ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yusufoğuz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2012 10:45
Son Ziyaret:
05 Mart 2013 12:37
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf OĞUZ
Doğum Tarihi:
09 Kasım 1982
Yaş:
41
İl:
Elazig
Meslek:
Anestezi Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Saulosilerimle ilgili görüş ve yorumlarınızı bekliyorum
[QUOTE=misissippi]Abi öncelikle balıkların üstüne çok titreme derim :) ayrıca saolusiler inanılmaz dayanıklı balıklardır zorla öldürmeye teşebbüs etmediğin sürece hiç bir şey olmaz ama demosonileri eklersen saolusi ve demosoni ikiside çok sert balıklar ve diyetlerine dikkat etmen lazım eğer demosoni hem etçil hem otçul bir balıksa saolusilerle beraber besleme derim.. protein ağırlıklı yem verirsen saolusiler bloat olur hasta olur yani ölürler sadece bitkisel yem verirsen o zaman da demosoniler yeterince iyi beslenemezler..[/QUOTE] Demasoniler için sadece otçul besleniyorlar diye biliyorum.Demasonileri tercih etmemin nedeni; renklerinin göz alıcı olması ve bendeki Saulosilerin yanında durunca akvaryuma Sarı-Lacivert bir şölen havası vermeleri 
Saulosilerimle ilgili görüş ve yorumlarınızı bekliyorum
[QUOTE=misissippi]Şuan bende de saolusi var yavrudan büyüttüm damızlık ayarına geldiler dişinin ağzı doldu.. öncelikle en önemli dikkat etmeniz gereken bitkisel yem saolusiler bitkisel beslenirler..ben aldığımda balıklar 1-5-2 aylıktı tahmini 3 aydırda ben besliyorum erkeklerin ve dişilerin renkleri belli oldu yani 5-6 ay diyeyim ortalama.. balıkların renkleri biraz açık geldi bana bendeki balıklar en başta turuncuydu ve şuan dişiler turuncu erkekler de maviyi tamamlamak üzereler..elinizde kaç adet saolsui var bilmiyorum ama size tavsiyem dişi sayısını çok fazla erkek sayısını da maksimum 2 tutun çok agresifler açıkcası ben şuan elimden çıkarmaya çalışıyorum diğer balıklarımın kuyruklarına yüzgeçlerine sürekli vuruyor erkek..[/QUOTE]
Teşekkürler ilgin için.Bende 3 tane var ve tahminen 3 aylıklar.Biri çok açık mavi oldu diğer ikisi ise turuncudan sarı doğru döndüler.Akvaryumu kuralı 15 gün falan oldu. Haftasonu damızlık boy demasoni ekleyeceğim.Saulosi ve Demasoni türlerinden oluşan karma bir akvaryum istiyorum ama Elazığ' da bu iki türüde bulmak çok zor. O yüzden Demasonileri Malatya' dan ayarladık, Saulosiler ise akvaryumu aldığım arkadaşın hediyesi. Saulosilerin üstüne özellikle titriyorum çünkü kızımla beraber akvaryumu almaya gitmiştik, kızımın ısrarı yüzünden balıkları almak zorunda kaldım.Başlarına bir iş gelsin istemiyorum.Çünkü kızım çok sevdi ve sahiplendi balıkları, her sabah arayıp rapor veriyor. 
Saulosilerimle ilgili görüş ve yorumlarınızı bekliyorum
Bazı arkadaşlar özellikle tecrübe olarak ileri düzeyde olanlar tek bir resimden bile balığın formu yerinde, beslenmesi iyi, hastalık var gibi yorumlar yapabiliyor.Bende balıkların en çok zaman geçirdiği taşların yanındaki videolarını çektim.Akıntı olmasının nedeni o taşların dış filtrenin çıkış borularının hemen altında olmasından kaynaklanıyor.200 litrelik akvaryumda 600 lt/h lik iç filtreyle beraber Tetra Tec Ex 700 filtre kullanıyorum.Akıntı banada fazla geldi, debiyi nasıl azaltabilirim.
Paslı prensesin ağzı dolu mu ? resimli.
Yumurtalarını ağzına almış kuluçka yapıyor demek.Yani yakında yavrular geliyor.
Saulosilerimle ilgili görüş ve yorumlarınızı bekliyorum
Hayırlı cumalar herkese.Halihazırda Saulosi besleyen veya evvelden beslemiş olan arkadaşlarımız videoya yorum yaparlarsa bende bir fikir sahibi olurum.En çok merak ettiğim konu cinsiyetlerinin ne zaman anlaşılacağı.Videodaki bir balığın alt ve sırt yüzgeçlerinde mavileşme var ve diğerlerine göre sarılık oranı daha az.Acaba erkek midir?
Saulosilerimle ilgili görüş ve yorumlarınızı bekliyorum
[QUOTE=Ery.23]S.a hocam :) 

Hayırlı olsun inşallah kayıpsız bir şekilde büyütürsün abim.Taşlar on numara olmuş balıkların keyfi yerinde görünüyor (:

Sağlıklı Balıklar ALLAH a emanettsin
[/QUOTE]
 Eyvallah kardeşim teşekkürler.Demasonileri ekleyince çaya beklerim, Engin le beraber
Saulosilerimle ilgili görüş ve yorumlarınızı bekliyorum
Saygıdeğer arkadaşlar yeni beslemeye başladığım Saulosilerimden 2 tanesini oyun oynarlarken videolarını çektim. Linki; https://www.youtube.com/watch?v=ue_hKYgs5Ak Tecrübeli arkadaşlardan balıkların genel durumları ile ilgili yorum bekliyorum. Bir tanesi mavileşmeye başladı, diğerleri hala sarı-turuncu renkteler.Cinsiyet, sağlık-hastalık vs. gibi durumlarda yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.Saygılarımla.
Dış filtre tavsiyelerinize ihtiyacım var
Tetra Tec Ex 700 aldım. 132 tl. ye Teleskoptan.2 günde geldi.Kurulumu yaptım.Kum yeni olduğu için ilk su koyduğumda çok bulanıktı ama filtre 2 saatte suyu kristal denilecek hale getirdi.Sesde yok denecek kadar az.Üzerine doğru eğilince bir ses duyulabiliyor ancak. Tavsiye ederim. 
Demasoni !
Peki akvaryum ışıkları ne zaman açılmalı. Akşamları saat 23 e kadar açık olan oda ışığı yeterli değil mi? Demasoni için soruyorum bunu.
Akvaryum Kurulum.
Selamlar.Sana naçizane tavsiyem eğer öğrenciysen bitki,kök vs. işine hiç girme.Büyçeni hayli zorlayabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.