ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koray_tr78
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2008 23:30
Son Ziyaret:
30 Kasım 2018 21:41
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Koray Tabak
Doğum Tarihi:
01 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektrik Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Herkes Hakettiğini Yaşar

SON 8 MESAJI

Filtre Kablosundaki Yırtılma
Filtreler su altında çalışan basit motorlardır ve dönmek için ihtiyaçları olan manyetik alanı dönen bir mil etrafındaki sargı sayesinde oluştururlar. Filrenizin dış plastiği yeterli sıvı izolasyonunu sağlayamayacağı için bu sargılar vernik yada benzer yalıtkan maddeler ile sıvı temasından izole edilirler. Kablonuz filtrenin dibinden sıyrılmış ise bölgenizdeki bir elektrikçi sıyrılan kabloyu kesip ucuna makaron adı verilen ısı ile daralan izolasyon bandı ve protilen adlı elektrik izolasyon malzemesi ile kablonuzu tekrar birleştirebilir. ancak bu mazlemeler uygulandıktan sonra kablo girişi görüntü olarak kaba görünecektir.
İstanbul /ümraniye
Ümraniye Çakmaktayım civarda yapılacak buluşmalara katılmayı isterim.
Bombeli Akvaryum Kapağına Led Aydınlatma
Cem arkadaşıma katılıyorum. Hernekadar silikonlu olsada bir süre sonra seritlerin içerisi nemden beyazlaşacak ve led bacakları paslanacaktır. Ledler 3erli gruplar halınde montajlandığından 3er 3er ledler sönmeye başlacaktır. İyi izole edilmesi gerekir.
ÇOK UCUZA AKVARYUM AYDINLATMASI BİR GÖZ ATIN...
Dostum sen genede çift taraflı banta güvenme silikon kullan, suyun ısısı ve nem bir süre sonra bantın özelliğini yitirmesine sebep olacaktır.
ELEKTRİK ÜRETİMİ FİKRİ
Bekircan bey;
Bahsettiğiniz bisiklet dinamoları(alternatör) Hız=voltaj prensibi ile çalışırlar ne kadar hızlı dönerlerse o kadar çok volt üretirler ancak cihazların çalışması için voltajın yanında akımda olmalıdır. Bu tür alternatörler maksimum 38volt ve 5watt civarında bir güç üretirlerki bu güç ister 3 ister 10, ister seri ister paralel bağlayın akvaryumunuzdaki cihazları çalıştırmak için yeterli olmayacaktır.
Led Lamba Sistemi
Her 3 led arasına 300 ile 1k arası yeterli olacaktır. Direnç aralığını kullanacağın adaptörün çıkış voltajına göre az yada çok olarak ayarlamalısın. Enerji tüketimi için ledin sayısı değil kullandığın adaptörün gücü önemlidir(tabiki 1W lık power led almadıysan). Örn: 12v 350mA bir adaptör kullanırsan saatte 0,42 watt enerji harcar, 12 saatte yaklaşık olarak 5, 1 aydada 150 watt gibi gayet düşük bir sarfiyatı olacaktır. Eneji sarfiyatını adaptörün üzerindeki etiketi okuyarak kendinde belirleyebilirsin formül Güç=Voltaj x Akım
Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Elinizde atıl duran parçaları kullanarak değerlendirmeniz ne kadar güzel. Tebrik ediyorum bende deneyeceğim.
DIY UV Sterilizatör yapımı ===RESIMLER EKLENDİ===
Dostum, floresanlar ateşleme ile yanarlar ve elektron atlaması prensibi ile çalışırlar, bir floresanın tam performans ile çalışabilmesi için cam tüp içindeki tozun yada duruma göre havanın bir miktar ısınması gerekir bu ısınma normal oda sıcaklığının biraz daha üzerindedir, ayrıca bilinenin aksine floresanlar 220 v şebeke ile çalışmazlar ucuna takılan elektronik yada mekanik balast floresana giden voltajı 70-90v civarına düşürür. Sonuç olarak suyu içinde sudan izolede olsa bir floresan çalıştırmak uzun vadede suyu kesin olarak ısıtacaktır ayrıca %100 bir yalıtım yapamazsan meydana gelecek olan su buharı balıkları etkilemesede seni kesinlikle çarpacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.