ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dalyanlar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2007 18:30
Son Ziyaret:
09 Ekim 2009 23:22
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdeniz Dalyan
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
ODTU demirbaşıyım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


               120 litre canlı doğuran

SON 10 MESAJI

Bakın köpekbalığı yakaladım :)
[QUOTE=mephisto]Arkadaşlar geçen sene sınav için ingilizce sunum hazırlamıştım.Ve konu olarak Büyük Beyaz Köpekbalıklarını seçmiştim.Her zaman hayranlık duymuşumdur büyük beyazlara karşı ve ilgi çekici olmasını istemiştim (=. Neyse yaptığım araştırmalarda büyük beyaz köpekbalıklarının Türkiye'de de yaşadıklarını buldm.Hatta kayıtlara geçen 2 büyük beyaz saldırısı olmuş Confused.Biri Tuzla'da balıkçılara saldırmış diğeri de Antalya'da Konyaltı plajında (sahilde bir mezbaha varmış sanırım atıklarını denize döküyormuş) olmuş.Acaba bu bilgiler doğrumudur ? Eğer doğruysa dikkatli olmak gerek gerçekten hatta mümkünse denize falan girmemek en iyisi.TongueLOLBig%20smile[/QUOTE]
 
Tuzla da yaşanan köpek balığı saldırısını daha önce babamdan da duymuştum. 67 yılında DR. Güngör Güven tuzla da dalgıçlık yaparken köpek balığı saldırısı sonucu ölmüş.
Büyük beyaz varmıdır bilmem ama Marmara da bolca köpek balığı olduğu bir gerçek ve bunda şaşılacak bişey de yok. Tehlike arz ettiklerini sanmıyorum. Ayrıca da çok faydalı canlılardır. Buyuk lüfer, çinekop sürülerini açıktan kıyıya kovalarlar ki buda ağ balıkçılığı yapanların sığ suda balık avlamalarını kolaylaştırır :D .
sudan etkilenmeyen malzeme?
Yat ve tekne yapımında kullanılan bir malzeme var adını tam olarak bilmiyorum ama su kontraplağıydı sanırım.1.5 yıldır avantarda görülen teknenin alt ve üst kamarası bu malzeme ile kaplı ve en ufak bir deformasyon yok.Kalan malzemden bende akvaryumuma üst kapak yapmıştım yaklaşık 2 aydır kullanıyorum belki yorum yapmak için erken ama şimdilik bir bozulma olmadı.Sanırım bu malzemeyi yat yada tekne yapan herhangi bir tersaneden rahatça bulabilirsiniz.
Saygılar...
Akvaryum Aydınlatması için yardım
http://www.fitchfamily.com/lighting.html
Açılan sayfanın en altında Takashi Amano nun kullandığı iddia edilen bir program var sanırım size yardımcı olucaktır.Sonuçta bitkilerin türüde ışık ayarlamasını yaparken göz önünde bulundurulmalıdır.Uzman arkadaşlar yardım ederler sanırım ben tam olarak bilmiyorum ama ışığın renk tayfıda bitkiler için önemli olmalı.
Saygılar...
Kribensisin Eş Tuttuğunu Nasıl Anlarım?
Mesajınızı yazalı epey bir zaman olmuş.Kimse cevap vermemiş ben bişeyler yazayım dedim :). Başlangıçta beraber gezmeye başlarlar daha sonraları ise hem dişi hemde erkeğin karın bölgeleri kızarmaya başlar ve yan yana geldiklerinde kendilerini bellerinden hafif bükerek titrerler.Eğer bu titremeler iyice arttıysa ve karın bölgeleri özellikle dişi de iyice kızardıysa yumurtlama evresi yaklaşmış demektir.Akvaryumunuz da bir mağra var ise yakın zamanda yumurta bırakırlar.
saygılar.. 
Kribensis alacam tavsiye

İsimlerini verdiğiniz balıklardan sadece kribensisler hakkında biraz tecrübem var. Daha çabuk eş yakalamak istiyorsanız 1 erkeğin yanına bir kaç dişi almak süreci hızlandıracaktır.Bununla beraber kribensisler çiftleşme dönemlerin de biraz kıskanç oluyorlar.Bence eş yakaladıktan sonra diğer dişi kiribensisleri çıkarmak meydana gelebilecek kavgaları önlemek adına daha uygun olur.

