ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
qrrxz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2013 20:22
Son Ziyaret:
22 Eylül 2016 16:18
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oguzhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150x60x50 Tetra EX1200 4discus+30neon+9serpae+2kuhli+5leopar cuce vatoz

SON 10 MESAJI

Acil Durum, Tüm Balıklarımı Kaybettim..
Arkadaşlar merhaba,

10 gün önce yurt dışına gitmiştim. Gitmeden önce otomatik yemleme makinesi kurdum. Sanırım bir aksilik olmuş ve tüm yemleri bir kerede boşaltmış sanırım. 4 yetişkin Diskusum (2si eş) ve toplamda 100e yakın tüm canlılar ölmüş. Beşinci gün eve gelen yakınlarımız pis bir koku ve bulanık su ile karşılamışlar. Bir kısmını toplamışlar, bu işlerden anlamadıkları için su ile uğraşmamışlar. Dün geldiğimde pis koku büyük oranda azalmış. Temizlemeye başladım fakat su boşaldıkça kanalizasyon gibi çok ağır ve etkileyici bir koku var. Tamamını temizleyemedim ve bu akşam devam edeceğim.

Asıl büyük sorunum şu gelirken 2 adet balık (Motoro Stringray) getirdim. Nasıl getirdiğimin tüm detaylarını ve fotoğraflarını sonrasında paylaşacağım. Şuan acil olarak çözmem gereken akvaryumu nasıl temizlemeliyim? Nelere dikkat etmeliyim?

Şuan getirdiğim balıkları dünden beri 40 litrelik plastik bir saklama kabında duruyor. Suyu küçük bir şelale filtre devir daim ediyor. Bu şekilde daha ne kadar idare ettirebilirim. 36 saatten fazladır poşette kaldılar. 12 saate yakın yolculuk ettiler. Henüz yem vermedim. Tanıdığım bir akvaryumcu bir süre yem vermemi söyledi.

Bilgilerinizi benimle paylaşmanızı bekliyorum..

[EDIT]qrrxz,2016-04-19 14:12:36[/EDIT]

Az önce bir eczacı arkadaşım oksijenli suyun iyi bir temizleyici olabileceğini söyledi. Tabi ki balıklara zarar verip vermeyeceğini de yine sizlere sormak istiyoruz.
Discus Garip Hareketler Yapıyor Ve Karnı Şiş
[VID]https://youtu.be/4FXN_axcik8[/VID]

Dün gece bu şekildeydi, sanırım kabızlık sorunu var. Sabah ise normal gibiydi. Haşlanmış ıspanak verilmesi lazım gibi bir şeyler okudum. Başka önerileriniz var mı? Ya da farklı bir durum olabilir mi?
Discus Cama Yumurta Birakiyor
[QUOTE=senior]Dıscus'u uretme yapmadan akvaryumda yasatmak çok zor değildir.Fakat işin içine üretim girince Discus'a neden zor balık dendiği ortaya çıkar.Beyazlaşanlar mantarlaşıp ölen yumurtalar.Suyun kimyası discus üretiminde önem taşır.Zamanında doğal yaşam alanlarını taklit edebılme adına siyah su bıle yapmaya çalışmıstık.İnşallah yumurtalarınız önce larvaya dönüşür,daha sonra anaç balıkların sırtına çıkar,orada mukoza ıle beslenır ve son olarakta yavru balık formunu ıyıce alıp artemia ıle beslenecek boya gelır ve anne,babanın sırtından ayrılır..işin zor tarafı sızın akvaryumunuzda şimdi başladı.[:)]İmzanızdaki tüm bu balıklar zaten aynı akvaryumda ıse suyun kımsayına vs.bakmaya gerek yok.O şartlar altında yumurtaların saldırıya uğramaması gıbı bır durum sözkonusu değil.[/QUOTE]

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Imzamda güncelleme yaptım. Bugüne kadar ki 5. yumurtlama dönemi. Bu süre zarfında frenatusların onları çok rahatsız ettiğini gözlemledim ve bir arkadaşımın akvaryumuna transfer ettik. Bu değişimden sonra ise onları rahatsız eden yok. Erkek olarak düşündüğüm ise neredeyse 50 cm çapında alana koruma sağlıyor ve bu alana vatozlar dahil alttan üstten ortadan geçiş izni vermiyor. Kaldı ki zaten hiç biri de gitmek istemiyor. Kaçırdığımız bazı durumlar oldu galiba (:

Bahsettiğiniz evrelerle ilgili çok şey okudum. Sizin de belirttiğiniz gibi çok zor iş!

