ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dextran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
45
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2014 13:22
Son Ziyaret:
19 Şubat 2024 11:55
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Tuna
Doğum Tarihi:
23 Ocak 1994
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Enerji Sistemleri Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Tepe Filtre Verimli Hale Getirme Sorunsalı.
Doğrudur. Elyaf suda kalmasın 2-3 haftada bir değiştirin. Zaten müdahale etmek çok kolay, bu şekilde senede 1 sadece sungerleri ve filtre malzemelerini akvaryum suyunda çalkalayıp geri yerleştiriyorum.
Tepe Filtre Verimli Hale Getirme Sorunsalı.
Evet ıslak kuru (wet dry) filtrelemede filtre malzemeleri suyun içinde kalmıyor. 100 litre bitkili tankımda kullanıyorum bu sistemi içinde 150 ye yakın endler ve bol lowtech bitkiler mevcut. Filtrenin emiş borusunada pipo filtreden söktüğüm süngeri taktım. Süngeri yeni temizlediğim için debi düşmedi daha, resimde suyun içinde kalıyor malzemeler. Kum tabakam kalın olduğu için çoz az su değişimi yapıyorum (3-4 ayda bir 15 lt kadar). Öçümlerimde hep stabil TDS 300-350 ppm civarlarında geziniyor.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/156710/170420221544111.jpg[/IMG]
Tepe Filtre Verimli Hale Getirme Sorunsalı.
Tepe filtrenin dış filtrelerde olmayan bir avantajı ıslak kuru filtre yapma imkanının olmasıdır. Bu sistemde düşündüğünüz taşırma sistemini yapmanıza gerek yok, bence aerobik filtrasyon verimini düşürüyor. Ben tepe filtremi yağmurlama olmadan kullanıyorum, filtreye gelen akvaryum suyunun altına yukardan assagıya doğru elyaf, seremik veya lav kırıği, sünger, seramik veya lav kırığı şeklinde ama sungeri tüm yüzeyi kaplicak şekilde değil suyun akvaryuma dökülen kısmın diğer tarafina 2-3 cm boşluk bırakcak şekilde filtreye gelen suyun C seklinde daha uzun bir yol almasını sağlayarak filtre yüzeyinden daha çok faydalanıyorum.
Jbl Proscan Akıllı Telefon Su Test Kiti
İyi akşamlar. Ortam ışığına göre test sonuçları yanıltıcı çıkabiliyor deniliyordu ama kullanmadım. Jbl Testlab ilanım var malzemeler bolümünde. Anlaşılır olması açısından ölçüm yaparken 1-2 resim yuklemiştim. [EDIT]Dextran,2022-04-12 22:49:39[/EDIT]
Karides Tankında Andazol İle Planarya Mücadelesi
[QUOTE=fehmi03]Dün tarifinizi uygulamaya başladım. Bugün ikinci uygulamayı yaparken hiç planarya görmedim. Karides ve salyangozların durumu iyi. Uygulamayı gün gün ve dozajları ile paylaşmanız çok güzel olmuş. Paylaşımınız için teşekkür ederim. [/QUOTE]

Umarım faydasını görürsünüz. Hala tankım faal durumda. İlerleyen süreçte üreme vb. Bir sorun ile karşılaşmadım. Sağlıklı hobiler…
Dış Fitre Seçimi
Bu güne kadar bir çok dış filtre kullandım. Bu filtreler Eheim 2228, fluval 107, dophin c1000, tetratec ex 1200. Herhangi bir problem yaşamadım. İlk önereceğim 2228 sonra Fluval olur. 2228 cidden çok güzel iç hacmi büyük bir filtre debisi içinin doluluk oranına göre değişiyor ama fluval 107 10w olmasına rağmen herhangi bir debi düşmesi vb sorunu yok ilerde tankınızı büyütmeyi duşunmüyorsanız önerebilirim. Her diş filtrenin ilerde akıtma problemi olabilir.. Ama düzenli conta bakımi ve yıpranmış contaları değiştirerek bence bu risk büyük oranda ortadan kalkıyor. Bu yıpranma dikdörtgen şekilli filtrelerde daha erken oluyor Tetrateclerde olduğu gibi.
