ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erkang
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Temmuz 2013 21:53
Son Ziyaret:
22 Ekim 2013 14:04
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkan Gökce
Doğum Tarihi:
07 Mart 1979
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkan Gökce

SON 10 MESAJI

Bu ne olabilir? (Bulundu : Nerite yumurtası)
Merhabalar,
Akvaryumdaki bir çakıl taşı üzerinde yaklaşık 1mm boyunda bembeyaz nokta şeklinde bir şeyler çıktı. Ne olabileceği konusunda bir fikriniz var mı? Çok ufak olduğu için foto. net çıkmadı, o yüzden kusura bakmayın. Fotoda limpete benziyor olabilir ama limpet değil çünkü şeffaf değil ve bir tavuk yumurtası gibi oldukça opak bir rengi var ve gözlemlediğim kadarı ile hareket etmiyor. Teşekkürler.
 


Arkadaşlar bunlar nerite salyangozunun yumurtalarıymış. Yeterince araştırmamışım, vaktinizi aldığım içim kusura bakmayın. erkang2013-10-02 22:08:54
Iriatherina Werneri yumurtladı
[QUOTE=tunalper]Erkan Bey selamlar,

Forumda şu anda ya da geçmişte werneri besleyen pek az kişi var, ha keza forum dışındaki hobicilerin de werneri hk. pek bilgisi olduğunu sanmıyorum. Ben de İstanbul' da sadece bir kez werneri satan bir yere denk gelmiştim, sonrasında onda da bir daha bulamadım.

Sizden, bu başlıkta ya da ayrı bir tanıtım başlığında akvrayumunuz ve balıklarınızı tanıtmanızı rica etsem çok şey istemiş olur muyum? 
[/QUOTE]

Selamlar, tabi ki ne demek. Elimdeki fotoğraf ve videoları toparlayıp bir tanıtım başlığı açarım en kısa zamanda. Bu konu altına da linki kopyalarım. Werneri'leri alalı çok fazla olmadı ben de ama şimdilik iyi gözüküyorlar. Tankta karides yavruları da olduğu için ağzı küçük balık ararken bunlarla tanıştım  

Iriatherina Werneri yumurtladı
Verdiğiniz detaylı ve aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. Dün akşam yumurtalara baktığımda yerlerinde yoktu. Baya bir bakındım ama yavru da göremedim maalesef. Ya yumurtalar çatladıktan sonra yavrular yem oldular, ya da yumurtaların başına bir şey geldi. Karides veya salyangozlar yemiş olabilir mi acaba? Ya da werneri ler yumurtaları yerler mi? Tankım oldukça küçük bu arada. Yaklaşık 25lt. Verdiğiniz bilgilerden de anlaşıldığı gibi bu boyutta bir tankta eğer kendi haline bırakılırsa üremeleri pek mümkün olmayacak sanırım.
Iriatherina Werneri yumurtladı
Merhaba,
Werneri'ler moss üzerine yumurta bırakmışlar. Yumurtaları alabileceğim ayrı bir tankım yok. Sizce kendi haline bırakırsam yumurtalar çatlayıp yavrular gelişir mi? Yoksa özel bir bakım mı gerekiyor? Yavrular çok küçük oluyormuş doğduklarında. Yetişkin balıklar sanırım yem olarak görecektir. Bol bitkili akvaryumda büyüme şansları olur mu? Yem olarak ne vermek gerekir? Şimdiye kadar canlı doğuranlar dışında herhangi bir tecrübem olmadığını da belirteyim.

Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


Limpet nematode yiyor
Dediğiniz gibi de olabilir. Tankta nematod olması tanktaki tüm kurtçukların nematod olacağı anlamına gelmeyebilir tabi. Suda serbest şekilde ritmik hareketlerle yüzen kurtcuklar görüyorum, kum icinde de geziyorlar. bunların nematode olduğuna neredeyse eminim ama bu farklı bir tür de olabilir dediğiniz gibi. O ihtimali düşünmemiştim. Zaten 2-3 günde bir yemleme yapmama rağmen bu ara tankta bir ben yokum..En son ostracod ve planarya da görmeye başladım. Hydra da trafiğe takıldı herhalde, yakında o da gelir
Limpet nematode yiyor
Youtube linkini aşağıya ekledim. Nematode olduğuna neredeyse eminim. Yassı solucan (flatworm) değil kesinlikle. Planaria değil yani. Yüzme şekillerinden, hareketlerinden ve vücut yapılarından nematode olduğu sonucunu vardım ama %100 emin olamam tabi ki. Planaryaya göre oldukça inceler, saç kılı gibi. Nematode dediğimizde de çok geniş bir aileden bahsediyoruz tabi hangisidir nedir bilemiyorum.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=s7lfHH9p-jU[/VID]
Limpet nematode yiyor
Videoya alttaki linkten ulaşabilirsiniz. Bu arada durum aynen devam ediyor. Limpet kurtcukla beraber camda ilerlemeye başladı. Acaba tam tersi bir durum mu var diye de düşündüm ama kurtcuğun hareketlerinden kaçmaya çalıştığı anlaşılıyor.
Video link
Limpet nematode yiyor
Merhaba, daha önce karides nematode yiyor diye başlık açmıştım. Olay saniyeler içinde olduğu için görüntüleyememiştim. Bugün de freshwater limpetlerden birini nematode yerken yakaladım. Bu sefer olay uzun sürdüğü için videoya kaydetmeyi de başardım. Şu an hala yemekle meşgul. Videoyu düzenleyip (net görüntü alana kadar bir sürü gereksiz çekim oldu) en kısa zamanda ekleyeceğim. Olayı hala takip etmekteyim.
Karides nematode yiyor
Hocam planaria olduğunu sanmıyorum. Büyüteç ile de inceledim. Üçgen bir kafa yapısı yok daha ince bir kafa yapısı var. Yapı olarak da çok inceler.  Su içinde de kıvrıla kıvrıla yüzüyorlar zaman zaman. Normalde karides yaklaşınca hemen kaçma ve saklanma eğilimindeler ancak bu gördüğüm kum üzerinde değil büyük bir çakıl taşı üzerindeydi, karides geldiğinde kaçma şansı olmadı. Tufaya düştü anlayacağınız 
Karides nematode yiyor
Merhabalar, 
Dün tesadüfen gözlemledim. Özellikle gidip avladıklarını sanmıyorum ama karideslerimden biri yürürken tam ayağının altına denk gelen nematodu canlı canlı götürdü saniyeler içinde. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.