ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YavuzBaltacı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Haziran 2013 22:31
Son Ziyaret:
13 Kasım 2013 17:49
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yavuz Baltacı
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1970
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektrik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yavuz Baltacı

40x30x20cm Tank
2 Kaplan Tetrazon
3 Yakut Tetrazon

SON 4 MESAJI

Biyotop Akvaryum Kurmak İstiyorum
Biyotopa uygun balık türlerini bulmakta zorlanmadım ancak bitki ve diğer canlılar hakkında fazla bilgi bulamadım. Yerli ya da yabancı kaynak önerebilecek arkadaşlar var sa çok memnun olurum.

Sağlıcakla
Biyotop Akvaryum Kurmak İstiyorum
Berkant Bey,

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Bitki olarak öneriniz olur mu?

Biyotop Akvaryum Kurmak İstiyorum
Merhaba,

Yeni üyeyim. Ayrıca pek de deneyimli değilim. Ancak yine de bir biyotop akvaryum kurma hayalim var.

Daha önce beslemeye çalıştığım snow prenses, beta, melek ve kılıçkuyruktan sonra şimdi 24L tankımdaki tetrazonlar o kadar hoşuma gitti ki, bu balıkların yaşam alanı olan Endonezya/Sumatra bölgesine ait bir biyotop akvaryum kurmak istiyorum.

Hem bu sitede hem de başka sitelerde gördüğüm kadarı ile bu biyotop pek tercih edilmiyor. Daha çok Malawi, Tanganika, Amerika ve Amazon biyotopları ile karşılaştım. Bu gözlemimde haklı mıyım? Haklıysam bunun önemli bir nedeni/zorluğu mu var?

Bir de 200L (100x50x40cm) bir tank bunun için uygun mu yoksa daha büyük bir tank mı olmalı? 135x60x50cm ölçüsü salonda çok büyük olacak sanırım.

Yardımlarınız için teşekkürler.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba,

Yeni heves etmiş bir meraklı olarak google'da ne arasam karşıma akvaryum.com sayfaları çıktı. Öğrenmek ve paylaşmak için doğru bir ortam olduğunu hissediyorum.

İki yıl önce, o tarihte yedi yaşındaki olan kızıma doğum günü hediyesi olarak, onun karşı koyulmaz isteği ile, 24L bir tank aldım. Akvaristlik ilgimi çekmediği için doğrusu nedir araştırmadan ne kadar hata varsa sanırım hepsini yaptım. Hangi balıkları beraber beslemeye çalışmadım ki. Kısa devre yapmasın diye aydınlatmayı bile söktüm. Her türlü plastik ıvır zıvır cabası. Su seviyesi uzun süre yarıya yakın durdu :)

Bir gün bir arkadaşımız evde yeri olmadığı için 180L tankını ofisimize getirdi ve bıraktı. Ben ve ortağım yine aynı bilgisiziikle tankı kurduk ve evdeki zavallı akvaryumdan 1d 1e snow prensesi oraya aldık. Sonra arka arkaya iki kere yavru alıp balık sayısı birden yüz civarına gelince bu işe karşı daha fazla ilgi duymaya başladım.

Bir süredir siteyi ve forumu ilgi ile izliyorum. Meğer ne hatalar yapıyormuşum. Bu iş doğruları bilince ne keyifli imiş. Şimdi ofisteki akvaryumu bir hayli yoluna koyduk. Evdeki tankı da yeniden kurdum. Şimdi evde 2 kaplan, 3 yakut tetrazon var. Daha önemlisi yeni bir tank alıp biyotop sahibi olma hayalim var. 

Eminim burada, sizlerin deneyimlerinden yararlanarak bu hayalimi gerçekleştirecek kadar bilgi sahibi olacağım. Ben de hayalimi gerçekleştirme serüvenimi memnuniyetle sizlerle paylaşacağım.

Sağlıcakla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.