ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ceccal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2006 20:00
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2009 23:58
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Çetinkaya
Doğum Tarihi:
05 Nisan 1974
Yaş:
50
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Osman...

SON 10 MESAJI

1sene önce aldıgım calvuslarım yavruladı(RESİMLİ)

Arkadaşlar tam 1 sene sonra (sabrın sonu selamet derlerya) calvuslarım yavruladı işte resimleri

Arkadaşlar sag taraftaki yavrulukta  lithobates yavruları soldakınde calvus yavruları var bu yavruluklar  akvaryumun içinde yüzüyor.Calvus da deneyimli arkadaşlar için sorum olacaktı acaba bu yavrulukta calvus büyütmet sorun olurmu.
Buda calvus yavrularının babası.
 
calvus alışma evresi

arkadaşlar bende ilk aldıgımda 2-3 ay  balıkları neredeyse göremezdim ama 6. ayından sonra   herşey normale döndü ama  akvaryuma  benim ufaklıkların yapmadıgı kalmadı cama vurmalar belkide ondan geç alıştılar.

calvus yumurta?
Arkadaşım bendeki calvusdada aynı sorun oldu  2-3 gün içinde geçti  neden oldugunu vede nasıl geçtigini bilmiyorum.Umarım calvusunuz iyileşir.
250 litre bitkili - Güncel fotoğraflar 12'de
Öncelikle tebrik ederim çok güzel olmuş.Fakat bi sorum lacaktı   yaklaşık bu akvaryumu kuralı (iki resim arasındaki zaman) 36 gün olmasına ragmen bitkiler baya buyumuş bunu nasıl  becerdiniz onu merak ettim.
Yavru alamıyorum:calvus ve lepto. (RESİM EKLENDİ)
[QUOTE=orandam]Ben kendi ilgi alanım olan calvuslarla ilgili birkaç şey yazabilirim.Yavru almak için gerçekten birçok etkenin bir araya gelmesi gerekiyor.Tabi bunlardan en önemlisi de balık seçimi.Biri bana gelip şu türden yavru al dese ben gidip güvendiğim bir yerden o türün 10 adet yavrusunu alır bunları büyüterek üreyebilecek bir çift çıkarmaya çalışırım.Şimdi sizin elinizde 2 veya 3 adet calvus var.Balıkları kendiniz mi büyüttünüz bilmiyorum.Öncelikle aynı türler olduğuna sonra cinsiyetlerine emin olmanız şart.Daha sonra pH 8 bence uygundur.Çok ışığı,akvaryuma el sokulmasını,müdahale edilmesini sevmezler.Hatta hareketin gürültünün bol olduğu bir odada bile üremeyebilirler.Bunların hepsi birer etken olabilir.Uygun koşullar sağlandığında ise yine iş sabretmeye kalıyor.
Söz yine daha önceki mesajımda kısaca söylediğim yere geliyor.Bütün şartları elinizden geldiğince sağladığınız bir ortamda bile calvuslarınız üremiyorsa çok fazla saplantı haline getirmenin bir anlamı yok.Pasif olduğunu düşündüğünüz balığı veya her ikisini de değiştirin.
[/QUOTE]
 Arkadaşıma her konuda katılıyorum.Ben 1 sene önce calvus balıgını yetiştirmeye başladım ve  balıklarımdan yavru almaya başladım.Bukadar çabuk yavru alcagımı hiç düşünmemiştim ayrıca akvaryumun ph degerini hiç ölçmedim evde ellerinizden öperler 2 adet afacan cocugum var  benı zaten sitrese sokuyorlar yetmezmiş gibi balılarıda rahatsız ediyorlar (akvaryumun camına vurmalar vb).Bence almış oldugunuz balıkların kalitesi olması bu etkenlerden önce geliyor tabiki bu benim kanaatim.Balıkları ben antalyadaki İSMAİL ULUSOY beyden aldım kendisine teşekkür ederim gerçekten kaliteli balıkları var.
göletteki bitkiler yeni resim ekledim
Teşekkürler arkadaşlar.Bitkileri akvaryuma koydum.
göletteki bitkiler yeni resim ekledim

Bu  gölette sular çekilme  veya yukselme olmadı onun için kara bitkisi değil biraz topladım ve akvaryuma koydum sonucunu bende merak ediyom

göletteki bitkiler yeni resim ekledim
Buda göletteki yeni bitkilerin resimleri adlarını ve akvaryuma koyup koyamacagımı söylerseniz sevinirim.
 
 
 
 
 
 
 
göletteki bitkiler yeni resim ekledim

Onur bey  vermiş oldugunuz bilgi için teşekkürler.

göletteki bitkiler yeni resim ekledim
Arkadaşım bitki konusunda hiç bilgim yok ne bitkisi oldugunuda bilmiyorum.Bu bitkiyi akvaryumda yetiştirebilirmiyim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.