ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Beetlejuice1912
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2016 06:27
Son Ziyaret:
18 Şubat 2017 22:45
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atilla
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Atilla

SON 10 MESAJI

Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü
Merhaba,
Makaleyi zevkle okudum kayıtsız kalamadım. Çok başarılı, faydalı ve yalın bir özetleme. Teşekkür ederim. Elinize sağlık.
Sarı Prenses Erkek Olmadan Yumurta Tutabilir Mi?
Merhaba,

Akvaryum karma ise, başka türle eş tutmuşta olabilirler.
Filtre Hakkında Birkaç Soru
Merhaba,

Öncelikle diğer arkadaşlarında belirttiği gibi akvaryum hacmi beslemek için düşündüğünüz balıklara göre oldukça az, ilerde buna bir çözüm bulacağınızı düşünerek şuandaki durumunuz için ; Ocean Free OF Zero Noise Z-1000 Tek Çıkışlı Hava Motoru (ekonomik, sessiz ve size fazlasıyla yetecektir) ve Hailea bt200 (şelale kısmını sualtında cama doğru verirseniz debi sorun olmaz) iç filtre yi birlikte kullanmanızı öneririm. Zaten mevcut litre yetersiz akvaryumun hava kaynağını kesmeniz balıklar için durumu daha da zorlaştıracatır.
Yunusa Ne Oldu
Merhaba,
Diğerleride yavru değilse hacim yetersiz. Ama sersem gibi yüzme durumu hacimden kaynaklı olmayabilir. Kavga ettiğine dair bir emare var mı balıkta. Geçmiş olsun.
Akvaryumda Rakı Şişesi Olmak
Merhaba,

Benim akvaryumumda bir adet rakı şişesi bulunuyor, tamamına yakını cam olduğu için bir zararını görmedim. Jack dempsey besleyen bir arkadaşımda da Jack daniels şişesi var. :) ondada bir sorun olmadı. görseli çok güzel duruyor bence kesme delme işine hiç girme. Hava taşını stratejik bir konumlandırmayla yine güzel bir görünüm yakalayabilirsiniz
Yüksek Nitrat
Merhaba,

Bitkili bir akvaryum için 50 ppm nitrat çok yüksek bir değer değil. Bitkileriniz nitratı zamanla seyrelticektir. Yinede bir süre su değişimini sıklaştırıp yemlemeyi azaltabilirsiniz.
200 Litreye Ciklet Tavsiyesi En Az 2 Tür
Merhaba,

1e 4d paslı chiclid 1e 4 d iceman açık mavi arka fon koyu renk kum. Paslı chiclidler taban kısmında icemanler yüzeye yakın hareketli yüzerler. Utanıp sıkılmazlarda. Görsel açıdan Tavsiye ederim. Erişkinliğe ulaşmışlarsada yavru alabilirsiniz. Hatta tank oturunca ve ilk yavru alımından sonra yavru almak istemeyeceğiniz zamanlar bile gelebilir.
7 Çeşit Balık Bir Arada
Merhabalar,

Akvaryumunuzda bir deney, gözlem gerçekleştiriyor olmanız bence iyi birşey. Deneysellik akvaryum hobisinde onlarca hurafe bilginin dolaştığı günümüzde desteklenmesi gerekli birşey. Ancak bazı gerçekler vardır ki doğruluğu kesinleşmiştir, ki bu yüzden gerçektirler. Bakmış olduğunuz türler birbirlerinden farklı habitatlara sahip ve farklı su koşullarında yaşayan hatta beslenme alışkanlıklarıda birbirlerinden farklı türlerdir. Bu yüzden eğer ki önermeniz ; ' birbirleri ile yaşarlar mı yada birbirlerine saldırırlar mı yada birbirlerini kemirirler mi ' ise doğru bir yöntemdesiniz gözlemleyebilirsiniz. hatta gözlemlerinizi bu başlıktan paylaşırsanız bizde bu deneyden faydalanmış oluruz. Ama gözlemleyemediğiniz diğer taraflarda, balıklarınızın sağlıkları, dirençleri, stres oranları, huzuru gibi kısımlarda maalesef balıklarınızın hepsi yukarda bahsettiğim bilimsel gerçeklerden dolayı olumsuz değerlere sahip olacaktır. Örneğin bir bilim adamı yercekimini yendiğini düşünüp gökdelenden aşşağı atlamaz. Eğer birbirleri ile yüzen değil, sağlıklı, dirençli ve mutlu balıklar istiyorsanız uygun şartları hazırlayıp uygun türleri bir araya getirmenizi tavsiye ederim.

Sağlıklı balıklar dilerim.[EDIT]Beetlejuice1912,2016-02-06 20:42:12[/EDIT]
Sarı Prensesim Hasta
[QUOTE=Mehmet231]Ciklet balık diş 5 erkek 1 vatoz bir var 70litre akvaryum var şebeke su kullanıyorum

Ben ne yapmalı yim [/QUOTE]

Öncelikle litreniz sarı prensesler için yetersiz. Onları iade edip, akvaryumu tamamen boşaltıp sıfırdan bitkili canlı doğuran akvaryumu oluşturmanızı öneririm. Şebeke suyunu en az 2 gün dinlendirmenizi ve balıkları hemen akvaryuma atmamanızı öneririm. Belli bir süre akvaryumcudan aldığınız su ve akvaryumunuzun içindeki su ile birlikte ayrı bir kapta yarım saat bekletip sadece balığı akvaryumun içine eklemeniz daha doğru olacaktır.
Sarı Prensesim Hasta
Merhaba,

Akvaryum detaylarını biraz aktarabilir misiniz? Kaç litre kaç tür balık ve sayıları. Ve kullanmış olduğunuz su şebeke suyu mu? Dinlendirilmiş midir? Balıkları yeni mi eklediniz? Gibi. Görünüş zehirlenmeye benziyor. Klor yada nitrat olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.