ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İskandil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2013 20:45
Son Ziyaret:
01 Mayıs 2013 19:58
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet Serter
Doğum Tarihi:
22 Mart 1994
Yaş:
30
İl:
Tekirdag
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Cebi zengin fakat ruhu fakir olan insanın hali çok rezil! Çünkü o; herşeyin fiyatını bilir, değerini değil.
Hz. Mevlana

SON 10 MESAJI

Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
[QUOTE=BakıŞ]Şöyle yapalım ilk önce bi fiziksel temizlik uygulayalım dış fırçası ile bitkilere zarar vermeden, aydınlatma yine aynı şekilde açık devam edebilir zeminde kullanmış olduğun misket adedi nedir ? onu bi yaz, ayrıca tanka mümkün olduğunca stem bitki eklemeye çalış yani arka plan bitkisi tankta enerji kullanım yoğunluğu bitkiler tarafından olması gerekiyor eğer kullanılmıyorsa bu yosunların işine yarayacaktır o yüzden bitki yoğunluğunu arttırman gerekmekte öte yandan bitkilerin kolay adapte olabilmeleri için Co2 şart aslında fermante olarak yapabilirsin.
[/QUOTE]
Tamam abi teşekkür ederim.
Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
[QUOTE=BakıŞ] [QUOTE=İskandil]Akvaryumda ciddi problemler var şuanda sadece 3 tane cüce vatoz var tankta fakat örümcek ağına benzeyen birşeyler oluşmaya başladı ve üstlerinde kurt gibi ufak ufak canlılar var su çok kirlendi bitkilerin hepsi çürüdü.:( Ne yapmam gerekiyor ? Yardımcı olun lütfen teşekkür ederim....

[/QUOTE]

Samet bey, geçmiş olsun su değişimlerini sıklaştırın, aydınlatma sürenizi en aza indirin ve excel kullanmaya başlayın bence lokal olarak şırınga yöntemi ile yosunların üzerine püskürterek kullanabilirsiniz. tankınız kaç litre? , aydınlatma ne şekilde? , süresi ?, gübreleme yapıyormusunuz? Co2 kullanıyormusunuz? bu bilgileri verebilirmisiniz rica etsem.
[/QUOTE]

Hakan abi teşekkür ederim . Bugün su değişimi yapıcam .Akvaryum brüt 60 lt aydınlatma şuanda 1.24 watt daylight 1.24 watt aquastar var. Günde 4 saat acık 3 saat kapalı 4 saat açık şeklindeydi dün gece komple kapattım. Gübre sadece jbl misket gübresini kullanmıştım. Sıvı gübre takviyesi yok. Co2 kullanmıyorum. 
Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
Akvaryumda ciddi problemler var şuanda sadece 3 tane cüce vatoz var tankta fakat örümcek ağına benzeyen birşeyler oluşmaya başladı ve üstlerinde kurt gibi ufak ufak canlılar var su çok kirlendi bitkilerin hepsi çürüdü.:( Ne yapmam gerekiyor ? Yardımcı olun lütfen teşekkür ederim....

Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
Tankta yosunlaşmalar başladı. Karartma yapıyorum fakat pek işe yaradığı söylenemez :(
Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
Evet bende merak ediyorum başarabilecek miyim acaba 
Rotalalar iyide çınarda bir gelişme yok kuru dal halinde geldi zaten :)
Bende istiyorum biraz daha bitki ama hangi bitkileri seçsem karar veremiyorum :(

Tavsiyelerin için ayrıca teşekkür ederim :)
Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
Neyse arkadaşlar bu davranışları onlara elektrik , su, yol faturası olarak onlara geri dönmüştür diye tahmin ediyorum...
Bugün kurulumun 3. günü biraz değişikler oldu flerosanlar yerleştirildi kökler ve hindistan cevizi kabuğu yerleştirildi , arka plan eklendi , ısıtıcı gerekli boyutu ile değişitirildi. Sadece mayalı sistemi yapmadım herşey elimde mevcut ama karar aşamasındayım. Fotoğraflar net değil ilerki zamanlar güzel bir fotoğraf makinası edinmeyi düşünüyorum . İyi , kötü yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar...

İlk filizlerimizi gördük :)


Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
[QUOTE=Kemal KİREZCİ]Bu firma ne yazıkki böyledir. Sitede hiçbir olumsuz yorumu yayınlamıyorlar. Ben yazdım yayınlanmadı. Kendilerinden aldığım hiçbir bitkiyi kullanamadım. E tabi olmayan ürünün parasını da iade etmeyince bu firma olduğu aşikardır. Gittigidiyor ve sahibinden üzerinden de satış yapıyor bunlar. Yorum yapan kişilere bakarsan hep aynı kişilerdir aslında. 

