ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ricardo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2013 15:07
Son Ziyaret:
21 Aralık 2015 23:30
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
halit yurtseven
Doğum Tarihi:
13 Ocak 1977
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

AVCI BALIKLARIMIN TANKI
Allah rahmet eylesin ailesine ve sevenlerine sabır versin..
KUMA SÜRTÜNME SORUNU
Benim ekleyeceğ,,m de şu su değişimlerinde ekleyeceğin suyun sıcaklığı ile tankın suyunun sıcaklığının aynı olmasına dikkat etmelisin..
sarı prenses
Ben kaya tuzunu yukarıda arkadaşların uyguladığı gibi hastalık belirtisi gördüğüm zaman kullanıyorum. Yeni aldığım balıkları hiç bir zaman tanka hemen eklememeyi tercih ediyorum. Bunun için bir su kovasına ısıtıcı ve pipo filtreyi yerleştirip akvaryumdan almış olduğum suyu ekleyip 1 hafta süre ile karantinaya alıyorum. Bu yöntem çok ucuz ve pratik bir yöntem. Forumdaki usta arkadaşlardan öğrenmiştim. Özellikle forumdaki ilgili konuları okumanızı tavsiye ediyorum.
yavru yunuslarım hakkın da
Yavrularınız 4 cm.den küçük ise artemia ile besleyebilirsiniz. Akvaryumu yeni mi kurdunuz? Eğer yeni kurmuş iseniz kayıplar kaçınılmaz olacaktır. Akvarist bir dostunuz var ise onun akvaryum suyundan ve iç filtresinin süngerini temizlemeden akvaryumuunuza transfer etmeniz akvaryumda bakteri kültürünün oluşmasını hızlandıracaktır. Ben yunus yavrularımı 24C' de besliyorum. Umarrım kayıp yaşamadan bu durumu atlatırsınız.
yunuslarım ....
Kavga etmeleri son derece normal. Birbirlerine karşı üstünlük kurmaya çalışıyorlar.
keseli mavi prenses cichlid hakkında
Yavruların keseleri kaybolana kadar yemleme yapmayın. Keseleri kaybolunca toz haline getirmiş olduğunuz kuru yemleri verebilirsiniz. Artemia verme imkanınız var ise artemia ile beslemek ideal. Yavrularınız hızla büyüyecektir.
betayla sp ler yaşayabilirmi acaba
Arkadaşım aynı sorun bende de var.  500lt.lik akvaryumda balık yakalamak çok zor. Ben bu yüzden gece yakalıyorum. Işıklar kapalı iken el feneri ile çok kolay oluyor, hem de balıkları strese sokmuyorum..
Balıklarım üremiyor
Bence akvaryumdaki erkek rekabetini arttırmakta fayda var. Benim 2 erkek 11 dişi var. Yavruları koyacak yer bulamıyorum...Not: Akvaryumum 150X50X60 ısı:22C, Yem 5 çeşit), Bir de akvaryuma çok fazla müdahale etmemelisin.... 
Elektrik kesintisi 14.01.2014
Geçen haftalarda elektrik kesintisi nedeniyle 8 balığımı kaybettim. Hepsi de damızlık yunustu. Diğer küçükler hayatta kaldı.  Ben de hemen 650 Va gücünde UPS aldım. Sadece hava motoru takılı olarak kullanıyorum. Tedbir olarak da Mesut Beyin önerdiği pilli hava motorundan da sipariş vermeye karar verdim. Pilli hava motorunu da ups in çıkışına bağlayarak UPs in aküsü bittiğinde devreye girecek... Sütten ağzından yandığı için yoğurdu üfleyerek yemekte fayda var diye düşünüyorum.  :)
Beyaz benek veya mantar hastalığı teşhis ve tedavi
Arkadaşlar Beyaz benek hastalığı yok edildi.  2 adet dış filtreyi de akvaryumdan aldığım su ile yıkadım... Durumu takip ediyorum.... Bakteri kültürü umarım yok olmamıştır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.