ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sertan GÖREN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Kasım 2006 17:44
Son Ziyaret:
27 Kasım 2016 21:31
Toplam Mesaj:
275 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sertan gören
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Izmir
Meslek:
ayakkabıcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SERTAN GÖREN

SON 10 MESAJI

230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
Şİmdiden hayırlı uğurlu olsun Birand'cım, allah emeklerini boşa çıkarmasın, her zaman her konuda yardımcı olmaya hazır olduğumu da bilmeni isterim, iyi çalışmalar.
Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
Öncelikle sizi çalışmalarınızan olayı tebrik ederim ama en baştan beri çok büyük bir yanlış yapmışsınız!

Önceikle DISCOVERY türkiye ile iletişime geçip bu üretimhanenin bir belgeselini çekmeniz gerekirdi:)
 Bunu yapmamış olmanız büyük hata:)

Şaka bir yana ne desek ne yazsak boş umuyorum ki emeklerinizin karşılığını hem maddi hemde manevi olarak kat be kat alırsın.

İyi çalışmalar dilerim, sık sık fotoğraf paylaşımlarınızı bekliyoruz
Pleksiden akvaryum olur mu?
İyi akşamlar hocam inanın ki büyük boylarda bir akvaryum olmaz zararını bırakın öyle büyük basınçlara dayanamayacak kadar zayıftır pleksi

Eğer kalın yapmayı düşünürseniz camın saydamlığından uzak bugulu bir tank olur ve o kadar narindir ki pleksi pamuklu bezle bile içten dıştan silseniz 3-5 ay sonra bakarsınız ki pleksinin üstü onlarca uzun uzun veya dairesel şekillerde çiziklerle karşılaşırsınız.

Saygılarımla...

Sumplard ada çok dikey bölme ve çizilm,e silme olayı olmadığı için kullanılıyor ama şahsi fikrim güvenlik açısından yetersiz ve riskli olacaktır hem sump hemde özellikle ANATANKLAR!
Sertan GÖREN2013-04-22 23:52:53
648 Litre 22 Adet Ilangi Yellow...Hayallerim, Askim ve Canlarim...
[QUOTE=omergunel]Sertan Bey verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.

Balik sayisini kesinlikle arttirmayi dusunuyorum sanirim 1 aya kadar bir 20-25 arasi yavru daha ekleyecegim.

Yosun konusunda tank simdiden yosunlasmaya basladi dolayisi ile soyledikleriniz cok makbule gecti, zaten normal sartli aydinlatmada bile yozunlasmanin devam edecegini dusunuyorum

Jbl'in birkac urunune baktim ancak fiyatlar asiri yuksek. Philips'in 865 gibi gunisigina yonelebilirim.

Su degisimleri kesinlikle aksamaz, daha once Ikola kolonimde haftalik %30 civari degisim yapiyordum ancak simdiki tankin hacmi yuksek oldugu icin %20-25 yeterli gelecek diye dusunuyorum.
Kaya tuzu da eklenecek.

Yem konusunda aynen dediginiz gibi kucuk kutulardan fazla adet aldim ve tanitimda belirttigim gibi sabah, ogle, aksam ve gece farkli yemler kullaniyorum.

Dalga motoru kesinlikle kafamin bir yerinde cunku FX5 ne kadar harika bir devire sahip olsa da sprey borusu olmadigi icin fazla bir akinti yaratmiyor bu durum da hosuma gitmiyor, 3000 devir civari bir dalga motoru dusunuyorum, 1-2 haftaya kadar eklenmis olur.

Verdiginiz her bilgi ve degerli zamaniniz icin ayrica tesekkur ederim.

Saglikli hobiler, saygilar...
[/QUOTE]

Rica ederim her zaman bildiğim kadarı ile tecrübelerim ışığında yardımcı olabilirim siz ve değerli hobici dostlar,
yem konusunda şöyle bir tavsiyede bulunabilirim sabah ve öğlen granül olan yemleri kullanıp akşam ise en son ışıkları kapamadan 1,5-2 saat öncesinden pul yem ile yemleyip yemleme olayını bitirirseniz iyi olur.
Biliyorsunuz ki granül yem daha uzun sürede sindirildiği için akşamda balıkların metabolizması yavaşladığından ötürü sindirim sıkıntıları ile karşılaşabiliyoruz.
Balık ışıklar kapanmadan 2 saat önce yemlenir ise 2 saat içinde dışkılama yapar ve rahat bir şekilde uykuya geçer(uyku dediğim de malum hareketsiz dipte yerinde seyretme:))))

