ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratdenizuzun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2016 21:57
Son Ziyaret:
15 Ocak 2021 23:27
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat deniz uzun
Doğum Tarihi:
03 Kasım 1986
Yaş:
37
İl:
Bursa
Meslek:
Personal Trainer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat deniz uzun Sarı ateş neon Bloody mary Kardinal karides Poso salyangozu Golden dragon calceo Turuncu gözlü kaplan Turuncu gözlü mavi kaplan Turuncu gözlü royal mavi kaplan

SON 4 MESAJI

Taiwan Bee Akvaryumum
İletkenliğin yükselmesinin sebebi yati kökünün salınımını tamamlamamış olması aynı belirtileri göstermişti bendeki canlılarda
Karides Akvaryumu Konusunda Aklıma Takılan Sorular
[QUOTE=HilalUnal]

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Java fern ve moss dışında bitki önermemenizin sebebi nedir, pistia gibi nitrat emici bir bitki veya geniş yapraklı gölge yapabilen bitkileri de kullanmak bize avantaj sağlamaz mı? Yine aklıma takılan bir konu da soğutucu meselesi, bunu tavsiye etmenizin sebebi sıcaklığın yüksek derecelere yaklaşıp karidesler için öldürücü olma ihtimali ise soğutucu bulunmayan balık akvaryumumun su sıcaklığı yazları dahi 26 derece üzerine çıkmıyor. Bu koşullarda sizce yine de soğutucu gerekli midir?



[/QUOTE]

Java fern ve moss dışında bitki önermememin bir kaç sebebi var. Öncelikle tanka giren bitki, ıvır zıvır arttıkça su değerlerinizin değişme ihtimali artıyor. Sonra tankın sade olması gerektiğini düşünüyorum sebebi zaten karideslerimiz ufak :) gözüksünler istiyorum. Hatta yavaş büyüyen mossları öneririm sürekli budayıp tanka müdahale etmeniz gerekmez. Bazen bitkiler aralarında kavga ederler kimyasallar aracılığıyla olur bu genelde :) bilmem anlatabildim mi? Mesela budanmış anubiaslardan karidesi ölen çoktur. Daha uzar sebepler ama birinci öncelik canlıların güvenliği için önermiyorum. Pistialar en uygunları olabilir fakat fan kullanınca kuruyorlar pislik oluyor.
Gelelim ısı konusuna, ben 24 C° üzerine çıkıyorsa soğutun derim. 26 da Yaşar mı Yaşar :) ama Harika koşullarda koşan hayvan ‘eh işte’ koşullarda sürünür :)
Forumu yeni kullanmaya başladım, tam kullanmayı bilmiyorum. Ulvi özuğur benim mesajımın altına ben nasıl yapıldığını bilmediğim için yazamıyorum o şekilde ama benim cümlemin altına hobiyi bitirdiler falan yazmış. Ulvi bey sizi alttaki kutudan tagledim bu mesajı görün diye ama biraz daha dikkatli seçerseniz kelimeleri sevinirim. Haddi aşmayalım
Karides Akvaryumu Konusunda Aklıma Takılan Sorular
Merhabalar
Toprak olarak benibachi black soil 5lt yeterli olacaktır. Moss Türleri ve Java fern dışında bitki önermem. Mangrow kökü dışında ağaç, lav kayası dışında taş olmasın. Cüce kerevit uygun olmaz. Filtre olarak dophin sfp34 alın derim.
Ph gh kh gibi konularla ilgili ekstra bilgiye ihtiyacınız ilk 1,5 yıl osmoz su kullanırsanız olmayacak. İsterseniz detaylı Bilgi veririm fakat iletkenliği 135ppm tutmaya dikkat etmeniz yeterli. Ölçüm İçin tds ölçer alacaksınız.
Isıtıcı değil ama soğutucu kesinlikle gereklidir, olmazsa 24 saat klima çalışan oda yoksa olmaz.
Kurulum için zemine 10lt başına 10gr benibachi mironekuton serpeceksiniz. 10 gr yavru yemi Dennerle marka. 15 20 tane seramik veya lav taşları koyup üzerine toprağı sereceksiniz. suyu Koyarken zemini kesinlikle kaldırmamaya dikkat! koyduktan sonra bakteri ekleyeceksiniz. Ben shrimps forever marka likit bakteri ekliyorum. Dennerle daha iyi olduğunu duyuyorum ama denemedim. Denemeye değer bence. Sonra filtre çalışmaya başlayacak ve ışık günde 6 saat yansınki yosun oluşsun. Tabii bitki ve taş ağaç ekledik. Bir hafta sonra yüzde elli su değişimi yapıp iletkenliği 135 ppme getirin. Bir hafta sonra canlı girişi yapabilirsiniz. Yazdıklarım başlangıç İçin olmazsa olmazlardır diyebilirim bunlara ekstralar eklenebilir. Size tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle doğadan toplanan, stabil hale gelmemiş hiç bir yem veya katkı vermeyin. Catappa yaprağı vs dahil!!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.