Saygılar...
Bitki Akvaryumum ( Son Foto 43 )
Refet ayakta alkışlıyorum Clap.
ilk akvaryumum resimler 2de
Etkin Eren Bey,
Sizin akvaryumunuz da oldukça güzelmiş.Diğer taraftan önerinizin aksine orta alanı balıkların rahatca yüzebilmeleri için boş bırakmaya çalışıyorum. Yine de tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
 
Fatma Hanım(Big%20smile) güzel yorumunuz için size de teşekkür ederim.
 
Bu arada arkadaşlar bu sabah kribensislerimin yuvalarına yumurta bırakmış olduklarını gördüm.Çok mutluyum.Umarım sağlıklı yavrular alırım.Şu an dişi kribensis yumurtalarını korumakla meşgül.Öylesine sevimli bi hali varkiTongue.
 
Yorum yazan herkese bir kez daha teşekkür ederim.
Kribensislerim neden böyle yapıyor.
Onur,
Balıkların yumurtlamış ve sen yumurtaları göremiyor olabilirsin.Yada yumutlamaya yakın da olabilir.Bence bir kaç gün bekle bakalım yumurta görebilecekmisin.Bu arada yavrular yumurtalarından kaç günde çıkıyorlar bende onu öğrenmeye çalışıyorumSmile.Bakalım inşallah sağlıklı yavrular alabiliriz.
 
Bir makaleye göre yavrular 2-3 gün içinde yumurtadan çıkar 5 gün sonra da kovuktan çıkarak serbest yüzmeye başlarmışlar.Bence 2-3 gün bekle yumurta göremesen bile belki yavru görürsün.
 
Dalyanlar2007-11-12 22:05:51
Kribensislerim neden böyle yapıyor.
Onur Bey,
Anlattıklarınıza göre 2 tahmin yapabilirim sanırım.
1- Balıklarınız stresde olabilir.Benim kribensislerimde biraz utangaç oldukları için dekoru yaparken onlara bolca saklanacak alan ayırmıştım oldukça yardımı oldu. Özellikle mağralarının önünü bir mango kütüğü ile kapamam onları çok memnun etmişti.
2- Aslında genel itibari ile dünden beri bende de aynı sorun vardı.Yani kurlaşmalar bitmişti ve dişi kendini bir mağraya hapsetmiş yem bile yemiyordu. Arada sırada da dişinin yerini erkek alıyordu.İlk başlarda bende sizin gibi telaşlanmıştım ama bu sabah mağranın içinde bir kaç tane yumurta görünce aslında balıklarımın yumurtalarını korumak için böyle yaptıklarını anlamış oldum.Yani diyeceğim odur ki balıklarınız yumurta bırakmış olabilirler.
Bu arada suyunuzun sıcaklığını elinizden geldiği kadar sabit tutmaya çalışın.Kribensizler sağlam balıklardır diğer pek çok tür gibi sıcaklıkta çok fazla etkilenmezler ama eğer yumurtalarınız varsa akvaryumunuzun suyunun kaliteli olmasında fayda var derim.
sağlıklı balıklar.
Saygılar...
 
Dalyanlar2007-11-12 16:38:02
ilk akvaryumum resimler 2de
Evet taşlar gerçektenden de doğallığı çok bozdu. Oysa akvaryumcuda görünce güzel olur gibime gelmişti ama olmadı.Ben en iyisi onları Refet gelmeden alayım ordan.Peki benim o taşları oraya koymamdaki amaç şuydu: akvaryumu şağ ve sol köşe olarak ayırmak ve her iki köşeyi ayrı dizayn etmek. Ayrımın daha belirgin olması için de taşlardan sınır yapmaya çalıştım. Ama olmadı. Aynı şeyi daha doğal ne kullanarak yapabilirim sizce.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.