ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gornimorni
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mart 2013 14:38
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2013 17:41
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ruhi serkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ruhi serkan

SON 10 MESAJI

viktorya cichild
[QUOTE=by_call][QUOTE=Murat Kırcı]Öncelikle Selamlar suyun oturmadıysa balıkların iç parazit olmul olabilir.Su oturmadan balık eklenmez.Balıklarını uygun ortam yaptıysan dişi erkek orantısını yaptıysan stresin fazla olacağını düşünmüyorum.Albino prenses sarıprensese nazaran daha agrasif bir balıktır.150Lt lik bir tankta 3 tür olamaz.Bunuda belirtmek isterim 2 tür dahi sakıncalı olur.Sana tavsiyem balıkalrını geri ver.Akvaryumu tekrar kur arada sırada içine yem at 1 hafta beklet balıkları koyduğun gün mavi damla dediğin sanırım metilen mavisi ondanda damlat stres yapmasınlar daha sonra balıklarını bir müddet seyret bir yanlışlık fark edersen tekrar buradan bizlere ulaşabilrisn.[/QUOTE]
 
Merhaba,
 
Meliten mavisi stres giderici değildir.Oturmuş olan döngüyü ana akvaryumda kullanıldığında tekrar bozulmasına sebep olur.Meliten mavisi beyaz benek ve yavruların mantarlaşmasını engellemek için kullanılır.Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayınız.
[

Vallahi 150 lt 3 tür olmaz da aynı temelsiz bilgilerden. bir daha girmiyeceğim bu foruma herkes sallıyo bence..
viktorya cichild
[QUOTE=bunenene]Beyaz prenses agresif bir türdür mavi prensesin albinosudur.
sarı prensesle aynı tür degildir.[/QUOTE]

Hepsi Malawi sonuç olarak. Mavi, sarı, beyaz hepsi aynı tür. İkisi de aynı agresifliğe sahip. Muhtemelen öleceklerdir varsayımı biraz havada kalıyor. İnceledim, albinosu demek onun renk pigmentleriyle alakalı genetik kalıtsal bir özelliği sanırım. İnsanlarda, tüm canlılarda görülüyor. 

viktorya cichild
[QUOTE=bunenene]Onu Bilmemde Sarı prensesle Beyaz prenses birlikte yaşamaz
Sarı prenses tek beslersen 1e 4d
Beyaz prenses tek beslersen 1e 4d 
yoksa ölümler devam eder......[/QUOTE]

Neden yaşamaz onu da bir açar mısın?
viktorya cichild
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Dipte Dönerek yan yattı bir süre sonra dipte öldü.

Akvaryum Kapasitesi (litre):150

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sarı prenses 1e 1d, snow prenses1e 1d

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Akvaryumu yeni kurdum suyunu 1 gün dinlerdim mavi sıvıdan da damlatıp beklettim. ertesi gün balıkları ekledim. diğer viktorya dişide de aynı rahatsızlık oluyo bir an suyun yüzeyine fırlayıp ortalarda dik burun üzeri felç olmuş gibi hareketler de yaptı. diğeri taşların arasına sindi ters döndü öldü. ölen balığı çıkarttım inceledim herhangi bir yarası vb. yoktu. iç organlarında da bir şey yoktu. acaba stres mi oldu?

japon 150 lt tavsiye
Benim bir sorum olacak. 150 lt akvaryumum var bir iç filtrem var. Dış filtreler şu an için çok pahalı geliyor bana. Japon bakımı için iç filtremi şelale haline getirsem acaba yeterli olmaz mı? Bir de hava taşı koyacağım. Kapağa yapıştırdığım let ışığım var mavi be pembe yardımcı olursanız sevinirim. Balık alırken nelere dikkat etmeliyim.

ekonomik çözümler sunmanız benim için önemli

Goldfish tank by uzeusssss
Benim bir sorum olacak. 150 lt akvaryumum var bir iç filtrem var. Dış filtreler şu an için çok pahalı geliyor bana. Japon bakımı için iç filtremi şelale haline getirsem acaba yeterli olmaz mı? Bir de hava taşı koyacağım. Kapağa yapıştırdığım let ışığım var mavi be pembe yardımcı olursanız sevinirim. Balık alırken nelere dikkat etmeliyim.
canlı doğuran akvaryum iç için maliyet
[QUOTE=akvaryum22]O hacime  ancak floresan  olur. 147 l  yükseklik büyük ihtimal 40 cm üstüdür . led  olmaz .
Tabana Hagen siyah kum  yada bazalt kum koy  4 5 cm kalınlığında 
Kapağına 2 daylight 1 grolüx flo tesisatı kurdur.Sen yapabileirsen sen yap  Şahsen ben öyle yapıyorum.Düşük gereksinimleri olan bitkiler ekebilirsin sık sık hem yavrular için iyi olur .Saz , Çam , Najas ,elodae ,  çınar  , cabomba gibi bitkiler yerinde tercihler olacaktır. O hacim için Dış filtre öneririm Dış filtrenin emiş borusuna pipo filtre süngeri yada bayan çorabı takıp doğacak yavruların filtreye kaçmasını engeleyebilirsin . kumu , ışığı hallettikten sonra bitkilerini al bitkilerini ektikten 2 hafta sonra balıklarını al  sevgili dostum sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]

Bütçe olarak nasıl bir sonuç çıkar bu ışıklar hakkında link var mı, dış filtre için öneriniz var mı önerdiğiniz filtrenin fiyatı. Teşekkür ederim.

Onur Nergiz2013-05-17 19:46:22
canlı doğuran akvaryum iç için maliyet
[QUOTE=carlosmarlos10]Öncelikle bitki istiyorsan akvaryum kapağına floresan tesisatı kurdurmalısın.[/QUOTE]
Mavi ve kırmızı led ışıklarım var olmaz mı?

Onur Nergiz2013-05-17 19:46:04
canlı doğuran akvaryum iç için maliyet
Merhaba, 
Yaklaşık 147 lt tankımda bitkili canlı doğuranlar beslemek istiyorum. 2 yıldır hobi ile uğraşıyorum yani yeniyim. Canlı doğuran ve bitkili hiç beslemedim. Bir iç filtrem ve dip hava taşım ısıtıcım mevcut. 
Şimdi akvaryum içinde kullanacağım malzemeler, ve besleyeceğim balıklarla ilgili bilgi ve yaklaşık bütçe hakkında bana fikir verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Onur Nergiz2013-05-17 19:45:49
Anadolu Akvaryum'a Sorular
Merhaba, 
yaklaşık 147 LT tankımda bitkili canlı doğuranlar beslemek istiyorum 2 yıldır hobi ile uğraşıyorum yani yeniyim. canlı doğuran ve bitkili hiç beslemedim. bir iç filtrem ve dip hava taşım ısıtıcım mevcut. 
Şimdi akvaryum içinde kullanacağım malzemeler, ve besleyeceğim balıklarla ilgili bilgi ve yaklaşık bütçe hakkında bana fikir verebilir misiniz? şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.