ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tesla
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2007 22:36
Son Ziyaret:
05 Mart 2020 14:04
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Akduman
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Akduman

SON 10 MESAJI

Duvar Akvaryumu
[QUOTE=Xxxxx]

Merhaba

Hayırlı uğurlu olsun öncelikle ben 15 gündür kullanıyorum montajını düzgün yaptığın sürece hiç bir sorun yok. Gayet güvenli lakin genede tedbir amaçlı ben altına ufak bir dolap yaptırıyorum.
2 resim cektim görmeniz için.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192326/281220191203111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192326/281220191203151.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba, çok teşekkürler. Acaba bağladığınız duvar normal tuğla duvar mı? Kimyasal dübel, tuğla dübeli vs bir sürü farklı malzeme araştırdım dün gece, yabancı forumları gezdim, çok daha büyük boyutlu akvaryumları sağlıklı şekilde kullananlar var. Ancak bizim duvarlara güvenemiyorum (2 yıllık yeni bir bina, eskiden tuğla içine beton dolgu yapıyorlardı şimdi yapmıyorlar) ve doğru malzemeyi bulmak için araştırmaya devam edeceğim. Eve nisan ayında taşınacağım için çok acele etmeyeceğim. Salonun dekorasyonuna uyacak şekilde 3 tane ahşap sütunla alttan destekleyebilirim, onda da taban malzemesi laminant olduğu için ona ağırlık bindiği an çökme yapar gibi geliyor. Bakalım göreceğiz.
Duvar Akvaryumu
Merhaba,
Bugün Biolife'tan aynı akvaryumun 180cm uzunluğunda olanını sipariş ettim. Yaklaşık ağırlık toplamda 300kg civarı olacak. Ayak/destek yapmayı düşünmüyorum açıkçası. Ancak okuduklarım da biraz kafamı bulandırdı. Kurulumdan önce mutlaka araştırma yapacağım. Gelecek öneriler için başlığı takip ediyor olacağım, ben de mantıklı bir çözüm bulursam paylaşıyor olurum. Keyifli hobiler.
400 lt Discus Kurulum & Yeniden
Arkadaşlar akvaryum, aksesuarlar ve balıklarımı maddi bir problem nedeniyle üzülerek satıyorum, iletişime geçerseniz sevinirim..


tesla2014-06-26 11:26:40
400 lt Discus Kurulum & Yeniden
Neden Discus?

Bazen arkadaşlar, evdekiler soruyor, neden discusa taktın diye 

Sabah uyandım, discuslarımdan bir tanesi, genç blue diamondlarımdan bir tanesinin karnı davul gibi şişmiş, baş aşağıda, bütün vücut sallanıyor, yan dönüyor, ters dönüyor..

Ne yapacağımı şaşırdım, elim ayağıma dolaştı.. Açtım bilgisayarı, biraz araştırma sonunda kabızlık olduğunu düşündüm. Çıkardım aldım elime, aynı bebeğin gazını çıkarır gibi karnını yukarıdan aşağı ovmaya başladım.. Bir kaç kere 30'ar sn yaptım bunu.

Sonra tamamen doğaçlama ve telaş içinde, 3 derece daha düşük ısılı karantina akvaryumuma, Tunç Bey'den tedarik ettiğim (ki buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim kendisine, hasta hasta gönderiyi gerçekleştirdi) malahit yeşili, metilen mavisi ve klamoks antibiyotik ekledim. Yaklaşık 20 dk orada kaldı. Sonra asıl akvaryumun suyuyla dışarıda yıkayıp tekrar akvaryuma koydum.

Sabah saat 10'da bu işlemler bitmişti. Ve balık ne yazık ki akvaryuma konulduğunda hala aynı semptomları göstermeye devam ediyordu.  Evden ayrılmak durumundaydım, son olarak %20 oranında su değişimi de yapıp evden çıktım.

Az önce eve geldiğimde büyük bir sürpriz  Hasta balığım yemleme makinesinin dibinde bekliyor, yem gelse de yesek diye :) hastalıktan eser yok :)

Gözlemlemeye devam :)
dış filitre
Kullanılacak akvaryumun hacmine göre, uygun eheim modelini fiyatını iyi araştırıp almanızı öneririm. Bir kere alırsınız 10 sene kafanız rahat kullanırsınız. Ancak belirttiğim gibi fiyatları çok değişebiliyor, iyice araştırmanızı öneririm.
Sizce bu RO işe yarar mı? Makul Fiyatlı
Merhaba arkadaşlar,

Bir adet RO cihazı alacağım, sizce linkteki cihaz nasıldır;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-beyaz-esya-aqua-line-5-asamali-evsel-su-aritma-cihazi-157355810/detay

İşletim maliyetini sordum satıcıya, cevap geldiğinde başlık altında paylaşacağım.

Herkese iyi akşamlar.
tesla2014-03-22 20:53:38
420 Lt Discus
[QUOTE=omardaing]Mert bey harika bir akvaryum olmuş. Dizayn, balıklar, bitkiler hepsi çok güzel. Bu akvaryimi de takip edilmesi gereken akvaryumlar listeme alıyorum.
Galiba bu forumda dizayn işini beceremeyen bir ben varım
[/QUOTE]

Estağfurullah Ömer Bey, benimki biraz şans aslında, kökleri internet üzerinden aldım ve hayal ettiğim boyutlarda çıkmadılar, tabana koyunca emanet gibi durdular, ben de nasıl bir şey yaparım diye düşündüm, bitkileri de silis kumdan kurtarmam gerekiyordu, sonuç bu oldu 

[QUOTE=mustafakısacık]Diskuslarınızın boyları nedir? Birde nerden kaça aldınız öm ile bilgi verirmisiniz ? Burak ve sizin akvaryumu gördükçe çekiliyorum iyice [/QUOTE]

Daha güzelleri size nasip olsun inşallah 



Discus Cinsiyet Tahmini
Selamlar,

Belli bir boydan önce anlamanın son derece güç ve yanıltıcı olduğunu bilmekle beraber yine de fikirlerinizi öğrenmek isterim;



Şimdiden teşekkürler, sağlıklı balıklar :)
400 lt Discus Kurulum & Yeniden
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bugün 4. gün, Allah'a şükür herhangi bir sıkıntı, pigment, anormal davranış gözlemlemedim. Evde gündüz yalnız kaldıkları içi IP cam kurdum eve, arada girip bakıyorum hallerine :) Erişebildikleri çöpçü yumurtalarını götürdüler, kalanlar bugün yarın açılır diye tahmin ediyorum. Genel itibariyle her şey yolunda :)
Discuslarım Geldi ve Resimler Eklendi
Maşallah çok güzel balıklar, sağlıkla büyütmeniz dileğiyle :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.