ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
manushcz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2009 21:01
Son Ziyaret:
29 Eylül 2013 22:44
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cihan çelebioğlu
Doğum Tarihi:
22 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
matbaa
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cihan celebioglu

SON 10 MESAJI

Vermikompost (solcan beslemek)
Belki biliyorsunuzdr ama bilmeyen arkadaşlarda öğrensin die yazıyım bana ilgi çekici bi konu gibi geldi. Mükemmel bir geridönüşüm hem ticari olarakta düşünülebilir.
Eisenia Fetida ismindeki özel bi solcan türünden bahsediyorum. Amerika / kaliforniya kökenli bir solcan türü vermikompost adında bi sistemle insanlar balık besler gibi evlerinde bu solcanları besliyorlar yem olarakta evdeki yemek artıklarını çay artıklarını vb. Şeyleri veriyorlar. Ticari olarak solcanların tanesi 0.50 kr - 1 tl civarındaki satan bulmak zor genelde toplu satışlar var işin diğer bi güzel yanıda bu solcanlar bu yemekleri yediklerinde çıkardıkları dışkı tarımda çok değerli doğal yani içerisinde kimyasal olmadığı için organik sınıfına giriyor. Yani 25 kg. Bi çuval gübre piyasada şuan 50 tl. muhakkak bu solcanları beslemeninde bi zorluğu var ama ben az çok araştırdım bizim beslediğimiz balıklar kadar zor değil ve yemek artıklarının geri dönüşümü içinde muhteşem birşey.. İnternette vermikompost çalışmaları adı altında bulabilirsiniz. ben solcan arayışına geçtim belki aramızda uraşanlar vardır. Şuan 50-100 civarında solcan bulma peşindeyim..
70 lt zebra

mrb arkadaşlar yaklasık 5 aydır lepites bakıyorum.. balıklara ilgim oldugunu bilen bi tanıdıgımız bana hediye 70 litrelik bi akvaryum bide dış filtre almış.. bu vesileyle bende kendi 30 ltlik akvaryumumu ve lepiteslerimi bi arkadaşıma hediye ettim şimdi elimde bomboş 70 litrelik bi tank ve iyi bi dış filtre var..

bu akvaryumda zebra ciklet bakmayı düşünüyorum.. sizinde tavsiyelerinizi almak istedim çünkü ilk defa çiklet türüne geçiş yapıyorum.. kafama takılan ilk soru bu akvaryumda kaç çift zebra bakılması uygundur ve zebrada dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? diger bi sorum ise zebranın yanında çöpcü vatoz tarzında ne gibi balıklar alabilirim ve en önemlisi zebrayı nerden bulurum :=) çevremdeki 4-5 akvaryumcuya sordum ama hic birinde yok.. okuyup bilgi edindiğim kadaıyla zebra kolay yavrulayan bi çiklet türü umarım forumdan bana ulaşanlar olur ve onlardan satın alırım özellikleri zaten ilanlar bölümüne açtım..önerilerinizi ve görüşlerini bekliyorum..
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
 
kendi üretimim dişi bi lepistes çok uraslarımda ancak bole bi foto yakalayabildim Aglama
manushcz2009-12-12 20:40:53
Nikon L100 aldım. Hadi hayırlısı...

Merhaba birşey sorucam sizin aldığınız makinenin tam ismi "NIKON COOLPIX L100" mudur?

Bende araştırıyorum ve bu makinede karar kıldımda.Fiyat olarak 459'a buldum eğer sizin makinadansa fiyatı nasıl sizce? Ürün sıfır ama Türkiyede garanti kapsamında değil..
Birde makinalardan pek anlamam araştırdım ama tam anlayamadım bu NIKON COOLPIX L100 isimli modele ek lens takılıyor mu?
Bu arada resimlerin netliği fena değil ama daha iyi makrolar yapılabilir gibime geliyor :=)
KaPTaN2010-01-16 04:03:39
Akvaryumumdaki çizik!! Resim var.
Arkadaşım ben seni anlıyorum çatlamasından değil psikolojik olarak rahatsız ediyor o çizik seni..
bende akvaryumumu ikinci el almıştım üzerinde binlerce derin çizik vardı ilk başlarda rahatsız etmedi ama şimdi her gördüğümde moralim bozuluyor bütün bütün esnetikliğini bozuluyor akvaryumun..
camcıya götürüp sormak lazım sadece çizik yeri değiştirilebilir mi diye..
Nano tank hakında çok sorum var Yardım eden yok mu

ilk önce dikmen istediğin bitkileri bi kenera yaz ve sonra forumdaki bitki arıyorum bölümüne yaz kısa zamanda çok kişi sana mesaj atıcaktır. kargoyla kolayca halledebilirsin.. kargo 3-4 tl bişey tutuyor..

bitkilerinde fiyatları makul 10-15 tl arası bişey tutar tahminimce..
ama bitkileri seçersek kısa boylu taban bitkileri seçmeye özen göster çünkü akvaryumun benimki gibi çok küçük..
örnek bi kac bitki sölemek gerekirse..