Yakında sende tecrübe edince, başkalarının bitkilerine bakınca kolaylıkla anlarsın bunu :)
[/QUOTE]

Demek ki bu kadar şikayet var bende bir kaç birşey yazsam sorun olmaz :) Ben bu siteye ilk girdiğimde 39 watt aquastar t5 flerosan ve bir kaç daha malzeme alıcaktım çünki başka hiç bir yerde bulamadım bu flerosanı... Neyse ben siparişi verdim kredi kartıyla ödemeyi yaptım 1 gün oldu 2 gün oldu 3 günde kargo gelmeyince siteye konulan numaralardan birini aradım kargoyu ne zaman yollamayı düşünüyorsunuz  diye sordum?Bizim arkadaşlar aquastarı bulamıyorlar falan filan 25 tane fleorasan kayıp falan dedi . Bende o zaman iptal edelim siparişi hesabıma parayı yatırın dedim oda yok abi biz bulucaz bugün size haber vericez dedi.Bende 3 gün dür bulamıyorsun şimdi mi bulucaksın kaybolcak değil ya yahu koca flerosanlar dedi tamam dedim kapattım akşam saat 7-8 oldu haber yok. Ertesi gün tekrardan aradım bulamadıysanız iptal edin başka birşeyler alıcam dedim tamam dediler bende bunları sipariş ettim mecburen çünki paramın geri geleceğine tahmin etmiyordum. Gelen ürünlerinde şekli sayfanın en üstünde görünüyolar. Jbl gübreler kutunun içinde dağılmış falan kötüydü yani...Madem ürün elinde yok neden stok durumunu sitede belli etmiyorsun insanları zor durumda bırakıyorsun ...  Bugün aradım eksik bitki yollamışsınız falan dedim çınarlar dal halinde geldi falan dedim bizden başka alış veriş yaparsanız eksik bitkiyide çınarlarıda hediye yollarız dedi yok teşekkür ederim sütten ağızı yanan yoğurdu üfleyerek yer dedim kapattım.
Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
[QUOTE=Kemal KİREZCİ]Bitkilerde canlipetshop.com imzası var gibi...[/QUOTE]
Kemal abi çok merak ediyorum bunu nasıl bildiniz ?  Gerçekten internet üzerinden çok kez alışveriş yaptım ama ilkez en fazla kargo ücretini bu mağazaya karşı ödedim ve ilk kez aldığım ürün beklediğim gibi çıkmadı çınarlar dal parçası gibi geldi üzerinde yaprak yok bende ürünlerine yollanan yorumlardan dolayı acaba bende mi bir sorun var herkes övüyor ürünlerini memnun alan eden diye suçu kendimde arıyordum anlaşılan o ki öyle değilmiş ... kendilerine yakıştıramadım...
İskandil2013-03-26 15:50:38

[QUOTE=Echoe]
Akvaryumunuz hayırlı olsun.

O kırmızı bitkiyi hangi isimle sattılar acaba?[/QUOTE]
Bu kırmızı bitkiyi Rotala diye sattılar ama ben rotaladan çok güle benzettim kendilerine söylediğimde çok iyi bakıldığı için yaprakları çok fazla genişlemiş gülün yaprakları bunlardan 3 kat daha büyük olduğunu söylediler...
Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
[QUOTE=medmarine2]Kendi tecrume göre mayalı sistemle difizözör oluyor. Ancak maya şişesindeki şişkinlik beni biraz rahatsız etti. Ayrıca ışıkla beraber devreye giren bir sistem olmayışı ( hortumu tak çıkar olayı) difizörden vazgeçeme neden oldu. Bunun yerine vortexe geçtim.
Sonuç olarak gayet memnunum şimdilik.
[/QUOTE]

Bugün dıy difüzörü yapıp biraz denemek istiyorum eğer olmazsa başka alternatifler bulmaya çalışıcam. İlgin için teşekkür ederim.


[QUOTE=savasdursun]Taban bitkisi için acele etme bence. 

Önce akvaryumun otursun. Kolay yetiştirilebilen bitkilerden (eledoa, zeytin vs.) sorunsuzca büyütebildikten sonra taban bitkisi düşünürsün. Bu arada moss alabilirsin. 

İlk birkaç ayda çeşitli sorunlar yaşaman muhtemel. Taban bitkileri bu sorunlarda başına en çok bela olacak bitkiler olur. 

Ben de yeni tank kurdum. 
300 litre. 54w x 6 T5 var. Tüplü CO2 var. Henüz taban bitkisi eklemedim. 

Tunç sönmezoğlu'ndan sıvı gübre alabilirsin. Ayrıca misket gübre kullanmanı tavsiye ederim.
[/QUOTE]

Savaş abi bende ona karar verdim sabulatalarım var onlarla biraz vakit geçirdikten sonra taban bitkilerine sarıcam. Jbl in misket gübresini kullanıyorum. Tunç abiylede geçen gün görüştük ben kullandığım malzemeleri söyledim oda bana hangi gübreleri kullanmam gerektiğini söyledi bellir bir süre sonra onlarıda temin edicem. Teşekkür ederim :)
Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu (Ciddi sıkıntılar var 2.syf)
Evet haklısın keşke öyle yapsaydım ben oraya aydınlatma için kredi kartı geçirtmiştim ellerinde ürünleri olmadığından dolayı bitki almak zorunda kaldım. Bende istanın sereamik difizörünü kullanmayı düşünüyorum.Cubaları 5*5 veya 10*10 tabakalarda gönderen bir kaç satıcı görmüştüm acacba böyle tabaka halinde akvaryumun tabanına yerleştirmek daha kolay olmaz mı ? Teşekkür Ederim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.