ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Procidis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2016 13:14
Son Ziyaret:
19 Nisan 2017 19:34
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Procidis
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Procidis

SON 10 MESAJI

Betta
Bettaların olduğu akvaryumda kesinlikle filtre çalıştırılmamalı. Çok hafif dalgalar bile balıkları mahvediyor. Filtre olmadan da yaşayabilen balıklar sonuçta. Hava ihtiyacını hava motoru ve hava taşıyla karşılamanızı tavsiye ediyorum. Ben de aynı dertten muzdarip oldum ve mikofish ile tedavi ediyorum. Hala geçmiş değil malesef..
Yeniden Başladım. Betta
Betta benim 12 yıl sonra beslediğim ilk balık ve hem asil hem de çok güzel balıklar. Şuan 3 tane var 2si dişi. Bir adet de yavrum var 2 haftalık olacak. Çok doğru bir karar [:)]
Sağlıklı Bir Betta
Parlak ve/veya pastel renkler, dişi varsa ona karşı yüksek ilgi. ve @matmankara nın dediği şeyler olarak özetleyebiliriz:

[QUOTE=MatmanKara]Eğer erkek ise ayna gösterildiğinde kabarmalı ve kendilerine has meydan okuma hareketlerini yapmalı (titreme, aniden 5 6 cm fırlama, vurma gibi) bunlara ek olarakta köpük yuva yapıp yuvasını koruması gerek.

Genel olarak ise parlak renkler, hareketli olması, yemleri iştahla yemesi, durduğunda da hafif yüzgeçleri kabartma, yeni şeylere karşı merak...vs[/QUOTE]
Betta balığı ne yer?
Merhaba,

Ben Sera'nın betta yemi ile besliyorum, arada bir yakaladığım küçük sinek ve böcekleri de atıyorum 3 bettam var 3ü de afiyetle yiyor. Sanırım karınca da yiyorlarmış ama mideleri rahatsızlanabilir diye riske atmak istemedim ben. Onun dışında iyi pişmiş yumurta sarısı ve beyaz peynir de yiyorlar. Pişmemiş çok küçük parçalı kalp de yedirebilirsin. Hepçil bir balık denebilir. [:)][EDIT]Procidis,2016-09-29 14:44:25[/EDIT]
Beta yavru alma konusunda yaşadığım sorunlar.
Merhaba, çok geç cevap veriyorum ama bilmeyenler için yardımcı olur belki. Ben ilk çiftleştirme denememde başarılı oldum diyebilirim. Dişi ve erkeği bayram dolayısıyla kuzenime bıraktım. Mecburen aynı akvaryumda durdular. Aldığım gün eve getirdim ve direkt çiftleşme başladı. Bahsettiğiniz kurtcuklardan bende de vardı. Ancak farkettiğimde hem dişi hem de erkeği çıkarmıştım akvaryumdan. Ben onlar da yavru olabilir diye tahmin ediyorum. Çünkü bir sürü yumurta olmasına rağmen sadece bir tane yavrum hayatta. Diğer yumurtaları ne gördüm ne de yavruları gördüm. İkinci konuysa balıklarımdaki hastalık için mikofish kullanmıştım. Çiftleşmeye ilaçtan 1 saat sonra başladılar. Ve korktum kötü etkiler diye. Ama bir sorun olmadı ve şuan yavrum tam bir haftalık. Umarım sağlıklı bir gelişim sergiler..
Bettalar Çiftleşti Ama Yeni Mikofish Koymuştum
Dişiler tekrar ne zaman çiftleşebiliyor? Çiftleşme öncesinde çok bitkin duruyordu. Çiftleşme sonrası da aynı durum vardı. Aynen dediğiniz gibi, balıklarım sağlıklı olsun da.. Gerisi önemli değil. Uzun bir süre ayrı akvaryumlarda bakımlarını yapıp iyice iyileştiklerinden emin olmam gerek. Sonra tekrar çiftleşmeleri için bir araya koyarım.
Bettalar Çiftleşti Ama Yeni Mikofish Koymuştum
Tesekkur ederim ama biraz umutsuzum açıkçası. Çünkü yumurtaları tutan köpük sayısı azaldı ve baba pek bakıyor gibi gelmiyor bana :(
Bettalar Çiftleşti Ama Yeni Mikofish Koymuştum
Merhaba. Bettalar bu sabah çiftleşmeye başladı. Dişi yavru diye ciftlesmezler sanmistim ama yumurtalar görünüyor. Dün akşam mikofish attım kuyruk erimesi var diye. Yavrular için zararlı olur mu? Ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun.
Betta Kuyruk Erimesi Mi Emin Olamadım
Tabii ki hiç merak etmeyin :)

Bettamda son durum ilk ilacı koyduğum andan itibaren hasarlı bölgede dökülme meydana geldi. Yarına tamamen azalmış olacağını tahmin ediyorum. Hastalık gibi bir hali yok gayet sağlıklı görünüyor. Hareketli ve yavruya kur yapıyor :)

2. Gün:
Tekrar merhaba. Kuyruktaki zayıf kısım tamamen döküldü. Filtreyi açtım biraz havalandırmak amaçlı ve tabii ki korumalı bir sekilde. Yemlerini verdim fazla fazla. İyi beslemek gerekiyor diye. Aslında hep fazla veriyorum :) tekrar ilaç vermem ya da suyu değiştirmek gerekiyor mu?
Betta Kuyruk Erimesi Mi Emin Olamadım
Sonradan farkettim yavruda da varmış. Hatta muhtemelen ondan bulaştı. Çünkü daha önce böyle bir şey yoktu bir anda ortaya çıkması garip geldi. Aldığım akvaryumdan bulaşmış olabilir yavruya. Petshoptan aldığım balıkları artık bu ilacı kullanmadan bikaçgün balıklarıma karıştırmam. Küçüğün de kuyruğunda eksilmeler var. Filtreyi çıkardım ve akvaryuma koydum ikisini de aradan bölerek. Çok teşekkür ederim ilginiz ve bilgilendirmeleriniz için

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.