ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
murat_d
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2006 22:32
Son Ziyaret:
22 Haziran 2007 00:57
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat dakak
Doğum Tarihi:
03 Nisan 1978
Yaş:
46
İl:
Erzurum
Meslek:
ögrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Dakak

SON 10 MESAJI

kuyruk yırtılması
ya ben de akvaryuma tuz koymak istiyorum ama  bitkilerin cürümesine neden olduğu için yapamıyorum. bitkiyi atsam bu seferde nitrat artar diye korkuyorum..bitkinin nitratı kullanarak tükettiğini okumuştum biyerde  o yüzden  bitki var akvaryumda. ne yapmam doğru olur??zaten bitkilerin  adam akıllı geliştiginide göremiyorum :(
kuyruk yırtılması
balıklarda  şükür ki mantar falan yok .sadece  ölen erkek balıgımda kuyruk yırtılması vardı oda öldü belliydi ölecegi zaten. dediğiniz gibi su  değerlerinden olabilir çünkü 1 aydır  dip çekim yapmıyorum  sadece.teşeekkürler
kuyruk yırtılması
Dün erkek lepistesimin  kuyruğunun  tamamiyle yırtılmış olduğunu gördüm ve  belinin yani kuyruğa yakın yerden ezilmiş gibi bi hali vardı. Bugün ölü buldum ayrıca genc erkek lepistesim de ölmüştü (sabah) ve onunda kuyruğu yırtılmıştı.Akvaryumda lepistes, plati ve kılıc besliyorum.İzlediğimde hiçbiri birbirine bişey yapmıyor.Akşam geldiğimde ise 2 çöpçümde ölmüştü.Merak ediyorum acaba bunu yapan bi balıkmı yoksa suyla ya da yemle ilgili bi sorun mu.İlgilendiğiniz için teşekkürler.
Kılıçkuyrukum Doğurdu

peki benim dişi kılıç kuyruklarım neden erkek oldular.kuyrukları uzadı alt yüzge.leri erkek üreme organı gibi oldu be ilk dişim öldü şimdikide aynı yolu izliyor neden acaba?

 

Erkek Platiler Dişilere Saldırır Gibi.
benimde mavi dişi platim erkegini kovalıyor.ve erkek artık saklanmaktan başka bir işe yaramıyor ,dişiyi görür görmez kaçıyor peki bunun nedeni ne?ve dişi kırmızı platimin de anal yüzgeci gonopod gibi duruyor erkekleşmiş olabilirmi acaba? dişi kılıcım öyle erkekleşti de o yüzden düsündürüyor beni.
dişi lepistesim erkek gibi kur yapıyor
dişi lepistesim hem hamile son günlerinde hemde  akvaryumdaki tüm balıklara  erkek balık gibi yaklaşıyor.acaba hamileleik başınamı vurdu.gerçi dikkatli baktıgımda da  alt yüzgeci diger dişilere göre farklı ama dogurabiliyor...sorun beslemede olavilirmi çünkü yavrularımın çogu erkek oldu..görüntüyü ekleyemiyorum isteyene maille yollayabilirim.
balıgım neden öldü.resimli.
balıgınız sanki bir porselen süs eşyası gibi duruyor...ilginçç
TUZ MU? BİTKİ Mİ?
yanlışlıgı düzeltmek istiyorum: balıgımın birinde ön yüzgeçlerinda kısılma oldu sanki erimiş gibi daha öncede olmuştu ama geçmişti  bunun ne oldugunu merak ediyorum( ama balıgım bugün öldü ve en sevdiğim siyah lepistesim :( )....her hafta su değişimi yapıyorum ama tuz eklerken zorla yerleştirdigim bitkileri koyup çıkarmak onlarında gelişimini etkilemezmi??(( ayrıca resim koyamıyorum  balıgım öldü )) cevaplar ve ilginiz için teşekkürler.
TUZ MU? BİTKİ Mİ?

 SLM akvaryumu kurdugum zamanlar beyaz benek hastalıgı gördüm balıklarımda.iyileştirmek icin bir miktar tuz attım ve sıcaklıgı artırdım zamanla.daha sonra forumda okudugum bilgilerden  tuzun canlı bitkiyi cürüttüğünü ögrendim ki bitkilerimin bir bölümü cürüdü. şimdi ise akvaryuma  tuz atmıyorum ama balıgımın birinde  yüzgeç kısılması görmeye başladım (sanki balıdın yüzgeçleri bantlanmıs gibi damarları birleşti). sizce tuzumu tercih edeyim bitkiyimi ve balıgı nasıl kurtarabilirim ve bu hastalık neyin nesi.bilgilendirirseniz sevinirim..saolun

 

erciyes2006-11-1 6:27:51
ölü dogum

Gecen hafta aldıgım dişi lepistesim 4 gün sonra dogurmaya başladı ve tüm yavruları yumurtadaymış gibi şekilde ölü dogdular. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Dogumdan sonra dahi dişi lepistesim diger lepisteslerimden daha şişman bir şekilde, acaba ard arda hamile kaldıgı için mi ölmüştür yavrular?

M_R_T2006-10-26 2:20:20

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.