ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
martinez7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Temmuz 2013 17:19
Son Ziyaret:
22 Eylül 2019 03:28
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selman Çelik
Doğum Tarihi:
20 Nisan 1993
Yaş:
30
İl:
Sanliurfa
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://i.hizliresim.com/LvP3OV.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Challenger'im Beyaz Benek Mi Oldu?
1 Adet Challenger köpek balığı besliyorum bugün kafasının tam ortasında beyaz bir benek vardı. Ne oldugunu bilmiyorum daha önce hiç besledigim balıkların başına gelmedi bu durum. Video ile yakalamaya çalıştım. Su ısısı 30 derece sabit bulunduğum şehir sıcak oldugundan düşüremiyorum sıcaklıgı.
Video Linki :
https://youtu.be/aWXognZ4Wos[EDIT]martinez7,2019-06-20 13:21:54[/EDIT]
Bu Balık Challenger Mi Pengasus Mu?
[QUOTE=ogii06]Challenger[:)][/QUOTE][QUOTE=K3r3m ]Challenger,sadece yüzü,deseni aynı finlerine bakınca anlayabilirsiniz rahatlıkla.[/QUOTE]

Teşekkür Ederim :)

[QUOTE=K3r3m ]Challenger,sadece yüzü,deseni aynı finlerine bakınca anlayabilirsiniz rahatlıkla.[/QUOTE]

Ayrıca finleri ne oluyor hocam? :)
Bu Balık Challenger Mi Pengasus Mu?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150206/120620191526111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150206/120620191526311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150206/120620191526461.jpg[/IMG]
380 Lt Civarı Tür Önerisi
[QUOTE=çulsuz]Sanırım siz orta amerika balıklarını seversiniz. Erkeklerden oluşan bir orta amerika tankı hoşunuza gidebilir.
Tropheus agresif değildir ama çok hareketlidir.
Frontoza ise çok ağır bir balıktır seveceğinizi sanmıyorum.

Aleykümselam [:D][/QUOTE]

zaten ikinci saydıgım balıklar biraz sakinlik için :) bu hacim saydıgım türlere uygunmudur?
380 Lt Civarı Tür Önerisi
Selamun Aleykum. 360-400 lt arası en az 120 cm genişliginde bir akvaryum yaptıracağım. Aklımda bazı türler var ama bunları hiç beslemedim heves ettim bu türlere. Burda tecrübeli olan üyelerden bu konuda tavsiye isteyeceğim. Öncelikle agresif türlere merakım var daha önce challenger türü besledim. Aklımda olan türler şunlar:
Tek adet olarak rhombeus , dovii veya payara beslemek istiyorum bunları tedarik etmek zor ama bulmaya çalışacağım.
Agresif tür haricinde 1 e 1 d green terror , Tek adet olarak flowerhorn veya karışık tropheus + frontoza türleri var aklımda. Bu saydığım üçü bir arada degil bunlardan biri olacak. [EDIT]martinez7,2019-06-05 11:42:13[/EDIT]
Serrasalmus Rhombeus Nerden Bulabilirim?
Serrasalmus Rhombeus piranha türünü beslemek istiyorum. Bunu satan veya tedarik edebilecegim bir yer varmı? Büyük boy aramıyorum kendim ilgilenerek bakarak büyütmek istiyorum 5 cm civarında[EDIT]martinez7,2019-05-27 08:06:01[/EDIT]
Herkese Mrb, Yeniyim ve Bir Kaç Sorum Var
Ayrıca akvaryumu da 30 lt ye çıkardım şu an. martinez72013-08-05 04:20:15
Herkese Mrb, Yeniyim ve Bir Kaç Sorum Var
[QUOTE=aysa_1492][QUOTE=ozantsn] [QUOTE=martinez7]Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. aysa_1492
lakin diğer arkadaşlardan biri O akvaryum da hiçbir canlı yasayamaz dedi saydiginiz türler yaşayabilir mi içinde? Sizin dediğiniz gibi 2 tane balık bir çöpçü ve bir vatoz toplam 4 balık bu akvaryum da bu alanda yaşar mi?
[/QUOTE]

