ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kurabiye
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mart 2009 17:47
Son Ziyaret:
14 Nisan 2009 14:03
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gözde ATA
Doğum Tarihi:
05 Nisan 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gözde ATA

SON 1 MESAJI

Japon Balığı - Karma Enfeksiyon?
Merhabalar,
Her ne kadar forumunuzdan bir süredir fazla miktarda yararlanmama rağmen bugün üye oldum. Bir hayvanın cinsinden ziyade canlılık vasfını bu kadar önemseyen insanları görmek çok güzel...
Ben yaklaşık 10 gün önce yeni bir akvaryum kurdum. İçerisinde 2 adet 3-4 cm'lik normal japon balığı, 3-4 cm siyah teleskop, 3-4 cm tek kuyruklu colico'm var. 2 adet 3-5 cm arası leopar vatozum ve birer cm2lik 4 adet çöpçülerim de temizlikle uğraşmaktalar.  Akvaryumum iş yerimde masamın üzerinde duruyor.

30 lt, kendi dahili iç filtresi var. akvaryuma ısıtıcı ve boyutları küçük olduğu için küçük bir hava motoru aldım. Görüdüğüm kadarıyla oksijen sorunu oluşmuyor hatta iki ayarından düşük olan da çalışıtrıyorum. Filtrenin su çıkışının olduğu çubuk suyun içerisinde kalacak şekilde su dolduruyorum. hem hava motoru hem yüksekten düşen suyun yarattığı akıntı balıkcıklarımı yorar diye. Su sıcaklığını 25 - 26 derece civarına sabitledim. Dekor olarak da keskin kenarlı olmayan deniz kabuklarım(2 adet) ve fazla yer kaplamayan plastik süs bitkilerim var arka iki köşede.

İlk kurulum yaparken 2 adet 8'er litrelik damacana suya,tetra aqua safe su düzenleyicisini ekledikten sonra 4-5 saat arası bekletip akvaryuma ekledim. geri kalan miktarı ise bekletilmiş musluk suyuyla ve ısıtılmış içme suyula tamamladım. Akvaryuma nakil işlemini ilk gerçekleştirdiğim gün teleskobum hariç diğer balıklarım son derece canlıydı. Su dinlendirme işleminin uzun sürmesi sonucunda küçük bir kapta beklemesinden kaynaklanıyordu teleskobun sersemliği de sanırsam ki ertesi gün düzeldi. Geçtiğimiz haftaiçini ailecek iyi atlattık; ufak tefek tanışma sürtüşmeleri dışında:) Ancak Perşembe günü akşamı teleskobumda çok dikkatli takibinde olmama rağmen o gün farkettiğim ciddi kuyruk çürümesini ve diğer normal japonlarımın kuyruklarında tel tel ayrılmalar gördüm ancak çok küçük. Cuma günü yarı yarıya su değişimiyle birlikte erkek arkadaşımın kendi pirana/papağan/astranot vs. akvaryumunda kullandığı Azoo genel dezenfektanı ekledim. O gün yemek olarak da küçük parçalara ayrılmış, 3/4 ıspanak yaprağı verdim. O gün neredeyse tüm gece başlarında bekleyip ıspanakla işleri bittiğine emin olduğumda kalıntıları akvaryumdan çıkardım.

Aynı dezenfektanı Cumartesi günü tekrar uyguladım ve normalde de kullandığım sera goldy royal'le yemleme yaptım. Teleskobumun ani kilo kaybına rağmen normal görünüyorlardı. Pazar günü yemleme ve ilaçlama yapmadım.

