ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
harun2001
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2009 01:37
Son Ziyaret:
04 Temmuz 2015 11:40
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin TANIR
Doğum Tarihi:
11 Ekim 1978
Yaş:
45
İl:
Diyarbakir
Meslek:
astsubay
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasin TANIR

Şimdilik ara verdim...

Çekiç Kafa Yunus

SON 10 MESAJI

Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
Hakan bey ilham kaynagı oldunuz bize emeğinizin karşılığını alaırsınız umarım. Sağlıklı balıklar diliyorum.
harun20012013-09-19 21:56:53
İLANGİLERİM GELDİ :)
Maşallah harun20012013-04-22 18:04:25
yunuslarım
[QUOTE=BUZKENT36]Benim yunuslarımında cene altları sıyahlasıyor bu sıtresdenmıdır
cunkı tankım suan baya kalabalık azaltacagım ama kıyamıyorum onumu cıkarsam bunumu derken :)
[/QUOTE]


balıklarınız yetişkinse yavru almış olabilirler kontrol edin derim


[QUOTE=Musa]Harun bey yunuslarınız çok güzel.
Onlara kocaman bir maşallah,sizede tebrikleri gönderiyorum .
Size bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
Benim yunuslarım şuan 4-5cm civarı ve sırt solungaçlarının ucları önden arkaya dogru siyahlaşmaya başladı ve hepsinde oluyor acaba bu normalmi?
Tankım 100 40 55h
bir hava motorum ve
atman 3338 dış filitrem var
şuana dek hiç ilaç kullanmadım ve kaya tuzu
13 adet yunusum var aynı boy(4-5cm)
11 adet afra jalo ref onlarda yavru
ve bir çüçe vatoz
şimdiden saygılar ve iyi balıklar.
[/QUOTE]

MUsa bey, öncelikle sağlıklı balıklar diliyorum ve bu yazacaklarım sadece benim düşüncelerimbaşka arkadaşlar başka şeyler düşünebilir. Balıkların renklerinde koyulaşma kanat kuyruklarında koyulaşma oluyorsa yetişkinlerse kur ve çiftleşme için siyahlaşma erkeklerde oluyorsa ki dişilerde baskınlık kurmak ister, baskınlık içindir. Normal dir bu hareketler ve renklenmeler. Daha büyüdükleri zaman ırklarıda güzelse çok güzel renkler alacaklarına eminim. Akvaryumunuzun hacmi ve motor yunuslar için yeterli. Son olarak Afra türleri çok sert bir balıktır. Bence tek tür yunus yada afra ya dönmeniz iyi olur. Yunusa dönerseniz 1 koloni sarı prenses atarsanız yunuslarınızın streslerini alırlar.
yunuslarım
Mahmut bey üretici değilim. Daha önce discus besliyordum. O yüzden kum yok. Aldım ama 50 kg olduğu için henüz cesaret edipte yıkayamadım:D. Ayrıca Tankımı değiştirdim. 135/55/55 olan tankımı 150/55/65 sumpluı bir tankla değişrtirdim en kısa sürede resimlerini ve açıklamalarını ekleyeceğim.



 [QUOTE=Sahilguvenlikci]Murat bey teşekkürler tekrar bilgilendirmeleriniz için zaten burda forumda olmamızın sebebi bilgi alışverişinde bulunarak doğru olanı en kolay yoldan bulmak.
Zaten bu yok çekiç yok balyoz yok bufalo faln diyenler uyanıklık yapıp ticari olarak 1 edri olan balıkları 5,10 liraya satabilmek için söyleyen insanlar dikkatli olarak bunlara pirim verip vermemek bizlerin ellerinde kimse kimseye bir şey söylemezse bu hobi zaten bir süre sonra erir biter çünki kandırılan adam bidaha bu işten soğuyacak va hatta hobiciliği bırakacaktır o sebepten birbirimizi uyaracağızki bu sitenin ve forumun asıl amaçlarından biride budur.
 
Bir diğer konu ise hala tanıtım kısmındaki bilgilendirmeleri yapmamışsınız hacim bakım kullanılan yemler v.s. tanıtım forumunda akvaryum ve balık tanıtıyorsunuz onun için bu bilgileri doldurun ki  tanıtmak istediğiniz canlıların bilgilerine forum üyeleri daha kolay ulaşsınlar.
 