Kamil bey beni yanlış anlamışsınız ben o akvaryumda hiçbir canlı yaşıyamaz demedim düşündüğünüz türler sağlıklı bir şekilde yaşayamaz dedim. O akvaryuma birkaç dal çok fazla bakım gerektirmeyen bitki alıp betta besleyebilirsiniz görsel olarakta size çok zevk vericektir. Canlı doğuranda beslenebilir ancak alan dar olduğu için balıklarınız yavruladıkca yavrularınız telef olucaktır. Onun dışında çöpcü balıkları sürü balığı olduğu için geniş alana ihtiyaç duyarlar dar alanda sadece yem attığınızda yemlenip diğer zamanlarda sürekli bir köşede pasif halde duracaklardır. Her vatoz cama yapışır ancak o boyutlarda bir akvaryumda bir yavruya en fazla birkaç ay yeter. Hepsinden ayrı 10 litrelik bir suda o balıkları yaşatmaya çalışmak size eziyet olucaktır çünkü ufak akvaryumlarda su dengelerini kontrol etmek büyüklere nazaran çok daha zordur en ufak hatanızda hastalıklarla uğraşmak zorunda kalırsınız(amonyak patlaması, beyaz benek, iç parazit vb.)Yine tabi iş sizin zevkinize kalmış ben sadece yaşıyabileceğiniz sorunlar konusunda sizi uyarmak istedim "amacım asla şevkinizi kırmak değildir" en iyisi zaten insanın kendisinin tecrübe etmesidir :)
[/QUOTE]
.Ben bu işe 30 lıtre ile başladım sonra 70 şuan ise 240 lıtreye çıktım.Akvaryum bir hobis degil tutkudur.Gittikçe insan daha büyügünü istiyor.Yakında ev alalım bende büyütücem.Siz kaç cme başladınız acaba?

[QUOTE=martinez7]Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. aysa_1492
lakin diğer arkadaşlardan biri O akvaryum da hiçbir canlı yasayamaz dedi saydiginiz türler yaşayabilir mi içinde? Sizin dediğiniz gibi 2 tane balık bir çöpçü ve bir vatoz toplam 4 balık bu akvaryum da bu alanda yaşar mi?
[/QUOTE]
Kamil bey yavru istemiyorsanız neon tetra alın benimde var çok hoşuma gidiyor.O akvaryuma yavrularından 10 12 kadar alabilirsiniz.Mükemmel bir görsel  şov yaparlar.[/QUOTE]

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bir kaç akvaryumu gezdikten sonra hepsinin bana ortak tavsiyesi olan molly balığını tercih ettim. Şimdilik iki tane molly balığı dişi ve erkek 5cm boylarında + bir tane vatoz koydum akvaryuma baya güzel görünüyor pasif degiller şimdilik 1 gün oldu alalı. Acaba bunları beslerken nelere dikkat etmem gerekiyor? Birde vatozu nasıl besleyecegim akvaryumcu bu kendi kendini doyuruyor dedi.


[QUOTE=EfeCaptain] Aramıza hoş geldiniz..
Yanlış okumadıysam akvaryumunuz ~10L.
Akvaryumunuzdaki japon balığından sıkılmayacaksanız şiddetle kalmasını tavsiye ederim (~2cm bir japon sorun olmaz). Gerçekten insan çok tecrübe kazanıyor japon balıklarında. Ama eğer bu klasiği istemiyorum diyorsanız, o hacime size şimdilik uygun olacak BALIK "beta" balığı olacaktır. (yaklaşık 5tl civarındadır)
Herkesin bildiği üzere beta balıkları bardaklarda satılan şu zavallı hapishane mağdurlarındandır.
Bu balıkların 30L den aşağıda bir hacimde bakılması da yine çok sağlıklı değildir. Ama yeni başlayan biri için iyi bir seçimdir, bence.
Sonuç olarak karides ve birkaç bitki almanız daha iyi olur(diğer seçeneklere göre). Çünkü o hacimde balık bakılır. Ama mutlu olacağını ve sağlıklı uzun süre yaşayacağını zannetmiyorum.
Ve son olarak akvaryumunuza yapay süsler koymaktan kaçının..
VE BURADAN TÜM ARKADAŞLARA SESLENEREK; arkadaşlar şu yeni başlayan arkadaşları soğutmayın, geçen gün 10L'de "2 discus" gördüm. Neler neler var yapmayın. Birkaç japon beslenir yani bu hacimde(kayıp verilse dahi) bu işler bu şekilde tecrübe ediliyor.
Şimdiden kolay gelsin,
Saygılar..

[/QUOTE]

Hocam o japon dedigim bilmedigim için öyle dedim. Zebra ciklet çıktı o :) iki molly + bir vatoz aldım akvaryuma onlara çok saldırıyordu zebra daha yavru olmasına ragmen. Cıkardım onu.
Herkese Mrb, Yeniyim ve Bir Kaç Sorum Var
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. aysa_1492
lakin diğer arkadaşlardan biri O akvaryum da hiçbir canlı yasayamaz dedi saydiginiz türler yaşayabilir mi içinde? Sizin dediğiniz gibi 2 tane balık bir çöpçü ve bir vatoz toplam 4 balık bu akvaryum da bu alanda yaşar mi?
Herkese Mrb, Yeniyim ve Bir Kaç Sorum Var
Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. Ben pek anlamadıgım için küçük akvaryumu tercih ettim. Ben sizin önerdiğiniz lepistes, betta gibi balıklardan iki tane yavru + 1 tane vatoz alırsam uyum sağlayamazlar mı ? Belli bir süre alışana kadar en azında.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.