Arada birde yapışkan tablet yemlerle ise balıkların orjinal renklerini stressizce sergilediği hoş görüntüleri ile onları keyifle izlersiniz
iyi akşamlar...
648 Litre 22 Adet Ilangi Yellow...Hayallerim, Askim ve Canlarim...
Hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun tankınızın  ölçüleri çok güzel, bir kaç tavsiye verebilirim nacizane kendimce;
Öncelikle yapabiliyorsanız balık sayısını arttırın derim çünkü en iyi oranla erkek dişi oranı yarı yarıya çıktığını biliyorum tropheuslarda onun için tankınıza normal şartlarda 23-24 dişi 2-3 erkek gibi güzel bir koloni kurmak için nereden baksanız 50-60 yavru arasından oluşturmanız mümkün gibi görünüyor.
Işıklandırma konusunda yosunlaştırmaya değil yosunlaştırmamaya çalışın çünkü taşlarınız beyaz aynen benim tankım da olduğu gibi bende taşları yosunlandırmak istemiştim tabi yosunlaştırdımda ama beraberinde kum camlar kıyı köşe her yer yosun oluyor ki balıklar için çok faydalı ama kum sakalsı yosunlardan dolayı pislikleri tutuyor ve görüntüsü çok kötü oluyor ilerleyen zamanlarda yosun tutmuş kumu dip çekimi ile çektiğinizde lağım kokusunu duyacağınızdan emin olabilirsiniz.
Işıklandırmayı ben şahsen akşam üstü 17:00-23:00 arası yapıyorum ki zaten göreceksiniz taşlarınız beyaz olduğundan hemen yosun tutacak çok aydınlatmada bu tankınızdaki itkileri için iyi  ama yosunlaşma yapraklarada sıçradığında bitkilerin görüntüsü çok kötü oluyor ve müdahale etmek istediğinizde de kolunuzu her soktuğunuzda tanka balıklar stres yapacaklardır.
Aydınlatma için tek yeteceğini düşünüyorum grolüx (pembe dediğiniz renk) olabilir ama en iyi renklerini kanımca gün ışığı diye piyasada satılan 3-5 tl' ye alacağınız 36 wattlık 120 cm'lik florasan ile elde edebilirsiniz.
Su değişimlerini haftalık düzenli olarak dinlenmiş su ile yaparsanız
Haftada bir gün en azından sarımsaklı yemlerle besler yada sarımsak suyuna batırdığınız yemleri verirseniz 
Su değişimlerinde epsom tuzu yada daha uygun fiyatlı olarak tavsiye edeceğim kaya tuzun her değiştirdiğiniz 50lt/1 çorba kaşığı kadar eritip ilave ederseniz
Kullandığınız yemleri tabi yine nacizane kendi fikrim ve sadece tavsiye olarak kapalı ambalajlı yemlerin küçük gramajlı olanlarını alırsanız yemleri bayatlamadan taze taze balıkların tüketmesini sağlarsınız ki bu önemli, böylelikle 100 gr pul yemi 1 senede bile bitirememektense 4 tane değişik özellikte ve markada 25 gramlık kapalı kutu yemleri alarak daha yelpazesi geniş  yemler sunabilirsiniz balıklarınıza,
böylelikle değişik yemleri tadan balıklarınız da her daim tüm yemlere alışmış yabancılık çekmemiş olurlar.
Dalga motoru öneririm size ben çok faydasını görüyorum gerek balıkların kondisyon tutması gerek dipteki pisliklerin filtreye iletilip dip çekimi olayını kolaylaştırması ve dipte nitrat patlamasını engellemesi açısında iyi oluyor.
Şimdilik bu kadar aklıma geldkçe yazmaya çalıştım kusura bakmayın uzun oldu gece gece
Tekrar size güzel tankınızla sağlıklı hobiler dilerim.
Söylemeden geçemeyeceğim bu yazdıklarım kendi yaptığım tecrübelerime dayanarak önerdiğim şeylerdir aralarında hatalı olan şeyler olabilir, başka arkadaşlarında fikirleri ekleyecekleri ile çok daha sağlıklı bilgilere ulaşmanız mümkün,
iyi akşamlar..
Sertan GÖREN2013-02-20 23:53:13

