ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lepistesüretici
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2013 23:10
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2013 21:54
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cansu şml
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cansu şml
Lepistes besliyorum. Şimdiye kadar beni en çok cezbeden tür. Başka hiç bir balık ilgimi çekmiyor diyebilirim. :) EN İYİSİ LEPİSTES, EN İYİSİ CANLI DOĞURAN :D

SON 7 MESAJI

25-25-15 akvaryum aldım yol gösterirmisiniz?
[QUOTE=MaLawia06]Öncelikle Merhaba;

Kesinlikle akvaryum hacmi çok küçük bu tarz akvaryumda genelikle betta beslenir fakat ben betta için bile hacmin yetersiz oldugunu düsünüyorum en iyisi kaplumbağa beslemektir bu tür akvaryumlar kaplumbağalar için yapılmıstır.
[/QUOTE]

Hayır, hayır. Kaplumbağalar için çoooook küçük. Aynı balıklar için olduğu gibi.
Merhaba, siz de düşüncenizi yazarsanız sevinirm
[QUOTE=BadWolf] [QUOTE=lepistesüretici]Ben b. Moscow buldum. Satan kişi türünü bilmiyor uygun fiyata saticak. Ayrica en az.15.litre dedim. Ama 20 lt de olabilir. Başka bir konumda konuştuj zaten akvaryum boyutunu. Şimdilik böyle başliycaz. Ayrica blue m. Satsn yerde akvaryumlari tam anlamiyla temiz bile degil. Yami bakabilcegimi düşünüyorum en azindan deniycem. Bu konuda kararliyim. Ayrica önceden bir çok.tür balik bakmişligim var. Buna lepistes dahil. Hatta bir lerede yavrullattim[/QUOTE]

Konuşma tarzınıza bakarak acemi bir akvaryumcu olduğunuzu söyleyebilirim. "hiçbir balığa ilgi duymamıştım"  Ve şunu söyleyeyim; Yavru almak marifet değildir,asıl marifet balıkları mutlu bir şekilde yaşatabilmektir. Bir insan ömür boyu kapalı küçük ve bomboş bir odada da yaşayabilir,ancak her gün açık havaya çıkan bir insan ile bir olur mu,siz onu söyleyin bana.Hayvanların birer oyuncak değil,canlı olduklarını,hisleri olduğunu unutmayın. 
[/QUOTE]

Hiç bir balığa ilgi duymadım dememin sebebi beni öyle her balığın cezbetmemesi. Bazı türleri sevmem yani sevmem değilde besleyemem. Mesela melek balığı hiç bana göre değil. Canlı olduklarını biliyorum zaten evde 1 tavşan sokakta 2 kedi ve 1 köpeğim var. (lütfen tavşanla ilgili soru sormayın ya da özelden sorun yoksa anlatmaya başlarsam susmam) :D evet acemiyim hem. Ama önce küçük başlayacağım. Daha sonra yavaş yavaş akvaryumumu büyütmeyi düşünüyorum. Böylece bende iyice bilgi edinicem.
Yeni üyeyim sorularım var ? Bakarsanız sevinirim.
Cevaplar için çook çook teşekkürler. Çok yardimci oldunuz
Merhaba, siz de düşüncenizi yazarsanız sevinirm
Ben b. Moscow buldum. Satan kişi türünü bilmiyor uygun fiyata saticak. Ayrica en az.15.litre dedim. Ama 20 lt de olabilir. Başka bir konumda konuştuj zaten akvaryum boyutunu. Şimdilik böyle başliycaz. Ayrica blue m. Satsn yerde akvaryumlari tam anlamiyla temiz bile degil. Yami bakabilcegimi düşünüyorum en azindan deniycem. Bu konuda kararliyim. Ayrica önceden bir çok.tür balik bakmişligim var. Buna lepistes dahil. Hatta bir lerede yavrullattim
Merhaba, siz de düşüncenizi yazarsanız sevinirm
Şimdiye kadar hiç bir balık benim ilgimi çekmedi. Önceden ciklet, japon, beta, lepistes ve bir kaç tür daha balık besledim. Şimdi tekrar dönüş yaptım önceki akvaryumumuz en az 25 litre vardı ama akvaryum kırıldı yeni alıcaz o da en az 15 litre var. İçine 2 tane lepistes alacaktım ama 1e 1d olmaz en az 1e 2d alın dediler.Yani toplam 3 tane alıcaz. Mümkünse blue moscow istiyorum. (Ben önceden balık besleyeli baya oldu 3-4 yıl kadar) Sizce lepistes iyi bir seçim midir? Blue moscow' a biri çok narindir dedi benim için uygun mudur? Birde 15 litreye lepistes olur mu? Yaa hani üreyecekler ama yavruları doğduktan bir süre sonra vericez. Ama birde ne kadar olduktan sonra yavruları verebiliriz. Doğumun üzerinden 1-2 hafta geçtikten sonra uygun mudur? Birde sizinde canlı doğuran akvaryumunuzun düzenini ve kaç litre olduğunu yazar mısınız?
Yeni üyeyim sorularım var ? Bakarsanız sevinirim.
Çook çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. 1 Hafta sonra alacağız umarım sağlıklı bir şekilde yaşarlar. Aldıktan sonra resimlerini atarım ve son durumlarını paylaşırım.
lepistesüretici2013-07-22 00:00:58
Yeni üyeyim sorularım var ? Bakarsanız sevinirim.

