ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yigit_dark
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ağustos 2013 00:23
Son Ziyaret:
23 Nisan 2014 20:22
Toplam Mesaj:
229 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yiğit SERİNSÖVÜT
Doğum Tarihi:
17 Eylül 1993
Yaş:
30
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Sarı prensesimi kustursammı ?
Yavruluğa koyup da biraz hava sağlarsınız yavrulara hareket halinde oldukları zaman sorun olmaz. 3-4 güne tamamen keselerinden kurtulacaklardır. Kolay gelsin.
Katil sarı prenses erkeği.
Dişilerin ağzı dolu olduğu zaman ayırın bence erkeği tek kalsın. Sonra yine ana tanka salarsınız gözlemlersiniz. Bana kalırsa balığın huyu bu ve daha başka balıklara zarar vermeden elden çıkartın. Düzeleceğini pek sanmıyorum ve iyi yavru alıyorsunuz diye o kadar balığı heba etmek hoş olmaz.
Yunusmu iceman mı ?
İceman uyumlu balıklar hacminizde gayet yeterli sorun çıkacağını sanmıyorum. Damızlık boyda alırsanız daha iyi olur.
Abilerim arkadaşlarım bir el atın çabuk
Ben 15-16. günde kusturma işini yapıyorum. Bu zamana kadar yavrularım maşallah canavar gibi çıktılar. Zaten o günlerde annenin ağzından saldığını ve akvaryuma alıştırmaya çalıştığına tanık oldum. Sizede o kadar gün beklemenizi tavsiye ederim.
Yeni sp yavruları ne yapmam gerekir?
Yeterince kaybınız olmuş zaten. Isı aynıysa ana tankla sorun olacağını sanmıyorum. Alabilirsiniz yavruları.
gebe balığı başka bir tanka alsam
Öncelikle balığı strese sokmamak en iyisidir. Balığınızı ayırabilirsiniz fakat ana tankda rahatsız eden yoksa dişi balığı ayırmayın bana kalırsa. 15 günde yavrular tamamıyla anne ağzında oluşur. 15. güne geldiğinde balığınızı ayırabilirsiniz ve kendisinin yavrularını bırakmasını beklersiniz. Normal şartlarda 24-25 günde bırakır yavrularını. Bu süre uzayabilirde dişi balık kendini ne zaman güvende hissederse o zaman bırakacaktır yavrularını. kolay gelsin.
Abilerim arkadaşlarım bir el atın çabuk
Öncelikle yavru tankını hazırlayın acele etmeyin. Yavru tankında balığınızın saklanacağı ufak bir küp koyun. Yada çok az kayalık alan yaratın. Pipo filtre ve ısıtıcı. Yavru tankının suyunu ana tankdan alın. Tamamen doldurun. Isıtıcı ana tankın ısısına getirin. Balığı mümkün olduğunca stresten koruyun. 

Balığı yakalama işleminde. Gece oldu mu akvaryumun bulunduğu oda dahil bütün ışıkları kapatın 30 dakika bekleyin. Ondan sonra akvaryuma giderek ışıkları yakın ve balığınız zaten sersem olacaktır. Yakalayın ve sudan kesinlikle çıkarmadan balığı alın. Bir pet şişeyi kesip balığı ana tank içerisinde ona koyup çıkarın. Yavru tankına da salarken aynı işlemi uygulayın. Herhangi bir yumurtaları bırakma durumunda bile kuluçka makineniz yoksa müdahale etmeyin balığı yavru tankına salın , yumurtalarını geri alabilir. Kayıpsız yaparsınız umarım kolay gelsin.
Yavru sorunu
Kuma gerek yoktur. Daha çok ufak oldukları için su yüzeyine çıkamayacaklar ve dipteki yere düşen yemlerden beslenecekler. Hem daha rahat dip çekimi yapmanız için kumları çıkartın. Yemi oldukça az atabilirsiniz az sayıda olduğu için yavrularınız akvaryumda çabuk kirlenmez. Haftada 1 Dip çekimi yapın. Isıda 26 dereceye ayarlayın. Kolay gelsin.
sp yem verme sırası ve miktari?
130 litrede 40 balık...
Biraz araştırma yapılırsa 130 litreye ancak 1 erkek 4 dişi önerilecektir. Balık sayınız çok çok fazla. Yemden ziyade balıklarınızı azaltmanızı öneririm. Balıklara eziyet etmememiz gerekmektedir.
Yeni Şeker pembe balıklarım , 1-2 soru :)
[QUOTE=ferdiyanik]resim altın akvaryumun sitesinden alıntı ben daha yeni aldım şeker pembe ciklet 5 tl ye yani aldıgım fiyat o 5 tl[/QUOTE]

Ellerinde o kadar çok erkek var ki o fiyat normaldir. Ben o kadar uzaktan sağlam damızlık balıklarımı verip yok parasına dişi alıyım dedim aldığım balıklardan 2si öldü akvaryumuma hastalık bulaştırdı. Hala hasatlıkla mücadele ediyorum. 1 tanesi de erkek çıktı büyük boy verip ondan 3 cm en az ufak aldım onda da kandırdılar. Bu akvaryumculara gerçekten güven olmuyor. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.