ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
stormatme
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mayıs 2016 12:15
Son Ziyaret:
18 Mart 2017 15:23
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Müslüm EFLATUN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Müslüm EFLATUN

SON 5 MESAJI

Yeni Kurmuş Olduğum Akvaryum
[QUOTE=yasin2642]860 litre biraz fazla motorun ağzına elektirik borusu takarak suyu yukardan verin yani akıntıyı azaltın[/QUOTE]

Hiç onu yapmasam bugün yeni bir filtre alsam hangi marka ve saatte kaç litre döngü yapanını tavsiye edersiniz?
Yeni Kurmuş Olduğum Akvaryum
[QUOTE=yasin2642]50 cm akvaryuma 20 watt flitre cok fazla 20 watt flitre yaklasık saatte 1200-1400 litre su basar sizin akvaryumunuz saatte 30 40 defa devir daim buda resmen akvaryum icinde kasırga kopartır.Meleklerinizin ölmesi cok normal. Sizin yaklasık 5- 7 watt arası bir ic flitreye ihtiyacınız var ısıtıcıyada dikkat edin derece ile sıcaklık kontrolu yapın[/QUOTE]

saatte 860 litre çeviriyormuş bu çok mu fazla oluyor şimdi? saatte kaç litre çevirmeli mesela?
Yeni Kurmuş Olduğum Akvaryum
[QUOTE=mrtmct]Yeni alınan iç filtrelerin hemen hemen hepsinin içinde şalele aparatı mevcuttur eğer çıkmadıysa iç filtreyi aldığınız yere sorabilirsiniz fiyatı çok pahalı değildir isterseniz evde kendiniz de yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi basit bi aparat
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180849/170520161154101.jpg[/IMG]
Her akvaryumda kendine has insanı rahatsız etmeyen bi koku olur ama sizdeki koku rahatsız edici durumdaysa aşırı yemlemeden daha çok iç filtrenin çalışmamasından kaynaklanıyor da olabilir. Ayrıca yem miktarını 2 dakika içerisinde bitirecek kadar azar azar verebilirsiniz bunu da ancak kendi gözlemlerinizle ne kadar vereceğinizi siz kararlaştırırsınız.
Saygılar..[/QUOTE]

bu filtrenin dışardan hava almasını sağlayan bir borusu var onu hafif katlayınca da şiddeti azalıyor. peki böyle yapsam motora bir hasar verir miyim?
Yeni Kurmuş Olduğum Akvaryum
[QUOTE=mrtmct]Merhaba Hoşgeldiniz,
-Ümit Bey'inde söylediği gibi iç filtrenin kaç watt olduğundan çok debisi önemlidir Moli'lerin yere yakın olup saklanması iç filtrenin yaptığı akıntının fazla olmasından kaynaklandığını düşünüyorum akıntıyı engellemek için biraz modifiye edip şelaleye çevirebilirsiniz.
-Pul yemi neden ufalamayı düşündüğünüzü anlayamadım yanlız yemleme süresini günde en az 2 öğüne çıkarmanızı ve mümkünse ufalamadan vermenizi tavsiye ederim.
-Akvaryum içerisindeki bulanıklaşma bakteri kültürünün henüz oluşmamasının göstergesidir asgari 14-15 gün içerisinde doğal yollardan yerine oturacaktır bu zaman zarfı içerisinde balık kayıpları ve hastalıklar muhtemeldir.
-Lamba bitkisiz akvaryumda çokta gerekli bişey değildir kendi görsel zevkinize göre kullanabilirsiniz.
Size son tavsiyem balık eklemeden aşağıdaki balık uyum tablonuzu ve balıkların yaşam koşullarını öğrenmeden akvaryuma balık eklemeyiniz..

[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180849/1.jpg[/IMG][/QUOTE]

İç filtreyi modifiye ederek şelaleye çevirme nasıl olacak? kolay bir şey mi ben yapabilir miyim acaba?
Pul yemi ufalamam gerektiğini balığı aldığım yerde söylediler. heralde taneleri büyük olduğundan yiyemezler diye düşündüp ben de ufalayarak verdim. Okuduklarıma göre koku fazla yemlemeden dolayı da olabilirmiş. Günde iki kez yemlersem fazla yemden daha da pis koku olmaz mı?
Yeni Kurmuş Olduğum Akvaryum
Öncelikle hepinize merhaba. Yeni üyeyim ancak yaklaşık 1 aydır forumunuzu takip ediyorum. Oğluma doğum gününde 4 litrelik küçük bir akvaryum içinde 1 adet japon hediye gelmesi üzerine bu hobiyi büyütme kararı aldık. Geçen haftasonu 50x35x20cm ebatında 35 litrelik bir tank aldım. içine 20 watt gücünde iç filtre ve 100watt gücünde bir ısıtıcı aldım ve 27 dereceye ayarladım. Ayrıca estetik bir görünüm için çift çıkışlı hava motoru ve hava taşı aldım. Çeşme suyu ekledim ve bir gün boyunca hem ısıtıcı hem de filtreyi çalıştırdım. Ertesi gün 2 melek, 4 yavru zebra, 2 de balon moli aldım. Ancak aynı günün akşamı melekler öldü. Diğerleri sorunsuz bir şekilde yaşıyorlar. Size sorularım şunlardır.
- Almış olduğum filtre 35 litrelik bir tank için fazla mı güçlü? Çünkü moliler filtre çalışınca dekorların arkasına kaçıp yere yakın duruyorlar.
- Bu filtreyi gece gündüz 24 saat çalıştırmalı mıyım?
- Yem olarak pul şeklinde bir yem verdiler ve bunu avucumda ufalayıp günde 1 kez yarım çay kaşığı kadar atıyorum. Ancak balıklar su yüzeyinde hepsini yemeden yemler suyun dibine düşüyorlar. Yemi de azaltmalı mıyım?
- Akvaryum kurulduktan 2 gün sonra su bulanıklaşmaya ve akvaryum kokmaya başladı ne yapmamı önerirsiniz? filtre sürekli çalışsın mı? yeni su mu ekleyeyim? dip çekimi mi yapayım?
- Bir de lamba aldım 30cm. Bunu günde kaç saat açık tutmalıyım?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür eder iyi balıklar dilerim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.