ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mturcihan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Haziran 2017 15:54
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2023 10:21
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhsin Turcihan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adiyaman
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muhsin Turcihan

SON 10 MESAJI

Aydınlatma Sistemi
Merhaba,

Akvaryum hacmi, canlı türü ve bitki yoğunluğu hesaba katılarak yapılan aydınlatma sistemleri her zaman daha başarılı olmaktadır. Akvaryum hacminizin 100 lt civarı olduğunu tahmin ediyorum. Ek'te gönderdiğiniz armatür ise, gördüğüm kadarıyla, 3W gücünde. Bu hacimde bir akvaryuma 3W gücünde led aydınlatma yetersiz kalır. Uygun bir aydınlatma bulamazsanız, kendiniz power led armatür tasarlama yoluna gidebilirsiniz.
Power Led Lens Önemi
Aydınlatma seçimi yaparken akvaryumunuzun durumunu, bitki türü/yoğunluğunu ve aydınlatma amacınızı göz önüne almanız gerekir. Eğer bitkili bir akvaryumu aydınlatmak istiyorsanız forumda çok güzel konular açılmış, ve bu konuya emek verilmiş. Aşağıdaki linki okumanızı tavsiye ederim. Hem ledlerle alakalı hem de bitkili tankta led kullanımı ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp
Power Led Lens Önemi
[QUOTE=YusufFurkan]
40 cm derinliğinde bir tankım var 325 tl ye 48 w bir power led yaptırmayı düşünüyorum soğutucusu lensi hepsi içerisinde bakılım inş güzel sonuçlar elde edeceğim power led konusunda hiç bir bilgim yok [:/][/QUOTE]

Merhaba,

Akvaryumunuzun hacmini tam olarak bilmiyorum ama 40 cm derinliğinde standart bir tank yaklaşık 70-120 lt arası olarak tahmin ediyorum. Normal şartlarda böyle bir aralıktaki tanka 48 w power led aydınlatma biraz fazla gelebilir. Bu değeri, eğer tankınızda bitkiler varsa ve onları da hacimle birlikte göz önüne alarak hesapladıysanız sıkıntı olmaz.
Bu İlginç Canlıları Bilenler?
Gerçekten çok ilginç yaratılmış canlılar. Bu tarz canlılar arasında benim en çok ilgimi çeken Blue Spotted Jawfish. Bu enteresan canlı da ilginizi çekebilir.
Bu İlginç Canlıları Bilenler?
Merhaba,

Garden eel, bilimsel adı Heterocongrinae, olduğunu tahmin ediyorum. Kontrol ederseniz sevinirim.
Hangi İlaçtan Almalıyım?
Merhaba,

Balığınızın hasta olmaması için yapmanız gerekenlerden biri değildir ilaç almak. Bunun yerine öncelikle akvaryum ve balığınızın durumunu gözden geçirmeniz gerekir. Her şeyden önce akvaryum döngüsünün tamamlanıp tamamlanmadığı önem arz eder. Bundan sonra ise suyun kalitesini takip etmeniz gerekecektir. Bununla birlikte düzenli yapılacak su değişimleri balığınızın hasta olmasını engelleyecek en önemli faktörlerden biridir. Yemlemeyi de doğru şekilde yaparsanız balığınızla alakalı endişe etmenize gerek kalmayacaktır. Ancak buna rağmen balığınızın hasta olduğundan şüphelenirseniz, önce hastalığın teşhis edilmesi ardından ise tedaviye geçilmesi gerekir.
Akvaryum Ph Ölçeği
Merhaba,

Serdar Bey'in de dediği gibi akvaryum kapasitesi ile ilgili bir sıkıntı olmayacaktır. Ölçüm yapmak için akvaryumdan az bir miktar numune almanız yeterli olacaktır. Yanında gönderilen kimyasal tozlar pH ölçerin kalibrasyonu için gereklidir. Kullanımı ürünle birlikte gelen kullanım kılavuzunda yazıyor. Ben bu ürünle birlikte diğer pH test solüsyonlarından da kullanıyorum. Değerler arasında çok büyük fark olduğunu görmedim.
Göndermiş olduğunuz ikinci resimdeki mavi cihaz TDS ölçerdir. Yani akvaryum suyunuzdaki toplam çözünmüş katı miktarını belirlemek için kullanabilirsiniz.
Nanay River, Rio Nanay Biyotopu
Merhaba Erdem Bey,

Su değişimlerinizde RO su ilavesi yapıyor musunuz?
Led Armatür Ve Driver 40x45x50 Akvaryum
Çıkış akım değerini 350mA olarak set ederseniz, her iki çıkışa seri bağlı 9 adet 1 w power ledi bağlayabilirsiniz.
Led Armatür Ve Driver 40x45x50 Akvaryum
1w power ledler 350mA ile 3w power ledler 700mA ile sürülür. Yani power ledlerin çalışma gerilimi ve ve maksimum çalışma akımı bellidir. Bunların dışında çalıştırırsanız ya ömrü kısalır ya da yanar.
Bir power ledin optimum düzeyde çalışabilmesi için iki ucuna yaklaşık 3,5 VDC (power ledin rengine göre değişiklik gösterir) potansiyel fark uygulamanız gerekir. Seri bağlantı yapılmış 20 adet led için çıkışın 70 VDC olması gerekir ki elinizdeki ürünün maksimum çıkışı 33 VDC.
Eğer ledlerin parlaklığını değiştirmek isterseniz, bunu sürücünüzün dimmer özelliği sayesinde yapabilirsiniz.[EDIT]mturcihan,2017-06-21 16:38:12[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.