ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
senseycan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Haziran 2007 15:34
Son Ziyaret:
05 Nisan 2020 14:17
Toplam Mesaj:
395 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan öz
Doğum Tarihi:
03 Şubat 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Acıbadem Mali İşler
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Sunsun 303 1400l. Elektrik Sorunu
Teşekkürler Erhan Bey, akşama mutlaka deneyeceğim. Umarım sorun ortadan kalkar kalkmaz ise en az 350 TL ramazan ayında çok güzel bir süpriz olacak bana :))
Sunsun 303 1400l. Elektrik Sorunu
Merhaba Arkadaşlar;

130*50*50 boyutundaki taitibee karides tankımda dış filtreden kaynaklanan bir elektirik sıkıntım var. Dün akşam öylesine kafam takıldı ve acaba akvaryum suyunda elektrik olabilir mi diye kontrol kalemi ile bir kontrol yaptım ve su içinde eufak bir elektrik akımı olduğunu tesbit ettim. Bu işlemden sonra akvaryumun bütük aksamlarını kontrol ettim. Akvaryum kapağı metal akvaryum metal çerçeveli, ikinci aysınlatma kapak plastik ama metal aksamları mevcut. Dış filtre fişte olduğu sürece tank suyu ve diğer saymış olduğum bütün metal aksamlarda elektrik akımı mevcut. Bu elektrik akımına karşılık canlılarda bir sıkıntı görünmüyor.

Kullanmış olduğum filtre SUNSUN 303 1400L. 8 yıldır kullanıyorum ve kendinden UV filtreli ama UV pek fazla kullanmıyorum. Daha önce bu markada yada başka markalarda böyle bir sorun yaşayan var mı? Ne yapmam gerektiği hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim.

Herkese hayırlı hobiler...
Borneo Wild Ürünleri Nerede Bulurum (silinebilir)
Sakura akvaryumdan başka yerde bulamadım. Pazar günü oraya gitmeyi planlamıştım ama başka bir işim çıktığı için anadolu yakasında bilinen bir yer var mı onu öğrenmeye çalışıyorum.
Borneo Wild Ürünleri Nerede Bulurum (silinebilir)
Merhaba arkadaşlar;
Yeni karides tankımda kullanmak için Borneo Wild ürünleri arıyorum. İstanbul anadolu yakasında ikamet ediyorum. Anadolu yakasında bulabileceğim bir yer var mı acaba.
Ürünler bulunmuştur. Mesaj Silinebilir.[EDIT]senseycan,2015-07-31 08:41:08[/EDIT]
Karides Akvaryumuna Dış Filtre
Taban filtre neden düşünmüyorsunuz. Karides akvaryumunda taban filtresi en uygunu hem görüntü kirliliği olmuyor. Güçlü bir hava motoru ile taban filtre ile sorunu çözebilirsiniz. Ben 100 litre tank için taban filtre kullanıyorum yanına eheim hava motoru.
Özel Tasarım Akvaryum

Merhaba,

Eski bilgilerime dayanarak 15w 4 adet grolüx yetmez onun yerine özel led kullanabilirsiniz. Artık ledler geliştirildiği için 1 metrelik özel ledler 60 TL gibi uygun fiyata satılıyor ve istediğiniz ölçüde kesip ayarlayabiliyorsunuz.
Verilen fiyat bana biraz pahalı geldi. Cam kalınlığı nedir eğer 1,00 cm ise fiyat uygun ama daha altı ince ise fiyatı yüksek gibi,
Karides Akvaryumuna Dış Filtre Ucu

Akvaryumunuzda karides dışında bir canlı var mı? Karides akvaryumlarında pek dış filtre tercih edilmez. Taban filtresi yada pipo filtre kullanılır. Dış filtrenin akvaryum içinde yapacağı sürkilasyon karidesleriniz çok aşırı yorabilir.

Yeni Macera Tanganyika Gölü
Mutlu bir son mu desem ne desem bilemiyorum. Dün akşam akvaryumu kontrol ettiğimde 8 adet daffodilin gezdiğini gördüm ve çok sevindim. Bu akşam da akvaryuma 5 adet leptosoma eklendi. Genel temizlik yapıldı. Haftasonu yeni fotoları ekleyeceğim. Herkese teşekkürler,
Yeni Macera Tanganyika Gölü
[QUOTE=acquamarine][QUOTE=senseycan][QUOTE=acquamarine][QUOTE=senseycan]Balıkları İzmirden Onur Ulugöl isimli arkadaştan aldım. Ben ölmelerine anlam veremedim. Geldiklerinde hepsi sağlamdı. Ama genel bir inceleme yapmamıştım. Akvaryuma koyarken solungaçlarını farkettim. Hepsinin solungaçları kıpkırmızı kızarmıştı. Büyük bir ihtimalle oksijen yetersizliğinden solungaçları yandı... Şimdi akvaryum 1 2 tane görüyorum ama onların durumuda vahim. 20 balıktan elimde kalan birşey kalmadı. Hepsi yavruydu ama olan oldu artık.

Balıkların hepsi öldü :(((

[/QUOTE]

Geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum fakat yakınlardan almayı deneyin bence. Türü neydi balıklarınızın ?
[/QUOTE]
Balıklar nemprologus pulcher daffodil türüydü 1.5 yıl aradım sonunda buldum derken başıma bu olay geldi. İşin aksi tarafı bu balıktan yakınlarda hiç yok. Koskoca istanbulda bulamadım. Bu türü besleyenler sadece İzmir ve Ankara da çıkıyor. Anlamadım gitti.
[/QUOTE]


Sanırım Brichardi de deniyormuş bu türe. Bu balıklardan güvendiğim ve işini çok düzgün yapan bir akvaryumcuda görmüştüm. Ve bu akvaryumcuda İstanbulda bir eşi olduğunu da zannetmiyorum. 300 m2 alanı sadece akvaryuma ayırmışlardır. 20 senedir bu işi yapmaktadırlar. Yalnız hobiciden alırım diyorsanız bilemem fakat bahsettiğim yerde bulabilirsiniz sanırım. Reklam olmasın diye söylemiyorum. Özelden konuşabiliriz.
[/QUOTE]
Çoğu akvaryumcu brichardileri daffodil diye satıyor ve akvaryumcualrın amacı para kazanmak olduğu için pek güvenilemiyor. Birde amaçları ticaret olduğu çok yüksek fiyata satıyorlar. En son 3-4 cm daffodile 40 tl dediler. Hesabını siz yapın

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.