ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Callofbooty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2016 22:20
Son Ziyaret:
08 Mart 2016 18:30
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ismail Dümbüllü
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1970
Yaş:
54
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ismail Dümbüllü

SON 10 MESAJI

Dragon Stone İle Kurulum
Yazmis arkadas zaten 1 nolu tasarima donusturdum diye...

Bu arada siz "altin oran"i cok yanlis anlamissiniz. Google'da aratirsaniz bir suru ornek var. Yazmadan once arastirmakta fayda var.
Dragon Stone İle Kurulum
[QUOTE=azsoslumakarna]Hocam fotoğraf atarsanız bakalım birlikte. [/QUOTE]
Var ya fotograf...
Biolife Yüzen Akıllı Filtre
[QUOTE=Ahesya]Doğru söylüyorsunuz, Tunç Berk
Diğer başlıktanda okunabilir ama beni, gözümden kaçan birşey varsa ve bunu üye kardeşlerimizden birisi farkettiyse, paylaşıp hatırlatamaz veya farklı olabilecek düşüncesini cevaben paylaşamaz. Böylesi daha iyi.[/QUOTE]
"Suyu oksijenlendirme" konusundaki düşünceniz yanlış. Suyu oksijenlendiren asıl faktör, yüzey hareketliliğidir. Bu sünger sadece kapalı bir alana dökülürken, dış filtre selalesi neredeyse tüm su yüzeyini hareketlendirmektedir. Diğer borularla ilgili kısımlarda ne anlatmak istediğiniz, ve bunların önemini anlamadım açıkçası.

Bu filtre, amonyak dönüşümü konusunda hiçbir işe yaramadığı için kaba pislik temizliği dışında kullanılması özellikle uzun vadede neredeyse imkansızdır. Suda nitrat çıkmamasının sebebi, nitrat döngüsünün oluşamıyor olması. Suda amonyak var nitrat yok. Size bir şeyler ifade ediyor mu acaba? Tamam siz ne çıksa alırsınız belki de, bilimsellikten uzak, şovenist soylemlerle söğüşlemeye alet olmayın bence.
Lav taşı siporax alternatifi olur mu?
Tabii ki o bağlamda size katılıyorum, lav taşı yapısı dolayısıyla filtre malzemesi olarak gayet güzel kullanılabilir. Bitkili tanklarda kullanılmasının asıl sebebi de aslında bitki köklerinin tutunmasından ziyade, doğal taban filtresi etkisi yaratması ve bazı kimyasalları kontrol altında tutmaya yardımcı olmasıdır. Vasil Bey'in yazdığı gibi, benim de havuzum olsaydı diltre malzemesi olarak kuvvetle muhtemel lav yaşı tercih ederdim.
Lav taşı siporax alternatifi olur mu?
Bahadır Bey, siz "siporaxlar"dan bahsetmişsiniz sürekli. Ancak, Siporax, Sera adlı firmanın patentli ürünü ve sadece bir tane var. Rakipleri tarafından dahi taklit edilebilmiş bir ürün değil. Dolayısıyla "siporax" olduğunu iddia eden ve başka bir firma tarfından üretilen ürünün gerçek Siporax'la yakından uzaktan alakası olmadığına eminim. Kullandığınız ürün böyle bir ürün ise, ve hele de doğru testleriniz yoksa kıyaslama yapmak, ya da doğru teşhis koymak gibi bir olanağınız yok.

Lav taşı, filtre malzemesi olarak tabii ki kullanılabilir. Ancak birim miktardaki yüzey alanı için herhangi bir veri ben şimdiye kadar okumadım. Fakat söyleyebilirim ki, karşılaştırma yapılabilecek en son ürünler Matrix, Siporax veya Eheim Substrat Pro gibi çok yüksek teknoloji ve üretim prosesine sahip ürünlerdir.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre
[QUOTE=doctorec]...
Arkadaş ''Türk malı yurdun malı herkes onu kullanmalı şeklinde 1960 yılların siyasetçisi jargonuyla yorum yapıyor buna karşılık yapılan yoruma da savunması burası siyaset yeri değil yönetim bu mesajı kaldırsın oluyor pes size ....[/QUOTE]
Yönetim de kaldırıyor zaten, sıkıntı yok...
Biolife Yüzen Akilli Filtre Test Sonuçları
[QUOTE=APISTOHALUK]

