabilir, biolife en iyisi bile olabilir, lakin sırf biolife a iyi demek için eheim'e gürültülü demek işgüzarlıktır. Saygısızlık etmek istemiyorum kimseye, lütfen şahsi algılamayın, yalnızca yapılan davranışı sıfatlıyorum. [/QUOTE]

Evet ses konusunda eheim havasini aldiginiz surece sorunsuz. Ama en sessizi konusunda size katilmiyorum. Jbl dis filtre de kullaniyordum yakin zamana kadar , cok daha iyi acikcasi ses konusunda. Ama debi dusmesi sorunlari falan yasamistim, classic serisine geçtim bu sebeple o akvaryumda da. Su an iki avaryumumda da kullandigim classic serisi dis filtreler ve pickup ic filtreler kullaniyorum acikcasi kullandigim en sorunsuz marka bana gore eheim. Ayni odada uyuyabiliyorsunuz bu filtrelerin oldugu akvaryumlarla ve ben hava motoru gibi baska ekipmanlar kullanmiyorum akvaryumlarimda filtrelere ek olarak. Enerji konusunda da basarililar.

Biolife konusunda yapacak birsey yok, itici bir pazarlama stratejisi iste...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.