ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akaplan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2024 18:00
Son Ziyaret:
13 Saat 10 Dakika önce
Toplam Mesaj:
8 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oguz kaplan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oguz

SON 8 MESAJI

Sandal Ağacı Kökü Ve Dalı Hk.
Merhabalar. Şeklini, rengini sevdiğim ve Akdeniz bölgesinde sıklıkla karşılaşılan bir ağaç olan sandal ağacını, akvaryumda denemek istedim. Ancak daha önceki açılmış konulardan ve başka kaynaklarda konuyla ilgili bir şey bulamadım. Sonunda kendim denemek istedim. Önce sandal ağacını -kuru değildi- bir saat kadar kaynattım. Akabinde bir ay kadar suda beklettim ve sonrasında 2 hafta kadar güneşi mümkün mertebe çok görecek şekilde balkonda beklettim. Sonrasında ise şu andan yaklaşık 2 hafta kadar öncesinde akvaryuma ekledim. Suya ilk etapta hemen batmadığı için üzerine de birkaç taş koydum. Fotoğraflardan ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama sarımsı bir hal aldı akvaryum. Yani kök ve dallardan salınım devam ediyor. Ancak herhangi bir olumsuz durum gözlemlemedim. Aksine balıklar için daha güvenli yerler ortaya çıktı. Özetle; sandal ağacı kökü ve dalı, balıklar için zararlı bir salınım da bulunmuyor. En azından benim alvaryumumda böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Not: Akvaryumumda; Rasbora,cae, sae, otocincilus, tetra ve komando çöpçü balığı var.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242459/250220241937511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242459/250220241938231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242459/250220241939121.jpg[/IMG]
Yağmurla Kum Yıkamak
Merhabalar. Hortumla tazyik yapmadan veya büyük bir kovayla falan üstüne su dökmenin en azından çamurunu almaz mı? (Son kurduğunuz elek sisteminde).
İç Sump Planlama
Teşekkürler, en yakın zamanda deneyeceğim.
İç Sump Planlama
[QUOTE=mutlubaba]Kendi deneyimimi aktarıyorum tankın boyu 60 cm üstteki kayıt kuşak 2 cm 1de altta kayıt kuşak var 2deben hareket için pay bıraktım 55cm boyum kaldı bu sumpın dış cam yüksekliği şimdi içeride1.kısım alttan su girdi yükseldi ilk düşeceği yeri 50 elyaftan ve diğer malzemelerden geçip diğer yuvadan yukarı çıkacağı geçiş yerini 5cm boşluk bıraktım yukarı çıkan su motora düşecek orayıda tabandan 40 yükseklik yaptım motordan suyun çıkış hortumunu yuvarlak açtığım delikten bahçe hortumu bağlantı aparatı kullanıp sök tak kısmını kolay hale getirip tanka verdim unuttuğum sumpı cama silikonla sabitlememişim şimdi öne doğru 1 cm yattığı için arka cam ile arasına balık giriyor arkadan ve alttan silikonla sabitlemeyi tavsiye ederim

Kendi deneyimimi aktarıyorum tankın boyu 60 cm üstteki kayıt kuşak 2 cm 1de altta kayıt kuşak var 2deben hareket için pay bıraktım 55cm boyum kaldı bu sumpın dış cam yüksekliği şimdi içeride1.kısım alttan su girdi yükseldi ilk düşeceği yeri 50 elyaftan ve diğer malzemelerden geçip diğer yuvadan yukarı çıkacağı geçiş yerini 5cm boşluk bıraktım yukarı çıkan su motora düşecek orayıda tabandan 40 yükseklik yaptım motordan suyun çıkış hortumunu yuvarlak açtığım delikten bahçe hortumu bağlantı aparatı kullanıp sök tak kısmını kolay hale getirip tanka verdim unuttuğum sumpı cama silikonla sabitlememişim şimdi öne doğru 1 cm yattığı için arka cam ile arasına balık giriyor arkadan ve alttan silikonla sabitlemeyi tavsiye ederim[/QUOTE]

Yani yanlış anlamadıysam sump sisteminin üstünün kapalı olması ve yüksekliğinin alvaryum su seviyesinin çok daha altında olması sistemin işleyişinde bir soruna yol açmayacak. Teşekkür ederim.

Sayın oscarus sizede teşekkürler. Ancak biraz da kendim uğraşmak istedim tavsiyeniz deki hazır sistem de çok güzel. Teşekkürler.
İç Sump Planlama
Teşekkürler. Peki su yüksekliği ve sump yüksekliği hakkında bir fikriniz var mı paylaşmak istediğiniz?
İç Sump Planlama
Merhabalar. Bilgiler çok faydalı ellerinize sağlık. Ben de bir seyyar sump sistemi yapacağım. Ancak sormak istediğim bir kaç husus var;

1- sump sisteminin yüksekliğinin su seviyesinin biraz altında olması [sump sisteminin üstü kapalı olacak] sistemin işleyişinde sıkıntı yaratır mı? Ör: su seviyesi 50 cm sump yüksekliği 45 cm.

2 - sumpa suyun ilk giriş yaptığı bölümü küçük bir giriş değil de daha büyük bir giriş yapıp [mesela ilk bölümün yarısı kadar açıklık] ardına sünger çeksek [hamburg sistemi gibi] sistemi engeller mi?

3 - akvaryumum 250 litrelik. Bunun için 3 wattlık 300 l/h kafa motoru ve 35 wattlık 1800 l/h iki adet kafa motoru bulunuyor elimde. 3 wattlık olanı yeterli gelmez sanırım değil mi? Zira diğerini elden geçirmem gerekecek uzun zamandır kullanılmıyor.
Umarım anlatabilmşimdir. Teşekkürler



[EDIT]akaplan,2024-02-07 20:46:06[/EDIT]
Bitli Üstündeki Yosunvari Oluşumlar Hakkında
Bahsettiğiniz olasılıklardan dinlendürmeden su değişimi haricindekilere riayet ediyorum. Ancak dinlendirmeden su değişiminin bu sonucu doğuracağı bilmiyordum. Çok teşekkürler. Bu arada nixa solve de kullanıyorum.
Bitli Üstündeki Yosunvari Oluşumlar Hakkında
Merhabalar. Uzun zamandır kurulu olan low tech bitkisi akvaryumumda özellikle camlarda yosunlaşma problemi oldu. Uzun uğraşlar sonucu temizledim. Şu an sorun yok. Ancak bitkiler üzerinde fotoğraf ta görüldüğü gibi yosunlaşma başladı. Akvaryumumda sae, car, otocincilus, tekrar ve bol miktarda nerite salyangoz var. Bitki üzerindeki bu oluşum için fikir verirseniz sevinirim. Bunları engellemek in ne yapmam gerekiyor?Teşekkürler.




[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242459/060220241809301.jpg[/IMG][EDIT]akaplan,2024-02-06 19:27:10[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.