ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
saintroyo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2017 09:55
Son Ziyaret:
06 Ağustos 2020 18:19
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur BALKANLI
Doğum Tarihi:
23 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur BALKANLI

SON 8 MESAJI

5630 Smd Led Bar Tecrubem
Sıcaklıklardan ve parlak olmalarından bahsedilmiş bir çok kez. Japon balıkları için rahatsız edici olabilir mi bu ışık şiddeti? ya da sıcaklık?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Öncelikle bilgiler için teşekkürler. ilk mesajın sonundaki değerleri baz alırsak 92*29*47 yer kaplayan 120 litre net suyu bulunan akvaryum için 120*0,25 = 30 watt lık bir led bar benim işimi görür diye tahmin ediyorum.

18 tane 6000k beyaz, 8 tane deep red 3 tane royal blue ve 1 tane de uv mor led olarak yapılması da uygundur sanırım.
Lav Kırığı Kumunda Bitki Ekememe Sorunsalı..
[QUOTE=mhmtcndd]

Kum değiştirmek çok maharetli olur tekrardan kurmak gerek herşeyi üzerine dere kumu yada hagen falan eklesem bir miktar sorunumu çözmez mi acaba ?[/QUOTE]

Çözer tabii hatta lavın bir kısmını çıkarın o şekilde ekleme yapın bence. Yalnız çok iyi şekilde yıkayın yeni ekleyeceğiniz kumu. Yoksa çok fazla uğraştıracaktır sizi temizlemesi.
Lav Kırığı Kumunda Bitki Ekememe Sorunsalı..
Yapabiliyorsanız kum değişimine gidebilirsiniz. Dere kumu ve silis karışımına dikiyorum ben bitkileri. Az olmasına rağmen gayet te tutunabiliyorlar. Hatta ben de kum eklemesi yapmayı düşünüyorum.
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
[QUOTE=tdgokmen]3 adet akvaryumumda da kullanıyorum. Ancak bugün bir motorum arızalandı.
Nasıl olduysa motor kısmına ince lav taşı gitmiş. Açıp motoru kullanılır hale getirdim. Bu kez de su kaçırma problemi ortaya çıktı.
Sadece motoru satın alabileceğim bir yer var mı acaba?[/QUOTE]

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. aliekspress te var almayı düşünürseniz ama dolar kuru yüzünden 35 lira civarına geliyor.

https://tr.aliexpress.com/item/Sunsun-JP-450G-6W-Water-Pump-for-HW-603b-HW-602b-Filter-Canister-Original-Replacement/32600758570.html
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
[QUOTE=ReDaPLLe]

Elyafı en alta seramikten bir önceki sıraya koymanız daha iyi olacaktır, üstte elyaf olur ise çok çabuk tıkanabilir debi düşer.[/QUOTE]

Orjinal halinde de elyaf en son olduğu için onu ben de en sona koydum. Şimdi değiştiremem ama ilk temizlik yaklaştığında dediğiniz gibi olursa yaparım.

[QUOTE=MaviYesil]Bir yıldır sadece içinden çıkan süngerleri kullanıyorum. Canlı yükü ağır olan akvaryumumda amonyak daima sıfır. Süngerler fazlasıla yeterli geliyor. İçine ekstradan malzeme koyulmasına gerek yok. Koyduğunuz siporaxlar, purigenler, substratlar filtreden daha pahalıya geliyor. O zaman filtrenin ucuzluğunun bir anlamı kalmıyor. Amaç biyolojik ve mekanik filtrasyon mu? İçindeki 3 parça sünger bunu fazlasıyla sağlıyor zaten. Su berraklığı için bir iki kat elyaf eklenebilir en fazla. [/QUOTE]

Doğru diyorsunuz aslında ama ilk defa bu işe giriştiğim için ''ondan da olsun, şundan da olsun'' gibisinden bir heyecan yaşıyorum, yaşadım. Forumda özellikle hep okuduğum yorumlar ile seçimlerimi yaptım. ilk heyecan olunca insan özeniyor da.
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
[QUOTE=ProVaryum]Sıkıntı olucağını zannetmıyorum.
Saygılar...

[/QUOTE]

Ben de öyle düşünüyorum.
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
Bugün bu filtreyi akvaryuma bağlayıp başlattım sistemi. Motoru üst kısma takıp içerisinde de alt taraftan yukarıya olmak üzere;

seramik--mavi sünger--sera siporax--siyah sünger--purigen--elyaf filtre olarak dizilim yaptım. yalnız aşağı tarafa siyah ızgara koymama rağmen üst kısma koymadım. sığmadı. bunun herhangi bir sıkıntısı olabilir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.