ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kasirga5
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2009 15:51
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2013 11:42
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zeynep karlı
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1986
Yaş:
38
İl:
Kirsehir
Meslek:
kırtasiye
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferhat

SON 10 MESAJI

487 lt akvaryum aylık kaç lira elektrik harcar?
Slm arkadaşlar 150x65hx50 ebatlarındaki 487 lt tropheus akvaryumuna uygun ıstıcı,dış ve iç motor gibi ekipmanların aylık elektrik tutarı tahminen kaç liradır.İkinci sorum yaşadığım ev sobalı, bu akvaryumu soba yanmayan soğuk odaya kursam ısıtıcı akvaryumu uygun sıcaklığa getirirmi? Bu sıcaklığı sabit tutmada bir sorun yaşarmıyım?Yaşadığım yer soğuk karasal iklimdir.Kışın akvaryumun cevresini strafor ve benzeri uygun şeylerle kapatmayıda düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum.
Malawi tankım
Akvaryumu büyütüp yunus beslemeye başlayacağım ama zaman alacak.

Fakat yunusa geçmem için sarı prensese biraz daha doymam gerekecek.ank uygun akvaryumu nereden bulurum 500 lt kadar.
Malawi akvaryumu (Video Sayfa 2'de)
Arka fonun aynı benim fondan çok hoş bende 2 tane arka fon var tercih yapmakta zorlanıyorum karar veremedim. 2,3 gün önce bende ekledim benim fotoğraflarımada bak ben fonu ters yapıştırdım bilerek senin gibi düz yaptığımda sanki olmamış gibiydi.
Malawi tankım

Fotoğraf:






Boyut (cm):100 cm Bombeli

Kapasite (litre):170 lt
Canlılar:2 erkek, 12 dişi sarı prenses.4 yunus.(yunuslar bir hafta önce geldi en kısa zamanda çıkartacağım)

Malzemeler:İç filtre,hava motoru,Isıtıcı

Akvaryum Bakımı:Her pazar 3/1 su değişimi ve dip çekimi

Kullanılan Yemler:İ
Sera flora
Sera granured
Tetra pro vegatable -phyll
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:İki haftada bir kaya tuzu.



Slm arkadaşlar malawi dünyasıyla tanışalı 2 yıl oldu.malawiyle tanışmama vesile olan siz akvaryum ailesine teşekkürü borç bilirim.Ben yavru alabilmek için tam 1.5 yıl uğraştım dile kolay defalarca balık alıp değiştirdim.Her zamanki sorun dişi diye aldığım balık erkek çıkıyor veya ital balık çıkıyor  ne yaptıysam doğru koloniyi bulup yavru alamadım 1.5 yıl maddi manevi çok üzücü günler yaşadım.Tam hobiden soğdum diyordumki yavru balık alıp onu büyütme fikrine vardım.24 tane 2 aylık sp aldım,şimdi 12-13 aylıklar ve 100 cıvarında yavrularım oldu.Sıkıntılarım bitti 1.5 yılın sonunda yavrularımı görmek kadar güzel bişey olamaz.Balıklarım büyüdükce cinsiyetine göre büyüklüğüne göre azalttım bir kaçtane daha azaltacağım.Yunuslara gelince 1 hafta önce aldım yeniler yani 170 lt akvaryumda yunusu strese sokmaya hakkım olmadığını düşünüyorum, bunun bilincindeyim en kısa zamanda çıkartacağım.Şimdi dekora gelelim başta fotoğraf çekme özürlüsüyüm kusura bakmayın.Tüm eleştirilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum.2 tane arka fon yükledim hangisini kullanmalıyım sizce yorumlarınızı bekliyorum.

kasirga52010-11-24 14:36:11
Erişkin sp lerde büyüme
Slm arkadaşlar sarı prenseslerde büyüme uygun şartlar sağlanınca kaç aya Kadar sürer.Ben sarı prensesleri 3,4 aylıkken aldım şimdi 10-11 aylıklar ve dişilerimin tamamından yavru aldım.maksimum boya ulaştılarmı, yoksa 11. aydan sonrada büyümeleri ilerlermi? Bazıları ilk yavruyu aldığın boydan başka büyümezlerdiyorlar doğrumu? splerimin boyu 7cm saygılar.
Dişi Sarı prenseslerim
Arkadaşlar lütfen konuyu iyi okuyup anlayın acil. 7 adet sarı prensesimin ağızları dolu.Balıklarımın hangi gün yumurta tuttuklarını  bilmiyorum 13 günü doldurmuş hağmile balıklarımı nasıl ayırt edebilirim?Benim balıklarımın boyutları küçük olduğu için yavruyu ağzına az alıyor ve az yavru olduğu için 21. güne gelse bile yavrular anne ağzında göremiyorum yani yavruların keselerinden çıkıp çıkmadığını gözlemleyemiyorum.Bunun haricinde 13-21 gündür hağmile balıkları nasıl ayırt edecem.Yardımlarınızı bekliyorum.
Hamile sp nin 26. günü
Ağzına yumurta alan sarı prensesim 26 gündür yavrularını bırakmadı. İlk yavru aldığı içinde kusturmadım. Balığı ayırdığım akvaryum 70 lt fakat tam ortadan camla ayırdım. Diğer yarısında başka ağzı dolu sp var. Sizce ne yapmalıyım, yardımınızı acil bekliyorum.
freeasabird2010-06-29 17:03:53
Sarı prenses
3 adet ağzına yumurta almış sarı prensesim var.Hepside ilk yumurta tutuşu ben hepsinide kusturmak istiyorum.İlk yumurta alışında kesinlikle kusturmamak tavsiye ediliyor. İlk yumurta aldığında kusturulmasının ilerde mutlaka zararı oluyormuki,bana tavsiyeleriniz nedir. freeasabird2010-06-18 11:36:09
Ağzı dolu sarı prensesler
Slm arkadaşlar konuyu biraz uzatacağım kusura bakmayın.14,15 aydır sarı prenses besliyorum. Tek hayalim herkes gibi yavru alabilmekti defalarca balık alıp verdim bir türlü cinsiyetlerini ayarlayamıyordum en son çağre yavru sp alıp onları damızlık hağle getirmek oldu. 2 ay önce akvaryumumun kapastesinden fazla balık aldım 160 lt akvaryuma 23 adet 4, cm cıvarında  yavru balık aldım. Şimdilik yavru almak aklımın ucundan geçmiyordu ama 6 gün önce baktımki ağzına yavru almış onu başka 70 lt akvaryuma ayırdım bugün baktığımda bir başka sp de hamile ben şimdi ne yapmalıyım 2 hamile balığıda aynı akvaryumamı koyayım yoksa birini 5lt lik pet yavruluğamı koyayım.İlk yavru tutmaları olduğu için kusturamıyorumda zaten kustursam sorun olmayacak yardımlarınızı bekliyorum.
DEMASONİ EUROPA --- yeni resimler sayfa 8 de..
Tebrikler güzel bir karma olmuş.Arka fon balıkların ışık gibi parlatmış.Ayrıca yanlış anlama çekmeyin akvaryumunuz 200 lt değil burdan gördüğüm kadarıyla.Bu tür akvaryumlar metreyle ölçmeyle hesaplanamıyor, 5lt 10 lt bir şiseyle ölçtüyseniz 200 lt doğrudur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.