ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
keremmarmara
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mart 2009 09:45
Son Ziyaret:
22 Mayıs 2012 14:18
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kerem marmara
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kerem marmara

SON 10 MESAJI

Zemin kumu

Merhaba acemiliğimden kaynaklanan bir hata sonucu cichlid akvaryumunun zeminine çakıl taşı yerleştirdim.Dip çekimi esnasında kalın taşların arasına giren yem ve dışkı kalıntılarını çekmekte zorluk yaşıyorum malesef...(Dip süpürgesiyle kumları karıştırarak içindeki pislikleri toplamak zorunda kalıyorum bu da hem benim hemde balıklarım için tam bir eziyet

Çakıl taşların arasını doldurması amacıyla ince inşaat kumu kullansam akvaryum için bir sakıncası olur mu acaba?Malum akvaryumculardaki kumların maliyetleri malesef çok yüksek.Yada yaşadığım problemle ilgili alternatif bir çözüm öneriniz varmı?

Dip çekimi?
Merhaba tankımda dip çekimi yaparken dip süpürgesi ile kumu karıştırarak kumun altındaki pislikleri topluyorum.Acaba bu yöntem balıkları strese sokar mı
Hangi Balığı Ekleyebiliriz?
İceman tavsiye ederim
tropical spirulina granulat
İlginiz için teşekkür ederim iyi günler
tropical spirulina granulat
Haftada iki öğün protein agırlıklı yemleme yapıyorum buna önlem olarak.Siz bu yemi kullandıktan sonra balıklarınızda sürtünme gözlemlediniz mi acaba?
tropical spirulina granulat
Merhaba 200 lt tankımda 4 sarı prenses 2 demasoni ve 4 tane yunus beslemekteyim.Tropical spirulina granulat marka yemi balıklarımda sürekli kullandığımda kaşıntı belirtileri gözlemliyorum acaba bu sıkıntıyı daha önce yaşayanınız varmı? Yoksa yanlış bir tespitte mi bulunuyorum?
balıklarım mutsuz...:(

evet tankım yeni henüz iki hafta oldu kuralı çok yüklenmemek için az balık atmaya çalıştım ama yinede bişeyleri eksik yapıyorum sanırım?

Oksijenin az olması suyu bozar mı acaba? Balıklarımın yüzgeçlerinde hafif kızarma var.Birde taşlara sürtünüyorlar özellikle yemlemeden hemen sonra buna önlem olarak kaya tuzu attım ama sonuç alamadım.

Dış filtrenin temiz su çıkış borusu çok ses yaptığı için suyun hemen üst kısmında ama suyun içine yerleştirdim.Köpükler çıkarmıyo doğal olarak ama suyun yüzeyine çok yakın olduğu için suyu sürküle ediyor.Acaba bu oksijen yetersizliğine sebep olmuşmudur?Oksijen için suyun köpürmesi şartmıdır?

balıklarım mutsuz...:(

Akvaryumu iki hafta önce kurdum aktif karbonu da iki gün önce dış filtremden çıkardım düzenli dip çekimi yapıyorum fazla yemleme yapmamaya gayret ediyorum zaten balıklarım yem dibe düşmeden hepsini bitiriyorlar her ihtimale karşı da iki tane vatoz edindim...

Hobide henüz yeniyim çok fazla bilgi sahibi de değilim şu şartlarını bozabilecek hangi hatayı yapmış olabilirim sizce?
 
Lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız balıklarımı kaybetmek istemiyorum..:(
balıklarım mutsuz...:(
Hava motoru kullanmıyorum akvaryumcum dış filtrenin yeterli oksijeni vereceğini söylemişti sizce kullanmam şartmıdır?
balıklarım mutsuz...:(

Merhaba 200 lt tankta 4-5 cm boyunda 4 iceman,4 sarı prenses ve iki demasoni besliyorum.Üç dört günde bir dip çekimi ile 10 günde bir % 20 su değişim uyguluyorum.

Sorunum balıklarım son üç dört gündür birbirine yapışırmışçasına bir arada geziyorlar ve eskisi kadar hareketli değiller.İki gün ard arda iki tane icemanım öldü malesef.Isıtıcının arasına girip baş aşağı hareketsiz duruyorlar genelde.Yeme karşı ilgililer ama ölen iki balığımın yüzgeçlerinde hafif kızarmalar gözlemledim...
 
Tetratech dış filtre kullanıyorum kullandığım yemler sera discus blue (haftada bir iki defa ) ve tropical spirulina granulat.Kimyasal olarak da tetra easy balance kullanıyorum yardımcı olabilirmisiniz acaba sorunum nedir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.