ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
purelyfe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2009 22:34
Son Ziyaret:
15 Saat 57 Dakika önce
Toplam Mesaj:
446 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muratcan KAYA
Doğum Tarihi:
01 Mart 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/82967.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Tekrardan Deniz Akvaryumu Kurulumu
Tavsiye edeceğiniz bir facebook grubu varmıdır ?

Evet aslında aklımdaki basit mercan ve canlılar oyüzden led olarak düşünüyorum.
Teşekkür ederim
Power Led İle Full Spectrum Kullanmak
Baya eski bir post ama hortlatmak istedim :) İlk başlarda bende korkarak girdiğim power led aleminde sonuç mükemmeldi. 60 litre akvaryumum için ilk başta 10 adet 3 watt full spectrum led ve 10 adet cool white 3 10k power led kullanarak oluşturdum eminönünden soğutucu alimunyum blok aldım 30 tl. 10 led artı driver 30 tl civarıydı. elektronikçi olduğum için lehimleme işlemlerini kendim yaptım ilk kurulumda lens kullanmadım. sonuç muazzamdı her bitkide pıtır pıtır fotosentez vardı tek yanlışım 3 watt olarak almaktı çok fazla geldi ve yosunlaşma başladı. şimdiki kuracağım tank için 1 wattlık ledleri kullanıcam. Çok daha efektif olacaktır diye düşünüyorum.
Tekrardan Deniz Akvaryumu Kurulumu
Hocam siz söyleyince anımsadım daha önce kullandığım kumda bu markaydı aragonitdi. Eksiklerimi temin edebileceğim ilan verilen bi sayfa biliyormusunuz burada eskisi gibi ilan bulamıyoruz malesef. Evet elektronik bilgim var bitkili akvaryumum için aydınlatmayı kendim yapmıştım full power ve cool white ledler almıştım. bu sefer cool white ve coral blue gibi ledler almam gerek diye düşünüyorum. Evet hocam bu sefer bakteri kültürü kullanmayı düşünüyorum. çünki geçen sefer 2 ay kadar sürmüştü canlanması. Canlandıktan sonra da çok iyiydi aslında yengeç bile çıkmışyı sanırım aldığım bir ürünün içinde geldi yavaş yavaş büyümüştü. şimdi çok fazla balık merakım yok ama mesela doktor karides gibi birkaç karides almak istiyorum. gibi gibi hocam.
Tekrardan Deniz Akvaryumu Kurulumu
Merhaba arkadaşlar bi heves tekrardan deniz akvaryumumu canlandırmak istiyorum. elimde 60*35*40h extra clear cama cam akvaryum var red sea prizm protein skimmer dalga motorları ve 3-4 kilo civarı Red Sea Coral Pro tuz var. daha önce canlı kum alıp kurulum yapmıştım kaya olarak makarna kayası alıp kendim canlandırmıştım. iki adet t5 florasan (sylvania aquastar ve coralstardı sanırım. kurulumu Erikli damacana su ile yapmıştım damacana başı 330 gramdı sanırım. ve her su değişiminde Erikli damacana su ekliyordum. tuzluluk seviyesi için hidrometre var elimde sanırım jbl marka idi ama baya eski bi ürün. Şimdi sizden ricam sizce bu kuruluma nasıl başlamalıyım. Kum olarak ve kaya olarak ne önerirsiniz ? Yakınımda olan biri vermek isterse hazır sistemden hazır su alıp kuruluma aşılayabilirim diye düşünüyorum. Aydınlatma olarak Power Led yapmayı düşünebilirim. Aluminyum soğutucum ve power led sistemi elimde var elektronik bilgim var kendim yapabilirim. ilk kurulum sırasında Prodibio Biodigest kullanılmalımı (yanlış hatırlamıyorsam canlı bakteri içeriyordu bu ampuller ) daha önceki kurulumda filtre veya sump kullanmadım ama gerekli derseniz sunsun 603b var onu uyarlayabilirim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Akvaryum İçin Yosun Yapmayan Power Led
Çok doğru söylediniz. Bitkili bi akvaryumumda power led yaptım kullandım 60 lt akvaryum 20 watt 10 cool white 10 fullspectrum nerdeyse ilk 3 ay hiç yosunlanma olmadı su cam gibiydi. sonra ilgilenemedim bitkilerde kötü oldu yosunlanma da başladı. Sizce bu akvaryumda komple suyu değiştireyim mi yoksa 4-5 sefer dip çekimi yapsam yeter mi? İçinde 3-4 tane kerevit var. 2 hafta da 1 yaptığım zaman baya bi toz gibi çıkıyor.
Akvaryum İçin Yosun Yapmayan Power Led
Doğrudur bişey diyemiyorum. Adını sordum fakat bende bilmiyorum toptancıya akvaryum için led diye sorunca özel getirtdi demişti. Olmadı bi sorarım ledin özelliklerini. Peki aydınlatma konusunda yosuna etkisi minimize olan aydınlatma nedir ? Hangisini tavsiye edersiniz ? Bitkili akvaryumumda full spectrum ve 10k cool white power led kullanıyorum yosunlanma mevcut.
Akvaryum İçin Yosun Yapmayan Power Led
Arkadaşlad merhaba geçenlerde bi elektirikçi arkadaşla sohbet esnasında, bana bir power ledden bahsetti ama standart power ledlerden değil akvaryum için özel ve yosun yapmayan bi led olduğunu aktardı. Bi müşterisi için yapmış ama bidaha yapmam masraflı ve kapsamlı yorucu dedi. Bu led hakkında bilgisi olan hiç denk gelmiş olan veya renk sıcaklığıyla ilgili bilgisi olan varmı ?
Neritina Natalensis (Zebra Nerite) Üremesi
Hocam resmi varmı bir bakalım :) Gerekli koşulları sağlayabildiniz mi ?
Neritina Natalensis (Zebra Nerite) Üremesi
Arkadaşlar ne oldu yokmu üretebilen halen :) ?
Taşirma Kutusu (overflow Box) Plexiglass Resimli
Hocam ne oldu video gelmemiş sistem ne alemde nasıl çalışıyor okadar sürede bir sorun yaşadınızmı güncel deneyimlerinizi bekliyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.