ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kutaysener
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ağustos 2014 17:33
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2015 01:07
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kutay şener
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kutay şener

SON 6 MESAJI

Akvaryumda Aşırı Panik Ve Korkma
Merhabalar akvaryumumdaki zebralarım da akvaryuma yakınlaştığım anda büyük bir korku ve kaçışmalar oluyor hatta bazıları camlara ve kayalara çarpıyorlar.Bu olay balıkları aldığımdan beri yani 2 yıldır sürüyor sebebini anlayamadım. Akvaryum 180 litre ve 50 tane zebram var.Ayrıca akvaryumum salonda bazıları akvaryumu ayakaltı yerlere koyarak bu sorunu çözmüşler fakat benim zebralar da işe yaramadı. Sizce bu olayı nasıl düzeltebilir ne gibi bir yol izleyebilirim?

saygılarımla.
albino zebra da deride lokal koyulaşma ve açık yar
[QUOTE=mesutok]Yok ana tanktaki balıklara birşey olmaz ilacın zararı olmaz oradada var diyorsunuz zaten dış yapısı kanlı balıklar, filtre temizliğinden sorun olmazda, tu değişiminimi ihmal ettiniz geçmişte su değerlerimi bozuldu bu yaralara sebep oluyor onu düşünmek lazım, su değişimini bence bu aralar daha sık ve oranı biraz arttırmakta fayda olabilir diye düşünüyorum. 
Üstteki resimlerdede kanlı bölgenin etrafında beyaz tabakalarda hisseder gibiyim öyleyse mikofish buna iyi gelirmi izleyin bakalım, bu akvaryuma yakın zamanda akvaryumcudan bir balık alıp ekledinizmi, öyleyse bu beyaz tabakalarda varsa mikofishle geçmezse beyazlıklar columnaris yeni eklenen balıktan dolayı düşünülebilir, illa bu hastalıktır demiyorum inceleyin bakalım. Birde link ekleyeceğim oradaki resimlerle karşılaştırın.


[/QUOTE]

biraz geç oldu yazamadım internetim yoktu malesef kusur bakmayın  akvaryuma yeni balık eklemedim yakın zamanda.dediğiniz gibi 4 gündür karantina akvaryumunda 3 balığa tedavi uyguluyorum. mikofish,tuz ve metilen mavisi kullanıyorum ve günlük su değişimi yapıyorum.bakalım ne olacak gelişmeleri buradan bildiririm.verdiğiniz değerli bilgiler için  çok teşekkür ederim.
albino zebra da deride lokal koyulaşma ve açık yar
[QUOTE=mesutok]Ben olsam ne yapardım. Önce akvaryumdaki filtreleri temizlerdim malzemelerini, sonra biraz fazlaca su değişimi yapardım akvaryumdan 1/3 kadar hatta biraz daha fazla. Sonra hasta balığı ayırırdım başka bir akvaryuma kendi suyula, hava taşı atardım içine, suyu sarımtırak yapana kadar mikofish ilacı damlatırdım o suda 4 gün yüzmesini izlerdim muhtemelen yaralar kanlanmalar duracaktır.
Elinizde Sera Baktopur 800 l yüzgeç erimesi ve mantar ilacı varsa buda aynı görevi görüyor kullanabilirsiniz.
[/QUOTE]

bilgi için çok teşekkürler. bu gün bir balıkçıyla da konuştum oda parazite benziyor dedi.bende mikofish alıp karantina tankına ilave ettim ve tuz da.fakat büyük bir cahillik yapıp ana tankta su değişimi yaptıktan sonra  bu hastalığa sebep olan mikroorganizmaları uzaklaştırmak için mikofish  ekledim. acaba ana tankta ki balıklara zararı olurmu?


ek olarak ana tankta balıkların solungaçlarının baş kısımları çok fazla kızarmış acaba tuz miktarını fazla mı kaçırdığım için mi kızardı. yoksa filtre malzemelerini falan tamamen temizlediğim için biyolojik döngü bozulduğu için mi?  biliyorum çok soru sordum ama panik oldum 
albino zebra da deride lokal koyulaşma ve açık yar
[QUOTE=osman özgün]Ne yani Zebra böyle diye Ölüme mi terk edelim. Öyleyse ise Öyle. Saygı duymak gerekir. Siyahi insanların burun delikleri geniş diye daha fazla oksijen alıyor. Bu mantıkla da siyahi insanlar kötü.  
Ağabeyim, karantina tankına ayırmak ile iyi yapmışsın. Su değişimlerini arttır ve de su sıcaklığı bir kaç derece daha artmış olursa daha iyi olsun. Metilen mavisi ve tuz iyi olmuş. Ama açık yarası olan balık diğer balıklar tarafından kovalanır dikkat edin buna. Bana dış parazit gibi geldi.
[/QUOTE]

söylediklerinize tamamen katılıyorum.verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim karantina tankında her gün 1/3 oranında su değişimi yapıyorum tuz ve metilen mavisini ekliyorum fakat kaç gündür bir gelişme yok ben anlamadım bu işi.olası bir parazit hastalığının iyileşme süreci uzun mu sürüyor bilginiz varmı?
albino zebra da deride lokal koyulaşma ve açık yar
Evet doğru  çok hızlı ürüyorlar ve çok agresifler.ama ilk balıklarım olduğu için bağlandım onalara galiba başkasına da veremiyorum Vieja2014-08-24 12:52:19
albino zebra da deride lokal koyulaşma ve açık yar
fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:deride lokal olarak rengin koyulaşması ve bazı bölgelerde açık yara


Akvaryum Kapasitesi (litre):145 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:cüce vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç ve dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:metilen mavisi ve tuz

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada bir kez 1/3 oranında

Herkese merhaba.siteye yeni üye oldum bir yanlışlık yaptıysam şimdiden affola  öncelikle konuyu araştırdım fakat kesin bir bilgi elde edinemedim ve kafam daha çok karıştı.Altı aydır albino zebra beslemekteyim bunlar benim ilk balıklarım fakat bir kaç hafta önce anlam veremediğim bir şekilde bir balığın derisinde lokal olarak koyulaşma fark ettim ve bir kaç gün sonra balığım öldü.şimdi ise bu dediğim koyulaşmayı iki balıkta daha gördüm ve hemen hasta tankına aldım.hasta tankına metilen mavisi ve tuz ekledim.Ancak bir balığın derisindeki bölgesel koyulaşmanın yanında birde açık yara olduğundan tuz mikrtarını az tuttum.ancak sabah kalktığımda açık yarası olan balık  ölmüştü.hastalıkları ne bilmiyorum ve en kötüsü bilmediğim için hiçbirşey yapamadan ölüyorlar.yem yemelerinde bir sorun yok .hiç birşey anlamadım ve forumda daha çok kafam karıştı acemilik işte.yardımcı olabilirseniz çok minnettar kalırım.şimdiden teşekkür ederim.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.