Yasin bey bişey dikkatimi daha çekti siz üretimcimisiniz tankınızın dibinde kum yok bu boyda damızlık olmaya aday balıkların tankında kum olmayınca aklıma direk bu geldide yanlışım varsa beni uyarınız lütfen nede olsa bu forumun amacı bilgi alışverisi yapmak.
[/QUOTE]
yunuslarım
[QUOTE=Sahilguvenlikci][QUOTE=alpkim]Hayırlı olsun,balıklarınızın çekiç kafa olduğunu size kim söyledi acaba?[/QUOTE]
 
   Sevgili murat abimiz sana sonuna kadar katılıyorum senin yazdığın yorumu ben yazacaktım ki aman boş ver dedim ama yazılmış madem bende bir kaç şey ekleyim o zaman :
 
    SORULAR:
1-Çekiç kafa yunus nedir.?
2-Balyoz kafa yunus nedir.?
3-Kafalı yunus nedir.?
 
    CEVAPLAR:
1-Bir çok kişiden duydum bir anlam veremiyorum.
2-Bazı kişilerden duydum bir anlam veremiyorum.
3-zaten yunus saf ırk olunca ve yeterli su hacimi ve sağlıklı , kaliteli yemlerle bakıldığı zaman kafa yapar.Yani yunusun doğalı budur yunus diyince kafalıyıda başına eklememek gerekir çünki yunus zaten kafalı olmalıdır aksine kırılmış olur ki; ozaman yunus olmaz zaten.
 
SAYGILARIMLA...


[QUOTE=harun2001]Neden değillermi söylemeye ne gerek  [/QUOTE]
 
Güzel kardeşim yaş olarak avatarında belirtmemişsin yaşını onun için bir şey diyemiyorum ayrıca bu hobide yenimisin yoksa forumda mı yenisin onuda bilemiyorum bide akvaryum hacimi bakımı kullanılan malzeme nedir onlarıda belirtmen daha iyi olur bir fikir edinmemiz ve yorum eklememiz açısından.
İlk bakışta bir şey anlamak zor yunuslar yeterli hacim ve kaliteli yemlerle düzenli su değişimi sağlanarak iyi ırk olduğunda 5-6 aylık olduğunda kafa yapmaya başlar senin balıkların ise şuanda yaşlarına göre yeterli gelişimi sağlayamamış gibi görünüyorlar.
Amacımız hobiden soğutmak değil zaten bu forumun amacı fikir alışverişinde bulunup en uygun ve en iyi hobicilik faaliyetlerinin yapılabilmesi içindir.


Yaşım 33 Ankarada yaşıyorum. Ben ilk defa sizde duyuyorum bütün yunusların kafa yaptığını. Üç resşm ekleyeceğim bunların hepsi yunus ciklet fark varmı yokmu türleri neler söylermisiniz.


 
 
 
 
 
 
 
 
[/QUOTE]

[QUOTE=alpkim]Balıklarınız güzel,ama Çekiçkafa diye bir tür gerçekten sadece köpekbalıklarında vardır.Anlayacağınız Mahmut beyinde yukarıda yazdığı gibi saf kan yunus haricinde çekiç,balyoz daha ne duyduysanız hepsi uydurmadır.Bizim görevimizde bu konuda tüm akvaryumseverleri uyarmaktır.[/QUOTE]


Yapmayın ya uydurma diyorsunuz F0 yunusla F242 yunus saf yunusla kırılmış ırkın yunusu bir olurmu nasıl yazarsınız yukarıdaki resimlere bakara cevap yazarmısınız. Teşekkürler.


[QUOTE=nevsehirli]Balıklar sağlıklı ve güzel gözüküyorlar inşallah benim yunuslar da boyle olur[/QUOTE]

inşallah


[QUOTE=nevsehirli]Yunuslarınız kaç lt lik akvaryumda yaşıyorlar [/QUOTE]

150/55/65  536 lt


KaPTaN2011-03-10 00:35:00
yunuslarım
Neden değillermi söylemeye ne gerek 
yunuslarım
8 cm den başlıyorlar henüz 9 ay civarıdalar 
yunuslarım
Fotoğraf:

Boyut (cm):
Kapasite (litre):
Canlılar:

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Acemilikden Profesyonelliğe Geçiş (syf 2)
Fatih Bey hakkaten ugrasmıssınız amam sunu soyleyeyim ben o kadar profesyonel değilim ama super bi çalışma olmuş. İnsanın içine giresi geliyor. tebrik ediyorum sizi eleinize emeginize sağlık salıklı balıklarınız olur inşallah 
Erkan EFE "Başlangıç" Yeni fotolar Sayfa 14'te
Erkan bey cok güzel olmuş akvaryumunuz sağlıklı balıklar diliyorum 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.