Benim şu an anlamak istediğim ilk adım olan yumurtaların döllenip döllenmediği veya larvaya dönüşüp dönüşmediği. Çünkü bu döneme kadar çok değişiklik yaşadım, şuan durum bugüne kadarın en iyisi, "beyaz yumurtalar" (:

[QUOTE=APISTOHALUK]Beyazlaşma mantara işarettir. Mantarlaşan yumurta sayısı nekadar fazlaysa beyazlaşmış yumurta okadar fazladır diyebiliriz.[/QUOTE]

Peki beyaz yumurta mantarlaşma demek ise, olması gereken renk nedir? Başka bir deyişle yumurtaların ilk diziliş anından larvaya kadar hangi renklere bürünmesi lazım?
Discus Cama Yumurta Birakiyor
Pazartesi'den beri yeni yumurtalar var. Bundan onceki 2 sefer 1,5-2 gun icinde yok olmustu. Ve yumurtlama araligi 7-8 gundu. Bu sefere kadar gecen sure sanirim 10-12 gundu.

Son durum;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/153425/4_image.jpeg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/153425/3_image.jpeg[/IMG]

Ilk kez bu kadar beyazlasmis gordum. Bu durumda dollenme var diyebilir miyiz?
Discus Cama Yumurta Birakiyor
Bu aksam eve geldigimde yine yeni yumurtalar vardi. (:

Cift oldugunu dusunduklerim.


[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/153425/image.jpeg[/IMG]


Kucuk boylu turuncu olan arada sirada yumurtalarin basina geliyor.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/153425/2_image.jpeg[/IMG]

Diger ucuncuyu de bu sekilde devamli kovaliyor.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/153425/1_image.jpeg[/IMG]

Biliyorum ki bu boylarda ve genelde cinsiyet tahmini cok zor. Ama tecrubelerinizden ve yaptigi hareketlerden oturu cinsiyet tahmini yapabilir misiniz?

Bilirsiniz ki benim gonlum bir erkek bir disi olmasindan yana (:

Bu defa cok kisa surdu ve maalesef bugun yumurtalar yoktu. ):

Bu defa cok daha kisa surdu. Bugun eve geldigimde hic yumurta yoktu ):
Discus Cama Yumurta Birakiyor
Arkadaşlar merhaba,

Taşınma durumumdan dolayı şu an akvaryumumda 3 tane diskus kaldı ve bunlarla beraber 30 tane neon, vatozlar vs yaşıyor. Yani tamamen sakin birbirleri rahatsız etmeyen türler kaldı.

8-9 gün arayla discuslarımdan bir tanesi aynı köşeye ve cama yumurta bırakıyor ve 3 gün boyunca başında bekliyor. Arada bir bir tanesi de yumurtaların başında bekliyor. Arada sıra da bekleyen 3. diskusu sürekli uzaklaştırmaya çalışıyor. Ama her ikisinde de 3. günde yumurtalar tamamen yok olmuş ve o cam tertemiz olmuş oluyor.

Üçününde cinsiyetini bilmiyorum, tahmin edeceğimiz üzere yumurtalar başında sürekli bekleyen dişi.

Sizlere bazı sorularım olacak;

1- Diğerlerinden birinin eşi olma ihtimali var mı?

2- Diskuslar bir eşi olmasa da yumurtlayabilir mi?

3- Bu günlerde yeniden yumurtlamasını bekliyorum. Kaçıncı seferde yavru çıkabilir?

4- Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
Discus Akvaryumum İcin Guncel Aydinlatma
Merhaba, 150 cm uzunlugunda 450 lt akvaryumum var. 7 adet farkli boylarda discuslarim ve vatozlar neonlar vs besliyorum. Anubias bitkim de var. biraz bitkilendirmeyi dusunuyorum. Hem diskuslarim hem bitki hem de daha guzel bir goruntu elde etmek icin en guncel aydinlatma tavsiyelerinizi beklerim.

Not: 1 m beyaz + 1 m mavi + 1 m beyaz led aydinlatmam mevcut.
Galaxy rasbora / Ankara
[QUOTE=ELPRESACANARİO]Ben bir kaç hafta önce Doğa Akvaryum'da görmüştüm. [/QUOTE]

Adres ve telefon var mı?
Galaxy rasbora / Ankara
Merhabalar, su siralar Ankara'da Galaxy Rasbora goren oldu mu ? Nerelerden alabiliriz?
mavi meksika istakozu
Merhabalar,

3 hafta önce aldığım (mavi meksika istakozu diye adlandırdı) açık mavi yaklaşık 2,5 cm boyunda bir istakoz şu sıralar akvaryumda görünmüyor. ilk aldığım zamanlarda büyük bir mangrow kökü'nün görünen alt kısımlarına saklanıyordu. yem yemek için açıklıktan çıkıyor, diğer zamanlarda daha çok karanlık kısmına saklanıyordu. bazı sebeplerden dolayı suyu 5 cm yüksekliğe kadar boşaltmak zorunda kaldım. o sırada kök devrildi ben de ezilmesin diye dikkat ettim. daha sonra yerleştirken yine bir açıklık bırakmaya çalıştım. bir süre sonra balıklar ya da akıntı bu boşluğu kapatmış. biraz aradım ama bulamadım. bu arada zeminde deniz kumu serili. acaba kendisini kuma gömer mi? bir de aldığımda kuyruk kısmına yakın bölgesinde yumurta diye düşündüğüm topçuklar vardı. yumurtlamak için de kuma gömülüyor olabilir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.