Ancak dün geldiğimde cidden kötü bir manzara gördüm. Teleskobum neredeyse geldiği halinin yarısı kadar kaldı. Kuyruk çürümesi durmuş gibi görünüyordu ancak ciddi derecede halsiz olsa da hava çıkışının tersine hafif başı aşağıda ufak hareketler yapıyordu. Hiçbiri yeme, benim hareket ve uyarılarılarıma ve diğer balıklara tepkisiz değildi. Yaklaşık 12 saatlik gözlerim sonucunda tuvaletlerini yapmadıklarını farkettim ve çok seyrek pul kayıpları vardı. sadece colico kabarcıklı ince beyaz bir şekilde yapıyordu,rengi de ciddi anlamda matlaşmıştı sanki üzerine mat bir ambalaj koyulmuş gibi ve karnının arkasına doğru şişlik vardı. Mantar diyebilecek pamukçuklara rastlamadım. Ayrıca bir japonumun kuyruğunda sanırım kırılma veya ezilmenin izi olan beyaz genişlemeyen/çoğalmayan bir leke vardı. O günü akşamı http://www.sera.de/index.php?id=701&L=6 dresinden indirebileceğiniz balık hastalıkları dökümanından hareketle, suyun %30'unu dipten çekimle boşaltıp malesef dinlendiremediğim uygun sıcaklıkta içme suyunu dipten ekleyerek değişim yaptım. Sonrasında 22 damla bactapur ve 1 buçuk çay kaşığı ectapur ekledim. ayrıca azoo'nun sıvı vitamininden de koydum 8ml kadar. 1 saat içerisinde ikinci öğünlerinde birkaç parçalanmış sera color stikcs(koyu pembe) yemiş olan balıklarım  tuvaletlerini açık pembe şekilde yaptı ilk defa. Ancak akabinde beyaz japonum- ki tuvaletini en zor yapandı, filtre çıkışında hareketsiz durmaya başladı suyun üstünde arada sırada hareket ediyordu.

Bugün sabah yine çok iyi durumda değilllerdi. Teleskobum hala zayıflıyordu ve kuyruğunda dışarıya doğru 1-3 mm'lik beyaz bir çıkıntı vardı. Pamuklaşma olmamasına rağmen colico daha da mattı, teleskop ve japonlardan birinin akıntıya karşı hareketleri devam ediyordu. Sabah yem vemeyip vitamin ekledim. Akşam üstüne doğru hareketleri sarhoşlarmış gibi bir hal aldı, farklı miktarlarda olmak üzere (en çok akıntıya karşı yüzenlerin) yüzgeçlerini kısma eğilimleri var, tuvaletlerini de yapmadılar. Ama kesinlikle kontrolsüzce akıntıyla savrulmadılar. Akvaryumun ve odanın ışıklarını kapattım. Vatozların tacizinden çekindiğim için toz haline getirilmiş 2 tane sera color sticks verdim. Sadece küçük bir mikar daha iyi gibiler.

Bahsettiğim dökümanda karma enfeksiyon ile ilgili kısımdaki belirtiler neredeyse tamamen balıklarımda var. costapur + mycopur tedavisi öneriliyor. sizce bakteri tedavisinden sonra böyle bir yöntem mantıklı mıdır? yada balıklarım için uygun mudur? Durumları hakkında hiçbir tahminde bulunamıyorum. Ama teleskobun kuyruğundaki kesinlikle beyaz benek değil, daha önce karşılaştım beyaz benekle. Ve kuyruk çürümesini takip eden beyaz şeritlerden de değil :( Sanki saplanmış bir kıymık gibi görünüyor ve ilk defa bir balıkta böyle birşey görüyorum.

Su değişimlerinden sonra korkmamalrı için birlikte dans ettiğim balıklarımı böyle görmek çok üzücü, üstelik dev akvaryumlarının tasarımı yapılırken :) herşeye rağmen beni bütün gün bilgisayarın başında izlemeye çalışıyorlar... :((( Gerçekten kötü bir gün bugün, kedimle de kavgalıyızz...

Zamanınızı ayırıp bana birkaç tavsiyede bulunabilirseniz çok sevinirim, gerçekten iyi hissetmedikleri düşüncesine bile dayanamıyorum.

İlginize şimdiden çok teşekkür ederim, hoşçakalın.

NOT: Geçtiğimiz hafta patlayan akvaryum ampülünü, tasarruflu philips daylight ampülle değiştirdim. Sorun yaratır mı açıkçası pek bir fikrim yok.



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.