Merhaba ben foruma yeni üye oldum. Bir kaç sorum olacaktı.
Arkadaşım küçük bir akvaryum alacak (çokta küçük değil) İçine lepistes koyacak. Benim önceden beslemişliğim var. Bildiğim kadarıyla bilgilendirdim.
Alıp üretmek istiyor. Yavruları verecek. Küçük bir akvaryum yeterli midir? Birde içine illa yavruluk alması gerekli mi? Bir bitki varmış tam içine yavruların saklanabileceği gibi dedi petshoptaki adam. Yuvarlak bir bitki ve aralarına yavru girebilecek gibi. Onlardan almayı düşünüyoruz. Alalım mı? Damızlık lepistesler varmış onlardan alacağız. Hatta hamile olan bir tane varmış. Belkide onu alırız. Yanına da bir erkek alacağız. Benim başka bir arkadaşımın lepistesleri vardı. Ama doğuran her dişi lepistesi doğumdan sonra ölmüş. Birde yem olarak sera ve bir kaç markanın küçük paketlere ayrılmış halleri var onlardan almayı düşünüyoruz. Motor falan alıcaz.

Sorulara geçecek olursak:
-Alıp üreteceğiz, illahaki yavruluk şart mı? yoksa saklanabilecekleri bir bitki yeterli midir?
- Başka bir arkadaşımın dişi lepistesleri her doğumdan sonra öldü, ölmemesi için neler yapılmalıdır?
-Yem olarak sera vs. yemlerin küçük torbalara paketlenmişleri var onlar uygun mudur?
-Yemden başka ne yiyebilirler? Neler verebiliriz?
-Ek olarak almamız gereken bir şey var mı?
-Bilmemiz gereken önemli şeyler var mı? kısaca bilgilendirir misiniz?
-Lepistes balıklarının cinsiyeti nasıl anlaşır?
-Bu balıklar bir doğumda kaç yavru doğurur? Yaklaşık kaçı yaşar? Ne kadar zaman arayla doğururlar?
-Akvaryum nasıl bir ortamda durmalıdır?
-Suları ne kadar zaman arayla temizlenmelidir?
-Hamile olan balığın suyunun değişmesi sorun yaratır mı?
-Nasıl su kullanmalıyız? Çeşme suyu uygun mudur? Çeşme suyunu bekletipte mi koymalıyız?

-Birde 3 tane alsak sorun ya da kavga olur mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.