ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oscarfish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mart 2009 16:01
Son Ziyaret:
31 Ekim 2012 16:15
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Özdemir
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1968
Yaş:
56
İl:
Mugla
Meslek:
İşletmeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah Özdemir 110x50x40

SON 10 MESAJI

Astıronotuma Hamsi Versem ?
Merhaba, oscarlarınız yeterince büyüklüğe ulaşmış. Kara hayvanlarından vereceğiniz etçil yemlerdense, su hayvanları her zaman daha yararlı olacaktır. Canlı/cansız karides, kefal yavruları, küçük hamsiler, sardalya çekinmeden kullanabileceğiniz organik yemlerdir. Tavuk ya da koyun organlarından herhangibirinden çok daha uygundur.
[/IMG]
oscar2
[/IMG]
her ikisi
 
 
Bu fotograflar yardımcı olabilir belki? Dişi ? Erkek ?
bitkilerde sararma
Önerileriniz için teşekkür ederim. Elimden geldiğince söylediklerinizi yavaş yavaş tedarik edeceğim. Hava motoru konusunda bir sorum olacak. Hava motoru kullanmazsam balıkların ( Çok bişey yok aslında; 2 melek, 2 plati ) oksijen ihtiyacını nasıl karşılayacağım? evet sonuçta asıl çabam bitkiler ama balıkları da mutsuz etmek istemem. Teşekkürler.

[/IMG][/IMG]
bu fotolar belki yardımcı olur. bitkilerimi kaybediyorum sanki. :)
bitkilerde sararma
18 watt lık tek floresan var. Akvaryum için olanlarından. Oldukça aydınlık görünüyor.  Alman malı. 8- 10 saat arası çalışıyor. Sıvı gübre olarak sera flore daydrops kullanıyorum. Ayrıca yaşadığım bölge elverişli olduğundan bir nehirden aldığım bitkileri de adapte etmeye çalışıyorum. Aynı nehirden dip çamuru da almıştım, kumun altına serdim ve üzerine bir plastik file koydum. Akvaryumculardan aldığım bitkiler de var. Eser elment gübresi hakında bilgim yok. Eheim 2211 dış filtre ve hava motoru çalışıyor. Sıcaklık 24 C. Verebileceğim tüm bilgi bunlar şimdilik.
Oscarlarda üretim sorunu

Oscarlarda cinsiyet belirlemenin dişilerdeki tüp çıkışına kadar neredeyse imkansız olduğunu biliyorum. 1,5 yaş civarı 25 cm üstü iki adet oscarım var. Gayet sağlıklılar, 200 lt tankın yalnız onlara ait olmasının keyfini sürüyorlar. Renkleri, yüzgeçleri harika durumda. Canlı karides, kefal yavruları ve Tetra Doromin ile zengin bir menüleri var.  Ancak şimdiye kadar tüp çıkaran, yumurtlayan olmadı. Kavga dövüş yok, çok iyi anlaşıyorlar. Boyca biraz kısa olanı bazen saklanmayı seviyor, ona kayalardan bir mağara yaptım, o da tabandaki kumu alt cam görününceye kadar açtı. Tamam yumurtlama belirtisi diye sevindim ama iki ay geçmesine rağmen bişey olmadı. Bütün bunlar ikisinin de erkek olduğuna bir delil olabilir mi? Bulunduğum yerde yetişkin oscar bulmam imkansız. Bir üçüncü arıyorum, bulursam alacağım şansımı artırmak için. Üçlü grupta kavga şansı nedir? Tecrübeli oscar sahiplerinden fikirlerini bekliyorum. Teşekkürler.

bitkilerde sararma
Merhabalar. Bitkili akvaryum deniyorum. Aylarca büyümeyen bitkilerim DIY CO2 reaktör ve difüzörüm ve uygun ışıklandırmam ile coştular ancak son günlerde bitkilerde hızlı bir sararma başladı. Sanki yapraklar paslı metal görünümü alıyor. Profesyonel su ölçüm ekipmanlarım yok. Bitkiler hala büyüyor ama yeni açan yapraklar bile iki gün sonra sararmaya başlıyor. Tankım büyük değil. 70X35X35.
Sorularım şöyle:
1. CO2 fazlalığı diye birşey söz konusu mudur? Balıklara zarar verir mi? Saniyede iki damla atıyor şu anda.
2. 1/2 su değişimi yap dediler. Haftada bir uygularsam bir faydası olur mu?
3. Sebep ne olabilir?
4. Başka ne önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler
Agresif Sarı Prenses
Uyarınıza teşekkürler. Yarın sp leri geri götürceğim. Umarım geri alırlar. Parasında bile değilim. Akvaryumda huzur olmalı.
Agresif Sarı Prenses

110 cm lik tankımda iki olan sp lerin yanına 2 tane daha aldım. Eskilerden bir tanesi öyle baskındı ki tankta, henüz küçük olan 2 adet oscarım ve diğer sp gezemez durumdalardı. Sp sayısını artırmanın işe yarayacağı düşüncesi ile iki tane daha aldım. Tahminen dişiler ama bilemem tabi. Son durum şu bütün akvaryumu esir almış bir sp her köşede saklanan balıklar. Üstelik oscarlar dahil. Oscarların ileride sorun olacağını biliyorum ve ayıracağım ama bi süre daha beraber kalmaları gerek. Zaten küçük ve zararsızlar ama bu baskın sp ile başım dertte. Akvaryuma bakmak huzur değil stres verir oldu. Ne önerirsiniz?

Sarı Prenses Çıldırdı
Dünkü yaşanan heyecan ve panikten sonra pek bi gelişme olmadı malesef. Gece onikiye kadar bekledim ve uzaktan gözlemleyip yattım. Sabah herşey eskiye dönmüştü. Erkek olan sp hala kapkara olan yanaklarıyla ısıtıcının arkasındaki herzamanki yerine geçmiş ve herzamanki gibi baş aşağı sallanıp duruyor, dişideki tüp olduğunu sandığım çıkıntı yok olmuş ve karnı düzleşmiş bi şekilde kumlarda kazı ve inşaat çalışmalarına devam, oscarlarsa sanki günlerdir yememişler gibi her gördüklerinde bi telaş bi koşuşturma.. Herşey eskiye döndü. Bu arada yem verirken zıplayan oscarlardan biri heyecandan uçtu ve bu sefer bir buçuk metreden zemine çakıldı. Neyse ki kedi kapmadan akvaryuma aldık.. Bana mısın demedi valla, biraz kumlara uzanıp miz miz baktı ama şimdi iyi. yine de dünkü heyecan ve sizlerin yardımları bu hobiyi daha da sevmeme yardım etti. Sağolun. Bir daha ki sefere daha hazırlıklıyım.
Sarı Prenses Çıldırdı
Henüz tüp çıkmadı ancak çift hiç ayrılmıyor, yaptıkları yuvada titreşiyorlar. Dişi olanının karnı tam düz değil artık hafif bir sivrilik görebiliyorum. Gece yumurtlarlarsa sabah nasıl anlarım? Yarın ikinci bir tank almayı düşünüyorum. Oscarları mı yoksa sp leri mi ayırmalıyım. Yoksa böylece bırakmamı mı tavsiye edersiniz. Yavruların bu tankta yaşama şansları var mı? Oscarları yaklaştırmıyorlar zaten yuvaya. Yumurtlama, Döllenme ve sonra ağıza alma aşamaları ne kadar sürüyor? İkinci bir tank alırsam küçük birşey olacak maddi durumdan dolayı. Oscarlar onda yaşayamazlar bence. Lütfen yardım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.