Marlboro içerler ama yerli malı yurdun malı derler
wolksvagene binerler ama yerli malı yurdun malı derler
tommy giyerler ama yerli malı yurdun malı derler
coca cola fanta içerler ama yerli malı yurdun malı derler
ariel ile çamaşırlarını yıkarlar ama yerli malı yurdun malı derler
fiyatı uygun diye çin malından geçilmez haneleri ama yerli malı yurdun malı derler

Daha sayacaktım sıkıldım. Boşversenize, [B]yerlinin attığı kazığı kimse atmıyor[/B] bu memlekette :)
Varsa ihtiyacım işime en geleni hangisiyse onu alırım. İster amerikan malı olsun ister yahudi ister arap ister Türk. Üretici düşünsün satıcı düşünsün... Ona göre üretim ve pazarlama yapsın. Söylemek ayıp değil maddi durumum çok şükür çok iyi ancak Gözümü kapatıpta sırf yerli malı diye eh işte bir ürüne para kaptıracak kadar da zengin değilim ben.. Bizim halkımız malesef aç gözlü. Sinekten yağ çıkarmaya çalışan zihniyetleriz. Kime neyi nekadara ''çaksam'' derdinde olan bir toplum olduk çıktık. Bu kafayla, bu mantaliteyle gittiğimiz müddetçe de bizden zor adam olur... Sürçi lisan ettiysem affola ancak doğrusu bu. Çuvaldızı kendimize batırdım.

(NOT: Yazdıklarım mevzu bahis filtre firması yada çalışanları için değildir. Yapılmakta olan yorumlaradır.)
[/QUOTE]
"Jet Fadıl" bu ülkede 1999 yılından beri "ticaret" yapıyor. Görünen o ki uzun yıllar daha yapar [;)]
Biolife Yüzen Akilli Filtre Test Sonuçları
[QUOTE=mertcngel] Pardon tunç özür dilerim kibirin için ayrıca teşekkür etmeyi unutmuşum . . . [/QUOTE]
"Türkiye kazansın, memleket kazansın, para dışarıya gitmesin bla bla" edebiyatı ciddi anlamda rahatsız edici. Hayır kardeşim, para çift taraflı bantla merdiven altında üretilmiş "ç"alıntı dizaynlı mallara değil, gerçek ar-ge için yüzbinler, milyonlar harcayan kim varsa onlara gitsin.

Bak yukarıdaki arkadaşın henüz akvaryumu yok, hayali akvaryum içinde 50 balık için biolife'ı koydu meseleyi halletti. Hedef kitle belli zaten. Vatana millete hayırlı olsun.

Aza kanaat getirdiğiniz müddetçe daha iyisine sahip olamazsınız, bunu unutmayın.

Gerçi herkes hakettiğine sahip olur, o da ayrı mesele. Almanların Eheim'ı, senin de Biolife'ın olur.[EDIT]MaviYesil,2016-01-04 18:28:00[/EDIT]
Nano Project... My World ! 3.sayfa Guncelleme
[QUOTE=CEM KIRCALI]

Power sand special de mevcuttur.Special denmesinin sebebi de budur zaten.
http://www.adana-usa.com/index.php?main_page=product_info&cPath=76_12_23&products_id=106[/QUOTE]
"Powersand" deyince karıştı işler. Powersand Special S farklı bir ürün. Düzeltme için teşekkür ederim. Bilmeyen arkadaşların farklı fikir sahibi olmamaları adına önemli...
Nano Project... My World ! 3.sayfa Guncelleme
[QUOTE=CEM KIRCALI]Fleximinin ithalatçısı Anadolu Pet bende direk Almanyadan getirtmeye çalışıyorum powersandin içerisinde eser miktarlarda bacter 100 ve penac w var fakat dediğin gibi lav kırığıda iyi iş görür bakteri için ayrıca toprak kaymasını da engelleyecektir.Tekrar kurulumun hayırlı olsun Emin yapabileceğim bir şey varsa araman yeterli [/QUOTE]
Cem KIrcalı bey, Power Sand'in içinde eser miktarlarda Penac W ve Bacter 100 olduğu nerede yazıyor? Ben baktım ama bulamadım. Bizi aydınlatır mısınız?
[URL]http://www.adana.com.my/products/substrate_system.htm[/URL]

Emin Bey akvaryumlarınız çok güzel bu arada, tebrik ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.