ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaptanbigali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2013 01:48
Son Ziyaret:
03 Aralık 2014 21:46
Toplam Mesaj:
120 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Çelik
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Maliye
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

130G Mbuna Reef Biotope / Yeni Konudan Devam / 19
İşte budur dedikleri olmuş yani elinize kolunuza emeğinize sağlık çok güzel olmuş maşallah
Uyumluluk
Merhaba;
Saydığınız türler koloni halinde yaşayabilen balıklardır.O kapasitede bir akvaryum için en fazla iki tür seçebilirsiniz. Mesela 1 erkek-3 dişi sarı prenses ve 1 erkek - 3 dişi iceman.Ayrıca yunus için minimum 250-300 lt lik bir akvaryum gerekli.

malawi
Maşallah çok güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık.
İceman Balığın Doğumu Ne Zaman
Merhaba ;
1-Dişi erkek sayınız orantısız olmuş.Erkek sayısını azaltıp dişi sayısını arttırın.1 e - 4 dişi yada 2 erkek 8-9 dişi gibi.
2-Ağzı dolu olan balığınızı 30 litrelik akvaryuma almanız en doğru tercih olur.
3-Ağzının az dolu olmasının sebebi ilk defa yavrulayacak olması olabilir.Tecrübesizlik diyelim.
4-Kendi yavruları bırakması daha iyi olur.Dediğim gibi ilk defa yavrulayacaksa kusturmayın.Bırakın kendi öğrensin tecrübe edinsin.İlk defa yavrulamayacak bile olsa siz yine de bekleyin kendi çıkartsın yavrularını.
5-Çıkardığı zaman kendi yavrularını yemez.
6-Yavrularını çıkarttığı zaman anneyi hemen ana tanka almayın.1-2 gün küçük akvaryumunuzda besleyin biraz enerji depolasın,sonra ana tanka alın.


Akvaryumu kurdum
Doğru düşünmüşsünüz.Şimdilik 1 erkek 4-5 dişi ideal olur akvaryumunuz için.İlerleyen dönemde Demasoni yada Iceman gibi tür ekleyebilirsiniz.
Küçük Demasonin verdiği Büyük Ders.
Bazen benim Kabasakal sarı prensesim de yavru demasonilerime hırçın davranıyor.Açıkcası yavrulardan birinin onun kuyruğunu ısırmasını isterim bende
2.Demasonimde Ağzını Tıkabasa Doldurdu
Cidden baya hızlı çıktı sizin balıklar ama çok sevindim sizin adınıza :) Sağlıklı yavrular diyelim :)
malawilerin yemleri
Yemi parmaklarınızla sıkın.Eğer sert değilse hava alıp bayatlamış olabilir.Büyük bir ihtimal bayat değildir ve zamanla alışırlar.Tetra provegatable yemde aynısı benim başıma gelmişti.Şuan yemi atınca neredeyse akvaryumun dışına atlayacaklar yemi almak için :)
Çizgili Sarı Prenses
[QUOTE=Ayhan Çelik]Stres çizgileridir. Ortam kalabalıklaştığından dolayı olmuş olabilir yada yeni balık eklendiğinden dolayı olabilir. 14 balık o hacimde biraz rahatsız edici olabilir ki demasonilerin e d oranını belirleyene kadar idare eder mi orası da tartışılır.[/QUOTE]

Şimdilik hacim sıkıntı olmaz ancak dediğiniz gibi yavru demasoniler biraz daha büyüdüğünde sıkıntı olacaktır.Erkek-dişi oranını ayarlayana kadar idare eder umarım.Zaten demasonilerde de 1 e - 4 d olarak ayarlayıp gerisini çıkartacağım akvaryumdan.

[QUOTE=Serkan BUZCU]Kesinlikle stres yüzünden oluyor balık üzerinde çizgiler-renk solması falan,dekor yüzünden akvaryuma müdahale ettiğimde geçici bir durum oluyor benim balıklarda da.[/QUOTE]

Biraz daha gözlemleyeceğim o zaman.Bu stres belirtileri devam ederse ya da diğer balıklarda da başlarsa hemen bir çözüm bulmam gerekir.
Çizgili Sarı Prenses
    Merhaba saygıdeğer forumdaşlar ;

    125 Lt. ana tankımda damızlık 1 erkek 3 dişi sarı prenses , 10 adet 3 cm Demasoni yavrularım var.Bildiğiniz üzere balıklar strese girdiklerinde renklerinde solma olur.Benimde dekor değişikliği yaptığımda balıklarım strese girip renklerinde solma olmuştu.Özellikle alt kısımlarda beyazlamalar başlamıştı ancak bu uzun zaman önceydi ve suan renkleri oturmuş durumda.
     Demasoni yavrularımı 3 gün önce yavru akvaryumundan alıp ana tanka koydum ve bugün dişi sarı prenseslerden birinin üzerinde siyah çizgiler oluşmaya başladığını gördüm.Önceden yoktu bu şeritler ve ilk defa başıma geliyor.Sizce bu stres belirtisi mi yoksa balığım demasonilere mi özendi ?

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.