Bu arada ısıtıcı konusunda herhangi iyi bir marka 300 veya 400 wattlık bir ısıtıcı tankınıza yeteceğini düşünüyorum. Benim sump ile birlikte 700 litreye yakın bir tankım var ki 300 watt Atman Thermal ısıtıcı kullanıyorum yeterli geliyor.
NEW LİFE SPECTRUM CİCHLİD FORMULA ANKARADA YOK!
İnternetten al hocam ama çokta olmazsa olmaz bir yem değil yani bir çok daha iyi ürün bulabileceğinizi umuyorum.
yeni bir türle duboisi maswa 27 adet
[QUOTE=_erkan_]
Mütiş bişey bunlar . bu eğer akvaryumsa bizikisi ne bilemedim
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=FQIPYkQD_Hs[/VID] [/QUOTE]

Üstad sen ne yaptın ama şimdi ya!
Attım ben balkondan bendeki 540lt lik ufak olan akvaryumumu:)
Tamam biz emekliyoruz ama yani bari yüzümüze vurmasaydın iyiydi:)
Şaka bir yana ayakta alkışlamak laım adamları, mükemmel bir iş çıkarıyorlar ve aslında gelişi güzel yaptığımız birçok ufak tefek işi kaç kişi muntazam bir şekilde dikkatlice yapıyor.
Buda böylesine güzel bir hobiyi daha da güzelleştiriyor ve cazip hale getiriyor.

Tekrardan böylesine güzel bir kurulumu bizlerle paylaştığın için teşekkür ederiz...
Saygılarımla...
Büyüyorlar mı Ne :) KASANGALAR GÜNCEL RESİMLER SYF.8'de.
[QUOTE=firtina16]Abicim merhaba

Yeni kum fotonu sabırsızlıkla bekliyorum.Kumu, yosundan korumak adına da ışıklandırma saatlerini kısmak isabet olacak.Adi florasana devam araştırdım biraz, beyaz yakmamak tavsiye ediliyor.
Taş yosunlaştırmak işi de olmayı versin, ne yapalım.Açık renkte 1-2 yuvarlak hatlı taşla köprü yapmak en iyisi.Albino kırmızı göz vatoz alabiliriz ben de düşünüyorum.Hem çok büyümüyorlar. Akvaryumlarımıza tuz atmamız inşallah sorun yaratmaz.

[/QUOTE]

Aynen abi dediklerine katılıyorum.
Varsın olmasın yosun ya ne olcak bizde bol bol zaten spirulina var verir dururuz değil mi:)
Adi florasan olayını da çözdüğümüz iyi oldu o zaman devam..
Albino chipimbi ve kiriza gold yavrular geldi sf87
Abi balıklar harika görünüyorlar o kadar güzel resimler yakalamışsın ki tebrik ederim gerçekten.
Bakımları ise resimlerden ne kadar itinalı olduğunun kanıtı gibi.
Tekrardan tebrik ederim.
Büyüyorlar mı Ne :) KASANGALAR GÜNCEL RESİMLER SYF.8'de.
[QUOTE=ibrahim35] Sertan kardeşim, balıkların her geçen gün biraz daha büyüyor. Tabi sen balıkları her gün gördüğünden dolayı bunun farkında olmayabilirsin.
 
Resim kalitesi balıkların gibi her geçen gün gelişip güzelleşiyor.
 
Ben senin yerinde olsam, hiç bu kadar zahmete girmezdim... Tanka bir kaç tane L144 atardım ve tüm yosunlardan kurturup balıklarıda strese sokmazdım.
 
Her şey gönlünce olsun, saygılar...
[/QUOTE]

Hocam öncelikle teşekkür ederim iltifatların ve düşüncelerin için, yosunlaçma konusuna gelince inan sıfır numara mercan kumunu çıkardığımda tanktan resmen lağım kokuyordu ki inanamadım.
Yani iyikide çıkarmışım ki hiçbir fonksiyonu yoktur diye düşünüyorum.
Stres konusunda şuanda hafif bir karın çöküklüğü gibi bir balığımda iç parazit yada strese bağlı bir sıkıntı hissettim ve hemen flagyl yaptım bakalım dediğin gibi baya bir strese soktum balıkları acemiliğim yüzümden.
Hayırlısı artık ama akıllandım bu hafta için kumu seriyorum ve sadece su değişimlerinde boru sokucam sadece tanka çok strese giriyorlar.
Tabi kalsiyum karbonatlı kumunda sudaki pH ı arttırdığında stress ve sıkıntılar geçecek diye umuyorum.
Arada bir de sarımsak suyuna batırılmış yem ve 3-5 günde bir bemiks compoze vereceğim işi sıkı tutmak lazım çok narin hayvanlar.
L144 konusunda da yeni kumla beraber ekleyebilirim tabi, iyi bir çözüm olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.