ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yunus492
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2019 01:58
Son Ziyaret:
18 Mart 2019 20:28
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yunus
Doğum Tarihi:
27 Nisan 2001
Yaş:
22
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yunus

SON 10 MESAJI

Akvaryum İçin Güvenlik
Herkese çok teşekkür ederim yarın 5-10'larla tabana destek yapıcam. Tabanın iç kısmına da strafor koydum , kaya vsde kullanıcağım için bi nebzede olsa tabana destek açısından . Kurulum başarılı olursa akvaryum tanıtımında sizlerle paylaşırım ,birkaç ay sonra bitkili bir şekilde .
Akvaryum İçin Güvenlik
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212698/100220190053121.jpg[/IMG]
Görmüş olduğunuz fotoğraftaki akvaryumu kurmak istiyorum .
Babamın akvaryumu daha önceden bu şekilde kullanmış .

Çevresi gördüğünüz gibi l şekilde profille kaplı . Ölçüleri (60x60x74 266 litre )
30 litreye yakın tabanda kum ve dekor olucak . Facebookta akvaryumun taban camının patlayabileceğini söylediler .
Hevesle bugün kurmayı düşünüyordum , ama aklıma takıldı sizce ne yapmalıyım güvenlik için yada bu şekilde kullanılabilir mi ?



Arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum . Fikirlerinizi paylaşın , kum vs herşeyi hazır akvaryumun . Taban camı tehlikeli mi ? Ne yapmam gerekiyor ?[:?]
265 Litre İçin Tür Tavsiyesi (60x60x75)
[QUOTE=Kınayu]

Öncelikle kvaryum kaç mm cam kalınlığında cam ile yapılmış ?
75 cm yükseklik ( h ) ise oladukca fazla onu belirteyim bu akvaryum daha önceden kullanılmış bir akvaryum değilmi ?
Eğerki öyleyse bunca gündür bir şey olmamışsa daha neden bir şey olacak ? Tek dikat etmen gereken akvaryumun yapıldığı Silikonlarda bir beyazlama varmı silikon renginde değilde beyaz bir görüntü mesala ?
Akvaryum tabanında kum olacaksa akvaryum tabanına oldukca büyük bir taşla tam ortasından bir vurma çarpma düşürme olduktan sonra ortadan ne olabilir ? Kaldıki tabanda kum buna izin verirmi ? Hayır tabikide
Akvaryum tabanı kumsuz olurda içerisine koyacağın taş kaya neyse sivri bir ucu olur taban camına tan ortasından hızlıca vurursun düşürürsün ozaman o dediğin olabilir akvaryum tabanı boşlukta [:(] akvaryum tabanının ortasında demir profil olsada bu dediklerimi yaparsan fayda etmezki kumsuz dediğim örnekleri yaparsan.
Ama kum olacağından büyük bir baskı olması lazım tam ortasındanki oda kolay kolay başara bileceğin bir şey değildir özellikle ben bu akvaryumu tam ortadan alt taban camından çatlatayım kırayım diye bir düşünce uğraşın olmadıktan sonra sadece tabana basan kenarları ve ortasınıda kaplayacak sert bir Strafor koy altına kumunu ser ne koyacaksan koy dekor olarak ama en başta sorduğum soru bunda en başlıca etken unsur onun bir cevabını alayım öncelikle ? [/QUOTE] Yarın sabah ilk işim camın kaç mm olduğunu ölçmek olucak . Evet akvaryum daha önceden kullanıldı eski bir akvaryum ağırlığı 50 kgdan daha fazla. Tabanını tam kaplayacak straforla birlikte sorun çıkarmaz umarım . Kum olarak en altta lav kırığı onun üstünde dere kumu olucak .
265 Litre İçin Tür Tavsiyesi (60x60x75)
[QUOTE=Kınayu][:)]

Ben varım ya işte [:)] Sor ne istiyorsan [/QUOTE]
Akvaryuma kayıt-kuşak yaptırmam gerektiğini söylediler . Tam olarak resimdeki akvaryuma ne şekilde yapmalıyım . Taban uzunluğunda birkaç camı birbirine yapıştırmaktan mı ibaret bu iş ? Taban camının gördüğünüz gibi altıda boş buraya nasıl bir destek sağlamalıyım , ek profil mi atayım ? Son olarak bu akvaryumu sağlamlaştırdıktan sonra
güzelce bitkilendirerek lepistes besleyebilir miyim uygun sıcaklıkta ? [:?]
265 Litre İçin Tür Tavsiyesi (60x60x75)
[QUOTE=Kınayu]

