ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Murat8
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
43
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2012 22:41
Son Ziyaret:
24 Şubat 2022 18:50
Toplam Mesaj:
111 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Gündüz
Doğum Tarihi:
25 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Gündüz Discus Albino Ful Red Lepistes Tuxado Koi Lepistes Fil Kulak Lepistes LDA Red Marble L144 Tül Vatoz Siyah Tül Vatoz

SON 10 MESAJI

Akvaryum Yapım Öncesi Tavsiye
Bence ilk başta bu işi yaparken tercihinizi sumptan yana kullanın. Dış filtre her şeyi ile çok daha külfetli. Sump daha sorunsuz. Hatta sump malzemelerini neredeyse bedavaya getirebilirsiniz. Kafa motoru hariç tabii ki. Onun dışında sumpınızı düzgün bir şekilde yaptırırsanız ileride bir kısmını yavruluk olarak bile kullanabilirsiniz. Ayrıca akvaryumun içinde hortum ısıtıcı gibi şeyler gereksiz yer kaplamaz.
Akvaryum Yapım Öncesi Tavsiye
Öncelikle filtrasyona karar vermelisiniz bence. Sump sistemi mi yoksa dış filtre mi kullanacaksınız?
Akvaryum Yapım Süreci
Ben hem dış filtre hem de sump sistemi kullanmış biri olarak söyleyeyim. Bence kesinlikle sump sistemi. Hem daha pratik, hem daha temiz hemde daha düşük maliyet. Tabi bir de görüntü olarak etrafta sürekli bir dış filtre ile uğraşmaktansa yine sump daha iyi bir seçenek. Taşma konusunda da endişelenecek bir durum yok. Eğer sumpın suyunu doğru ayarlarsanız elektrik kesilse bile asla bir taşma durumu söz konusu olmuyor.
Fil Kulak Lepistes
Ben de 150'ye yakın kaliteli fil kulak yavrusu var. Anaçlara bakarak kalitesini anlamak mümkün. Ankara içi edinmek isteyen var ise çok uygun hobici fiyatına yardımcı olabilirim.
Naturel Yem
[QUOTE=Carl]
Mikser yok maalesef havan var onda dövmeyi planlıyorum peki besin kaybı yaşanır mı ? Birde vakumlu pakete keşke üretim tarihini yazsaydınız [:D][/QUOTE][QUOTE=Carl]

Ben yavru danilo zebralarım için kullanıyorum. Sorunun çözümü olarak da migrosta satılan 10 liralık karabiber değirmeni ile çözdüm :D herkese tavsiye ederim.
Naturel Yem
[QUOTE=Etimesgut06]
Merhaba Utku Bey ve arkadaşlar,
Yemi alıp kullanmaya başlayalı bir ay oldu.Yemle alakalı ilk izlenimim kaliteli bir yem olduğu .Abartılı gelebilir belki bazılarına ama ben markayim diyen yemlerden daha kaliteli bir görünümü var😄. Yemi her gün en az 1 öğünde çoğunlukla 2 öğünde kullandım. Baliklarimda ciddi oranda bir hareketlenme gerçekleşti. Özellikle yunuslarimda( akvaryum da yunus ,sp ve red rubinlerim var.) Güzel etkilerinden biri de 7 aydır bende olan bir Sp dişisi hiç yavru vermemişti .su anda da vermedi ama bu surede iki defa karnı doldu ve tupcuk açtı ilerleyen zamanda yavru vereceğini dusunuyorum.😁diğer güzel yanı ise 8 aydır coooook bekledigim bir durum oldu ve ilk defa bir dişi yunusum ağzını doldurdu🤹😁inş atmaz. Bu arada 2 defa tupcuk de açtılar ama yavru olmamıştı. Renklerde canlanma var. Yavru sp lerde de kullandım gelişimleri güzel oldu.Ben genel olarak memnun kaldım kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim👍bir de discus da kullanan var mı merak ediyorum? Utku bey tekrardan teşekkür ediyorum ilginiz ,sabriniz ve böyle güzel bir urun ortaya çıkarttığıniz için.[/QUOTE]

Ben Discularımda kullanıyorum ve gayet de memnunum. Her şeyden önce dana yüreğinin yaratmış olduğu pislik ortadan kalkmış oldu. Ayrıca sadece bu yem ile büyüttüğüm yavrularım var şu an ve gelişimlerinden gayet memnunum.
Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu
Öncelikle herkese merhaba.
Ben şimdiye kadar bir kaç kez bitkili kurululu yapıp çok fazla maddiyat ödeyip başarısız olmuş biriyim. Ama yine de bu günlerde bir Yüksek Destekli akvaryum kurmak niyetindeyim. Şu an bunun için gerekli tüm malzemeler elimde ve ufak ufak denemeler yapmaya başladım. Hayalim de aşağıda fotoğrafta ki gibi bir akvaryuma sahip olmak. Şimdiye kadar Türkçe sitelerde okuduğum şeylerde hep sorun taban kurulumu ve ben de bir türlü bu işin içinden çıkamadım. Çünkü herkes başka bir şey söylüyor. En pahalı markanın olmazsa olmaz olduğunu söyleyen de var, dere kumu yeterli diyen de. Sonra acaba yurt dışında ne oluyor diye biraz araştırıp baktıktan sonra şuna karar verdim. Önemli olan bitkilerin ihtiyaçlarını nasıl giderdiğiniz. Aşağıda fotoğrafta bulunan akvaryum sadece Hagen diye tabir edilen siyah kum ile yapılmış.
Yani şunu görüyorum ki kurulumda olmazsa olmaz olan şey toprak değil, gübreleme, ışık ve CO2.
Bu konuyu şimdiden açtım bir kenarda dursun. Yakın zamanda benzer bir kurulum yapıp tüm aşamalarını sizlerle paylaşacağım.

Bu arada kurulumun içeriği ve nasıl yapıldığına bu linkten bakabilirsiniz.
https://www.plantedtank.net/forums/12-tank-journals/1117642-120-gal-dutchy-freestyle-now-35%25-less-water-volume.html


Saygılar.

[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134254/040420191712191.jpg[/IMG][EDIT]Murat8,2019-04-04 17:14:39[/EDIT]
Naturel Yem
Utku bey merhaba,

Bu konuyu ilk açtığım günden bu yana yeminizi kullanıyor ve tavsiye ediyorum. Şimdiye kadar Sarı Prenses ve Frontozalarım için kullandım, şu an da vatoz ve discuslarım için kullanıyorum ve gayet de memnunum. Hatta arada discuslara dana yüreği verdim yemediler :) Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum, sertifikanız olmasa bile ben de yeminizi kullanmaya devam edeceğim. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur.
Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu
Tekrardan çok teşekkür ederim.

Umarım bitki yetiştirme konusunda da başarılı olurum :)
Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu
Taban 40*40 olacak. Az önce 9 lt ve 6 lt olarak siparişleri verdim. Sanırım yeteli olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.