ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Pangasius
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2014 11:42
Son Ziyaret:
16 Nisan 2015 02:23
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan K.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 4 MESAJI

Zebra daniolar bu kadar dayanıklı mı?
[QUOTE=lifestar54]Merhaba 
bende almayı düşünüyorum ama canlı doğuranlarla yaşarmı
lepistes,kılıç kuyruk,moli falan var..
akvaryumda 

Zebra Danio Mavi
[/QUOTE]

Lepisteslerle sorun yaşadıklarını birçok yerden okudum ama moli ve kılıçla aynı akvaryumda sıkıntısız yaşadılar uzun süre. 

Bu arada konuyu açan arkadaşımın sorusuna istinaden, 3 gün önce 10 tane danio aldım, içlerinden sadece birisi siyah renkteydi (hazır dolu diye aldım renginden ziyade), poşeti akvaryumda bekletip döktüm. Adam akıllı kontrol etmemişim poşeti, ki nerden baksan 1 saat kadar sonra tv izlerken "tıp tıp" bir ses duydum. Akvaryuma baktığımda fonla neredeyse aynı renk deyip görmediğim o siyah danio, poşetin içinde bedeni kadar suda en az 1 saat çırpınmış. Apar topar akvaryuma attım, ölür mü diye baya izledim ama maşallah, dün yumurta bile döktürdüm (= Bu danio gerçekten şahane bir tür bana göre, ki vazgeçilmezim. 3 hafta kadar önce ısıtıcı arızası yüzünden 4 pangasius'un yanında 2 danio haşlandı (ki ayrı ayrı yaktılar içimi), pangasius hayranlığıma rağmen en çok üzen daniolarım oldu. Daniolar gerçekten harika tür, olmazsa olmaz.
Brachydanio Rerio (Zebra) Üretimi
[QUOTE=mcetindas]En az 8-10 nesil yavrularımdan sonra artık yavru almamaya başladım bende. Sürekli bir yumurtlama-yeme döngüsündeler şu an ana akvaryumda. haftada bir kesinlikle denk geliyorum bir dişinin yumurta bıraktıgına.

Yüksek ihtimalle yumurtalar yenilmiştir, ışıklandırmaya çiftleştirme döneminde çok önem vermeyin bence.Loş, sakin bir köşedeki akvaryum olması daha iyi.Çayı Kullandıktan sonraki 10-15 dk içerisinde hareketlenme had safhaya ulaşıyordu bende, o sebepten dolayı kullanma önceliğim mantarı önlemekten çok balıklara afrodizyak etkisiydi.

Standarda oturttuğum düzen şöyleydi bende;
Ufak bir mangrow köküne bol yapraklı bir anubias ve su yüzeyinden 6-7 cm altta plastik sineklik.
Seçilmiş 1 erkek 1 dişi balık ve 2 gece başbaşalar orada :) Su ısısı ilk gün 24, ikinci gün 25. ikinci geceden sonra anaçları besi için ayırıyorum. Yumurta flan aramıyorum gözümle. Anaçları ayırdıktan sonra su ısısını yavaşça 27-28 civarına çıkartıyorum.40-48 saat sonra yavrular cama yapışmış oluyorlar.
[/QUOTE]

Esas maksadım önümüzdeki yıl pangasius üretmek. Türkiye'de öyle pek tavsiyeler falan görmedim bu konuda. Hep aynı şeyler "erkeği dişisi ayırt edilmez" , " üreten şansa üretiyor" , "pangasius zor, üremez" vs. vs. vs. Bahara doğru 4-5 tonluk bi su deposu alıp üretmeyi denemek. İddialı da değilim. Ürerse ürer, üremezse al 5 liradan, boylandır sat 20-30 liraya Adına şimdiden ustalık eseri dedim ama ilk adımı bu danio'larla yapmaya karar verdim. Malûm, ilk olunca ve de aşırı bir merakla hırs karışımı bünyede mevcutsa, işte sonuç; akvaryum nöbeti...
Işık konusunda genel olarak iyi ışıklandırma denilse de, loş ışıkta daha hareketliler gibime geldi, ki zaten işi bilenin tavsiyesi loş yada ışıksız ortam daha iyi yönünde. Bakalım, yarın sabaha sonuçlar ortaya çıkar, oldu oldu, olmazsa 3 hafta daha beklemekten başka çare yok (=
Teşekkürü borç bilirim, iyi akşamlar (=
Brachydanio Rerio (Zebra) Üretimi
Önemli olan siz nerede yumurtlattınız bu balıkları, dişiyi ve erkeği ayırıp boş bir akvaryumda mı yoksa diğer balıklarında olduğu büyük bir akvaryumda mı?