 

java moss

riccia

Elodeo

Monosolenium

Alternanthera reineck

subulata

anabias
8 litrede mayalı?

mayalı sistemle ilgili yazıları dün aksamdan beri okuyorum ama tariflerin kaç litre akvaryumları kapsadıgını belirten bi yazı görmedim bazı arkadaşlar 40-50 litre akvaryuma 1.5 - 2 litre vermekten korktugunu yazmış.. ben 8 litre nano bitkilimde bunu denemek istiyorum tek korktugum nokta patlaması benim için sorun değil ama evdekiler kızılca kıyameti koparır böle bi durumda.. size yardım beklediğim konular daha dogrusu sorular şunlar;

1- 8 litre mayalı olur mu? lepistes yavruları mevcut akvaryumda risk olucaksa çıkarabilirim..
2- Mayalı Co2 Sistemi Yapılışı ( Fotoğraflı isimli konudaki oranların 3'te 1'ini kullanmayı düşünüyorum 1 litrelik kola şişesinde sizce uygunmudur..
3- patlama riskini minimuma indirmek için nasıl bi difüzör kullanmalıyım yada difüzör kullanmalımıyım yoksa kuş sulugu,hava tası gibi biseylermi kullanmalıyım
4- geceleri Co2 akvaryumdan çıkardıgımda şişenin ağzı komplemi açık olmalı yoksa sadece hortumu akvaryumun dısarı vermek yeterlimi..
5- Sistem hazırlandıktan 40-50 dk sonra ilk çıkışı yapmaya başlayacaktır. Tam çıkış için 1,5 saati beklemekte fayda vardır.. deniliyor peki bu süre boyunca şişenin ağzı komplemi açık bekleyecek?
sorular belki amatörce olabilir ama 24 saat öncesine kdr Co2 hakkında hic bi bilgim yoktu az çok okuduklarımla bilgi edindim ve edindiğim bilgileri deneyip bi facia yaratmamak için böle bi konu açma gereği duydum umarım akıl vericek arkadaşlar çıkar..
8 litre nano olurmu..
Kuralı 2-3 gün oldu 2-3 günde gelişimi gözlemlemek mümkün değil ama faydası oldugunu düşünüyorum..
ek olarak tecrübeli olan arkadaşlara bi sorum olucak yeni bi konu başlıgı açmak istemedim Co2 sistemi kurmayı denemek istiyorum internette gezerken söle ufak bi set buldum 25-30 tl civarında sizce akvaryumuma uygunmudur yada benzer bi set öneriniz varmı..
"oista co2 diffuser set" bide bu set SERAMİK TAVANLI mıdır nedir onu ben sonradan ek olarak mı takıyorum? :=)
8 litre nano olurmu..
İlk mesajımdaki ışıgı kullanıyorum ama kapagın iç tarafını ışıgın dagılması ve daha çok yayılması için aleminyum folyoyla kapladım.. bu arada nedense pipo filtreiy ön köşeye takmışım fotoda dikkatimi çekti ve arkaya aldım :=)manushcz2009-11-22 23:49:09
8 litre nano olurmu..
evet 1.5 haftalık süre içinde akvaryumu kurdum önerilerde filtre gerekmiyeceği sölenmişti ama su acayıp bulanık oldu ve bende hemen koşuk bi pipo filtre aldım.. suan su gayet berrak
ama cep telefonuyla çektiğim için pek iyi çıkmamış olabilir şuan tek sinirimi bozan şu kayanın üzerindeki kadın çorabı :DD umarım java mosslar ve riccia onun üzerini kısa sürede örtecektir yani öle umuyorum.. ilk bitkili denemem ve 8 litre bakalım ileriki zamanlarda gelişmeleri sizinle paylasıcam bu arada önerilerinizi bekliyorum..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.