ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SonOfLight
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2009 11:19
Son Ziyaret:
08 Nisan 2012 17:01
Toplam Mesaj:
119 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Özyiğit
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Özyiğit

300 Litre bitkili

SON 10 MESAJI

Palyaço Bıçak balığı ve tetralar
Arkadaşlar, Bugün çok uygun fiyata 2 adet palyaço bıçak balığı aldım (10cm) ve bunları içinde rasbora, zebra danio, neon, kırmızı neon, 2 adet büyük melek, makrakanta ve bir kaç tane daha tetra türünün bulundugu tanka ekledim (foto eklenmiyor sitede sorun var, 300 llitre oldukça bol bitkilendirilmiş mango kökleri ve saklanma yerleri bol olan bir tankım var) son 6 saattir bir saldırı gözlemleyemedim ancak gece aktif olduklarını biliyorum karanlıkta yani. size ne yapmalıyım? benim tahminim tankın saklanma yerleri vs bakımından elverişli oluşundan dolayı sorun çıkmayabilir.  tecrübe kazanmış, benzer durum gözlemlemiş arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.
9 tl ye 15 cm lik ghost knife (Istanbul)
Evet arkadaşlar, (Istanbul) Avcılar-parsellerde 9 tl ye 10-15 cm lik hayalet bıçak balıkları gördüm bol miktarda ve 2 adet te aldım, karma tetra vs. bulunan 300 litrelik bitkili tankıma eklerken şüpheliydim ama bir sorun çıkartmadılar şimdilik uyumlular, ilgilenenlere yerini tarif edebilirim. 
30 lt akvaryuma tür önerisi
KESİNLİKLE başlangıç seviyesi için neon tetra önermiyorum, lepistesin dayanıklılığı tartışılıp neon tetra önerilmiş.
Papağan balığı (resimli)
Ve papağan gibi hibrit balıklardan uzak durmaya çalışın derim.
100L son gün cuma tavsiyenize ihtiyacım var !
100 litre de demasoni de istediğiniz görüntüyü elde edemeyebilirsiniz, sp de de öyle aslında, yavru almak çok kolay değil oluşturabileceğniz koloninin boyutu da düşünüldüğünde, zebra alın derim, üretimi kolay - zevkli olur, birbirlerini stres altına sokmadan yer kavgaları da yapabilirler. kolay gelsin
300lt için filtrasyon ve ısıtıcı önerileriniz
300litre de Jebo - Lifetech 839 kullanıyorum (1500l/h), en hesaplı filtrelerdendir 100 tl ye bulabilirsin, hiç riske girme al bunu kafan rahat olsun, ses sorunu arıza sorunu da yok diyebilirim aylardır kullanıyorum.

Isıtıcı 300w al, 200w lık la arasında en fazla 5-10 lira farkeder çoğu markada, markası sana kalmış ama eheim marka ısıtıcılar genel olarak idealdir, ben atman kullanıyorum bu hacimde, memnunum.

Sump ı önermek kolaydır ama şuanki yaşında sump olayı için biraz bekle derim canım kardeşim, bu filtre seni rahat rahat götürür.

Bu arada sanırım yapacaksın ya da yaptıracaksın akvaryumu, yaptıracaksan daha önce yapmış bir camcıya yaptır, kendin yapacaksan kesinlikle akvaryum silikonu kullan ya da yaptıracagın kişiye de bunu belirt. Kolay gelsin :)
Beta beslemeye uygun mudur? (usb akvaryum)
Soru'dan çok fikirlerinizi merak ettiğim için açmıştım konuyu bir kaç ciddi cevap dışında akvaryum konusunda bana ders vermeye çalışanlar olmuş, üstad - uzman kesinlikle değilim ama emek vermişliğim, kendimce tecrübem vardır. Akvaryumumuzda beslediğimiz balıklar süs balıklarıdır, sağlıklı bir ortamda yaşama hakları kesinlikle vardır. Buna ek olarak betta lar labirentli oldukları için profesyoneller tarafından bile kavanozlarda üretilip hayatlarına devam ettiriyorlar (ettirilebiliyorlar). fanusta japon beslemek     saçmalığına kesinlikle karşı olmakla birlikte kaç tanemiz akvaryumcudaAKVARYUMDAN betta seçmişizdir acaba? 

Yani betta lar yaşam gereksinimi bakımından farklı oldukları için bu konuda aldım fikrinizi, şuan 300litrelik bol bitkili tankımda bir çok tetra türü,melek vs. besliyorum. ama bu ürün fanusta,kadehte vs betta beslemek durumundan farklı olarak kendince bir filtrasyon sistemine sahip, usb den enerj alıyor. Isıtıcı girmez diyen arkadaşa nano tankları incelemesini tavsiye ediyorum.

Tabii ki betta nın doğal yaşam ortamı taklit edilmeye çalışılan akvaryumlar daha uygundur - daha güzeldir.

Teşekkürler,saygılar
Beta beslemeye uygun mudur? (usb akvaryum)
Zaten 300lt bitkili ve bir kaç boş tankım var, akvaryum aramıyorum :) sadece masaüstünde kullanmak için bana hoş geldi, bitkili tercihimden de anlaşılabileceği için akvaryumda doğallıktan, doğanın taklidinden yanayım ancak bu sistem bana ilginç geldi sizinle paylaşıp fikrinizi almak istedim. RESİMDEKİ GİBİ JAPON BESLEMEYE KESİNLİKLE KARŞIYIM.  
belki bir betta olabilir diye düşündüm.
SonOfLight2012-01-29 17:41:50
Beta beslemeye uygun mudur? (usb akvaryum)
Merhaba arkadaşlar, akvaryum konusunda bilgisiz - tecrübesi değilim öncelikle, fanusta japon beslemeye falan da kesinlikle karşıyım ama bu bana biraz daha mantıklı geldi, sizin de fikrinizi almak istedim içinde ufak bir filtrasyon sistemi de var. sizce beta beslemek için uygun mudur? Akvaryum bilgisayara usb girişi ile baglanıyor, ayrıca kendi sarjı ile pc harici 2 gün boyunca çalışabiliyor, yandaki ekrandan ısıyı görebiliyoruz. bir incelemenizi tavsiye ederim ilginç bir ürün.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-diger-her-sey-siradisi-urunler-usb-masaustu-akvaryum-66345576/detay/
300 Litre için Yeter mi
Size kesinlikle jebo-lifetech 839 öneriyorum, 100 tl gibi bir fiyata bulabilirsiniz, ben de 300 litre de kullanıyorum ve hiç bir sorun yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.