Öncelikle balıkları esas tankımdan ayırıp, ikisini de birbirinden ayrı şekilde birkaç gün artemia, kuru yem ve yumurta sarısı ile besledim. Sonrasında üretim için 35x15 olan eski akvaryumu tamamiyle boşaltıp temizledikten sonra ışıklandırmasını falan yapıp, zemine 4cm yükselttiğim sinekliği kullandım ve yaklaşık 12 litre kadar suya, bu birkaç gün sonrasında çiftleştireceğim balıklarımı attım. Yani dibe düşen yumurtalara ulaşabilme şansı tahminimce yoktu. Su sıcaklığı 24 derece. Balıklara gelince, birleştirdikten sonraki 18 saat sonunda yeniden ayırdım. Yaklaşık 31-32 saat önce ufak akvaryumdan anaçları aldım ve içindeki düzeneği kaldırdım, bu süredir de arayış içindeyim (=

*Çay yöntemi dışında bir de tarçın yöntemi var daha çok chiclid türleri için kullanılıyor, ben denemedim ama işe yarayacağını düşünüyorum. Kabuk tarçını kaynatıp suyunu verebiliyorsunuz ama oran konusunda bilgim yok araştırın derim. Çayın en büyük faydası yumurta mantarlaşmasını önlemesi sadece çiftleşmeyi tetiklemesi değil bu da aklınızda bulunsun, tarçında bu özellik var mı bilmiyorum. 

İlk okuduğumda epey şaşırtmıştı, hemen denedim, 10 dakika içinde etkisini gösterdi diyebilirim, ki dişi çay kullandıktan sonra şişkinliğini kaybetti. Mantar olayındaki etkisini öğrenmem geç oldu ama güzel oldu (= Tarçını da denemeyi düşünüyorum sonraki girişimlerimde ancak çayı diğer akvaryumumda da kullanacağım.

* Olaki yumurtladılar ise çok kıyıya köşeye kuytuya düşen yumurtalar hariç çoğu yenmiştir. 
Resimde görüldüğü üzere 1mm.den daha büyük değil.

Yedilerse bile afiyet olsun, kalan sağlar benim olsun da (= İşin şakası bir yana hırs meselesi yaptım, çiftler hâlâ ayrı, birleştirmedim, ki bu girişimim fiyasko olsa da en azından 3. girişimde sonuç almam lazım. 
Pangasius2014-09-26 17:41:28
Brachydanio Rerio (Zebra) Üretimi
Selam arkadaşlar. Bir aydır kafayı yedim, yumurta döktüremedim diye. Ancak önceki gün bir arkadaşın mesajında çay olayını gördüm, denedim, sonuç olarak dişimin karnı indi (hazımsızdı da ona mı iyi geldi bilmiyorum artık) bugün ikinci günü başladı olası yumurtaların, ancak ben hââlâ dipte, su yüzeyinde, suyun orta kısımlarında vs. her köşe de acabalarla dolu bir arayış içindeyim. Yaklaşık 1,5 yıldır akvaryumla uğraşıyorum, ilk günden beri zebra danio ve pangasius vazgeçilmezim, hiç üretimi düşünmedim. Şu bir aydır "neden olmasın" dedim ve delirdim (ev ahalisi kimseyle ilgilenmediğimden şikayetçi, hesab edin artık.) Sorunum şu, o kadar araştırdım ama bir türlü bulamadım arkadaşlar; bu delidana gibi yüzen minik canavarların yumurtalarını nasıl ayırt ederim, büyüklüğü ne kadardır (tahminim açılmamış bir naylon torba kalınlığını geçemeyeceği yönünde ama emin değilim), su içerisinde nasıl ayırt ederim, delirdim bu sorular yüzünden ve sürekli akvaryumu izlemekten gözlerim bozuldu diyebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.