Akvaryumumdaki Daldan Kurt Fışkırıyor Sanırım
İyi hobiler, akvaryumunuz hayırlı olsun. Resimden anlayabildiğim kadarıyla deliğin alt kısmında duran canlı minare salyangozu. Adi salyangoz olarak bilinirler. Bitki, kum vb. Akvaryuma sonradan eklediğimiz eşyalarla taşınarak akvaryuma gelirler. Balık ölüsü ve yem artıkları ile beslenirler. Besin bolluğuna göre hizla çoğalıp istila edebilirler. Bu tür isiklar acıkken genelde kumun altına girer ve bağzı bitkilerin kumdan ayrılmasını sağlayıp, peysajı bozabilirler. Görsel olarak sizin için bir sorun yaratmıyorsa bana göre sorun teşkil etmezler.
Anadolu Akvaryum Pet Ürünleri
İnternetten 2 adet heilea marka iç filtre siparişi verdim. Geldiklerinde sağlık sebeplerimden dolayı deneme fırsatım olmadı. Kullanmak istediğimde aşırı gürültülü çalıştıklarını, hatta bir tanesinin 2-3 kere fişe takıp çıkartınca zorla çalıştığını fark ettim. İthalatcısı olan Anadolu Akvaryum’u aradım yardımcı olmaları için aldığım yere göndermem gerektiğini, onların tekrar Anadolu Akvaryum’a yollamaları gerektiğini söylediler. Oyle yaptık.. kendileri bir kusur bulamadılar ama geldiğinde birtanesi daha da sesli çalışıyordu.. mil yatagını acıp baktıgımda lastik parçaları büküp yanına yuvasına oturtmadan yolladıklarını fark ettim… Nasıl böyle bir firmanin teknık servisi bu hatayı yapar. Daha dikkatli ve özenli davranmaları gerkir. Eksik vantuz yollamişlar, suya batırıp cıkardıkları gibi kutusuna koymuslar.. ıslak kutusu deforme olmuş halde bana ulaştırdılar yine kargo trafiğinin ardından.. Bir vantuz bir mil diyebilirsiniz ama bu firma eheim vb gibi pahalı markalarında ithalatını yapmakta ve arayıp bu yaptıklarını teknik servis çalışanına belirtince hoş görülü olmamakla, hakaret etmekle suçlanıyorsunuz… Demem o ki Anadolu Akvaryum Pet Ürünleri ithalatı herhangi bir malzeme alıp, bir problemle karşılaşmanız durumunda teknik servise yollamayın, üstüne kargo parası verip eksik urunle karşılaşıp. Yanlış montajlı bir ürün elinize ulaşırsa. Kargocuyla beraber filtrenizi akvaryumunuza takınız yoksa anında sizi suçlamaları çok kolay.. Bu kargo trafiğinin olma nedeni ise kendilerini istedikleri gibi sorumluluk almaktan kurtarmak.. Böyle bir teknik servis prosedürleri var.
En Kolay Üretilen Sürü Balıkları
Zebra danioları sürü balıkları arasında sayarsak bence en kolayı. Eskiden tankimda kendi kendilerine ürüyorlardı, kurtulup bitkilerin arasına saklanan 3. Nesil balıklara bile rastlamaya başlamıştım. Gözlemime göre erişkin boyutuna yeni ulaşmış balıkların üretimde daha başarılı oldugu.
Karides Tankında Andazol İle Planarya Mücadelesi
10. Gün tankta 1 adet ölü karides buldum. Yeni doğmuş yavrular görünüyor ve %50 su değişimi yapıldı. Bu su degisimiyle tankta 2 ml ilaç kaldı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.