Selamlar yeni kurulumun hayırlı olur inşallah kardeşim [:iyi:] [:nazar:] Yanlız bu önerilen balıkların çoğu Tropikal ağırlıklı ve hassas ısı derecesi isteyen balıklar bu ısı derecesinde ne kadar başarılı olurlar tartışılır onu diyebilirim [:(][/QUOTE]Teşekkürler abi ama bir sorunum var bu akvaryuma kayıt kuşak ve alttan destek olması gerek olduğu söyleniyor detaylı bilgi var mı forumda bunların yapımıyla ilgili
265 Litre İçin Tür Tavsiyesi (60x60x75)
Arkadaşlar 1-2 hafta sonra 60x60x75 ölçülerinde bir akvaryum kurmayı planlıyorum .

*Akvaryum sığınakta duruyor , dolayısıyla ısı biraz düşük olabilir . Isıtıcıyı da 18 veya 20 dereceye sabitlerim muhtemelen.

*Sizce hangi balıkları besleyebilirim ? (Sürü balığı ,kolay üreyen ve soğuğa diğer balıklara göre bir tık daha dayanıklı bildiğiniz tür var mıdır ? )

*Kum olarak lav taşının üstüne dere kumu kullanacağım . (Lav taşı 1 cm , dere kumu 4 cm )
Yüksekliği 75 cm olan bu akvaryumda ışıklandırma sorun olabilir , co2 ve ışık ihtiyacı düşük bitkiler önerebilir misiniz? Uzun boylu bitkiler olursa muhtemelen yavrular için daha iyi olur .

*İnternette ve forumda yüksekliği büyük akvaryumlar bulamadım benimkine benzer . Varsa sizin tankınız veya bulduğunuz resimler örnek olması açısından atabilir misiniz buraya ? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim .[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212698/100220190053121.jpg[/IMG][EDIT]Yunus492,2019-02-10 00:53:20[/EDIT]
Balıkların Çok Garip Hareket Etmeye Başladı
[QUOTE=Adamec]
Dışkı : saydam değil, beyaz renkli.Eğer doğru anladıysam.İç parazit.Kurtulması çok zor ama mümkün.
Sera Bactopur tablet. Ve sarımsaklı yem vermeniz gerek. [/QUOTE]
Bazıları saydam bazıları bembeyaz çıkıyor . Evet kurtulmasına çok zor diyorlar inşallah balık kaybı yaşamam . Yarında ilk işim sera bactopur almal olucak .
Balıkların Çok Garip Hareket Etmeye Başladı
[QUOTE=Adamec]Resim çekiniz ?
Dışkıları beyaz değilse iç parazit değildirler.
Ani hareket sudaki etken madden kaynaklıdır.Su değişimi yapınız.Damacana ağırlıklı.[/QUOTE]
Şu anda fotoğraf çekme imkanım yok malesef . Hareketleri düzeldi ama dışkıları beyaz ve iştahsızlar .
Balıkların Çok Garip Hareket Etmeye Başladı
[:'(]Merhabalar,
55 litre olan bir lepistes akvaryumum var hobide yeni sayılırım . Balıklar normalden kat kat daha hızlı hareket etmeye başladı , yavruların bazıları bir köşeden bir köşeye gidip kafasını cama vuruyor , suyun üstüne doğru çok hızlı bir şekilde atak yapıyorlar . Çok ani ve hızlı hareket ediyorlar yani . Ayrıca dışkılarıda değişti şeffaf ve kırmızı arasında değişiyor kabız gibiler . Yemde yemiyorlar fazla . İnternetten baktığıma göre iç parazitler , bugün sarımsaklı yemde yaptım , dip çekimide yaptım . Balıkları kaybetmemem için uygulayacağım en etkili yöntem nedir sizce ? Karşılaştıysanız nasıl çözüm buldunuz ?

Yardım eder misiniz ?

Yardım eder misiniz ?
Japonum Un Durumu Nasil
Sağlıklı gözüküyor . Kumları ağzına alıp atmayı sever japonlar biyerden biyere taşır kumları .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.