ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serif01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Haziran 2016 16:59
Son Ziyaret:
23 Ekim 2016 11:43
Toplam Mesaj:
122 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammet Sarı
Doğum Tarihi:
15 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100lt akv. + 30 lt doğumhane. 1e 3d damızlık Lepistes 30 4,5cm civarı yavru lepistes 14 2cm yavru lepistes 20 yeni yavru lepistes 2 komando çöpçü Vermek istemeseydi, istemeyi vermezdi.

SON 10 MESAJI

Lepistesim Patlıyor
İlk defa gördüğüm ve şuan merak ettiğim bir durum bu balığa üzüldüm. Konuyu takipte olacağım umarım sebebini bilen bir arkadaşımız çıkar.
200 Lt Lepistes Tankı
Hocam büyük kütleler halinde sağ ve sola rafya yapın, yavrular rahat rahat saklanır. Hacim çok iyi, yavrular rahatça büyürler. 100lt hacimde yetişkin orta iki haftalık 50 ye yakın yavrum oldu elden çıkaracağım bir kısmınıda. Size tavsiyem rafyayı ufak bir kaya parçası ile yere sabitleyin. Ve dip temizliği yaptığınız zaman rafyanın alt kısmı çok kir toplar onlarıda iyi temizleyin. Keyifli hobiler.

Birde akvaryum ısısını iyi ayarlamalısınız, rafya belirli bir sıcaklık verir içine girilirse sıcak ortamda kayıp yaşanabiliyor.
Doğuramayan Lepistes
Selam, eğerki hala doğum yapmadıysa bir etkende erkeklerin onu rahat bırakmaması ve stresse sürüklemesidir. Size tavsiyem en az 3 gün yavruluğa alıp, strese sokmadan çok fazla ona görünmeden beklemenizdir. Bu şekilde doğum yapabilir tahminimce. İyi hobiler.
Hamile Ve Doğum Tankı
Işığın etkisi renklendirme yönünde kardeşim. Özellikle gün ışığı renklendirme açısından önemli araştırmalısın. İkinci konu ise yem herşekilde bulunur doğada olduğu gibi bir imkan sınamayız ama en azından elden geleni yapmaya çalışıyorum. Hafif akıntı ve iri balıklarla büyümesi yavrular açısından hem özveri hemde gelişimde etkili. Araştırmalarım ve gözlemlerim bu yönde. Hamileyi ayırma nedenim erkek dişi oranında tutarsızlık olmasıydı yoksa ayırmazdım bile. Hamile balığın doğumhanede yavrulamasında sıkıntı yok lakin yavruları orada büyütmek bence sıkıntı o yüzden bir tane yavruyu saldım. 3 gün gözlemlicem sıkıntı olmaması durumunda ana tanka salacağım diğer yavrularıda. İlgin için teşekkürler. Sanada kolay gelsin.iyi geceler [:iyi:]
Hamile Ve Doğum Tankı
[QUOTE=NeutronRase]Bu konuda size katılmıyorum bence yavru balıklarınızı yavru tankınızda büyütün neden diye sorarsanız ilerde yavru dişileriniz çiftleşme ve yavru verme dönemine gelecek fakat bunu bünyesi kaldıramayacak ve doğumda veya yavru taşımada vücudunda kalıcı deformasyonlar bozulmalar meydana gelebilir bu yüzden ayrı ayrı tanklarda bakmanızı ve büyütmenizi öneririm.
İyi geceler.[/QUOTE] zaten aşağı yukarı bir ay sonra gelişmiş olan tanktaki 30 tane yavrumda dişi erkek ayrımı yapacağım. Şimdiden belli cinsiyetleri 1 ay sonra cinsel olgunluğa erişirler aşağı yukarı[:iyi:]Benim derdim yavruları 100lt lik ana tankta büyütmek hem Kaliteli bir nesil olması açısından hemde hızlı gelişmesi açısından. Gerçekten ana tankta düzenli yemleme ve ışıkla büyüyen yavruların hem boyutu hemde rengi iyi durumda maşallah.[:nazar:] Yeni gelenlerinde bu şekilde olması için uğraş veriyorum.[EDIT]serif01,2016-07-28 00:29:02[/EDIT]
Hamile Ve Doğum Tankı
1 tane yavruyu ana tanka salıp nabız yoklasammı ona göre 1 kaö gün sonra diğer yavrularıda ana tanka salarım. Dişiyi saldım herşey normal stabil. Kaliteli yem ile 3 gündür toparlamıştı. Şimdiki sorunum yavrular. Diğer 3cm yavrularım la ve damızlıklarla büyüsünler istiyorum.
Hamile Ve Doğum Tankı
[QUOTE=NeutronRase]Öncelikle selamun aleyküm ustam evet maşallah balığınız baya yüklü ayırmakla iyi yapmışsınız çünkü dişi doğuma yakın bir koku salgılar ve bu koku erkeği kendisine adeta yapıştırır hiç rahat bırakmaz onun için güzel düşünmüşsünüz fakat bu sefer yavrulugunuzu bitkilendirmeniz veya rafya ile saklanma yerleri yapmalısınız ki yavrular anaçdan saklanabilsin ve yem olmasın.
Kolay gelsin [/QUOTE] A. S zaten yavruladı 3 gün önce 14 tane var hala doğumhanedeler. Daha önce doğumhane kullanmadığım için şimdi dişiyi ve yavruları ne zaman ana tanka salmam lazım. Normalde doğumlar hep ayırmadan ana tankta olurdu.
Lepistes Doğum Tahmini:)
Tam bir süre vermek imkansız, hamilelik dönemine yeni girmiş gibi gördüm ben fotolardan. Birde size tavsiyem filtreyi biraz kısmanız fotolardan anladığım kadarıyla biraz fazla üfürüyor. Lepisteslet akıntıyı sever. Fakat ben aşırı akıntı durumlarında girdikleri strese canlı şahit oldum. Birde su bulanık gibi fotodan dolayı mı öyle? Keyifli hobiler.
Hamile Ve Doğum Tankı
Sonunda beklediğim doğum gerçekleşti çok şükür. ayırdığım hamile lepistesim 3 gün önce doğurdu ve 14 adet yavrum var çok şükür [:nazar:] ana tankta 30 3cm yavrular ve damızlıklar var. Sorum şu hamile dişimi ne zaman ana tanka salayım? Vede yavruları ne zaman tanka salayım? Anneyi salayım diyorum 3 gündür dinlendi kendini toparladı. [EDIT]serif01,2016-07-27 22:58:00[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.