ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
egemen_1962
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2008 11:45
Son Ziyaret:
17 Ekim 2010 01:33
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet egemen gülcüoğlu
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1962
Yaş:
62
İl:
Ankara
Meslek:
bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

egemen gülcüoğlu

SON 10 MESAJI

1200 Lt. Bitkili Akvaryum Yeni Res. Syf. 51
İyi günler Murat Bey
 
Ellerinize sağlık çok güzel oldu akvaryumunuz
 
ilk başlarda arka fon konusunda tereddütüm vardı, yanılmıyorsam bunu sizde dile getirmiştiniz.
 
Bitkiler ilk dikildiğinde kısa iken fonun önünde soluk kalıyordu, geliştikçe fonun büyük kısmını kapatarak bu sorunuda ortadan kaldırdılar.
 
Tekrar iyi günler iyi çalışmalar.
 
 
Vatoza Dokunabiliyor Musunuz?
Sevgili arkadaşlar,
 
60.cm.lik akvaryumumu kurarken aldığım vatozum bir müddet sonra bitkileri düzenlerken elime yapışmaya başladı. Hiç rahatsız edici değildi. Zamanla avcumun içine girdi çıktı kendi kendine bir şeyler yaptı. Ancak 120 cm.lik akvaryumu kurup balıklarımı aktarırken çok zor yakaladım ve o günden sonra bir daha  elime gelmez oldu. Akvaryumun bulunduğu salona birisi girer girmez saklanmaya başladı.
 
Sağlıklı akvaryumlar.
 
Ankara Balgat - Nehir Akvaryum
Sevgili Arkadaşlar
 
Üzeyir Beyle ilgili iki konu anlatayım;
 
- Yaklaşık 2 ay önce akvaryumumun bulunduğu barda idik. Küçük akvaryuma kiraz karideslerin yanına 5 adet neon almıştık. Neonlardan büyük akvaryumada alalım diye konuşurken hadi arayalım dedim, aradık 30 adet neon getirebilirmisin dedim. Dükkanı kapatayım getiririm dedi. Saat 11 de balıklarla beraber geldi. 01.30 a kadar akvaryum başında hoş bir sohbet oldu.
 
- Geçen hafta Üzeyir beyden 2 adet 35.cm.lik akvaryum almıştım, perşembe akşamı işten geç çıktım saat 10 gibi cepten aradım. Bitki alacağım açıkmısın diye sordum. Evdeyim iner veririm dedi. İki akvaryum içinde bolca bitki aldım. Dükkanı kapattığımızda saat 11 idi.
 
İşte diğer akvaryumcularla arasındaki fark. Kimisinin dükkanına girersin burnundan kıl aldırmaz bir garip havalardadır. Kimisi yalan yanlış işler yapar.
 
Sağlıklı akvaryumlar.
Zeolit kullanımı
Sevgili Arkadaşlar
 
Zeolit konusu tam 27 defa başlık olarak açılmış. (Üşenmedim baktım) Forumda ARAMA başlığı var. Sizlerde bakın her türlü bilgi mevcut.
 
Sağlıklı akvaryumlar.
Balığım Kabız mı ?
Fotograf koyarsanız yardımcı olabiliriz
birlikte yaşar mı?
Yaşar fakat yavruları affetmez
Ankara Balgat - Nehir Akvaryum
Arkadaşlar Üzeyir Beyden 1 seneden fazladır alışveriş yapıyorum. Bana Simpson platy hastalığını bulaştıran kendisidir. Dönem dönem çok farklı bitkiler getiriyor. (Toptancıya bağlı olarak) Bu güne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Müşteriye çoğu akvaryumcudan farklı yaklaşımı kendisine çok şey kazandırıyor.
bitkimin adını bilen varmı?
Bu bitki akvaryum bitkisi olmayıp çok zor uyum sağlar. Zamanla çürüyecektir. son zamanlarda bütün akvaryumcularda peydah oldu. Sonuç genelde hüsran.
Moli yavruları
Sayın Mücahit bey
 
Moli yavruları diğer canlı doğuranlara oranla daha iri doğarlar ve hızlı gelişirler. Akvaryumdaki diğer balıklarda canlı doğuran ise 1.5 cm lik balığa bir şey yapmazlar bence atabilirsiniz.
 
Sn Ahmet Bey
 
Lepistes yavruları canlı doğuranlar içinde en küçük doğanlarıdır. En az 1 ay bekleyip 1 cm boya  ulaştıktan sonra atmanız daha uygun olur.
 
Sağlıklı akvaryumlar
Isıtıcı
Sn Alper Bey
 
Isıtıcıyı tavsiye ederim, İçel her ne kadar sıcak olsa bile akvaryumunuz 19-20 derece arasında olması balıklarınız açısından risklidir. Canlı doğuranlar için ideal ısı aralığı 24 - 26 dır. Ancak 30 derecedeye kadar olan ısılardada rahatlıkla yaşarlar. Hatta doğum anı yaklaşan balıklarda suyun sıcaklığının 1 - 2 derece artırılıp doğumun rahatlıkla yapıldığı bilinmektedir. Ayrıca içinde bulunduğumuz mevsimde gece, gündüz ısı farkının yüksek olmasının balıklar üzerindeki olumsuz etkileri dikkate alındığında ısıtıcının şart olduğu ayrıca bir gerçektir.
 
Sağlıklı akvaryumlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.