ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
elkamert
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2010 16:40
Son Ziyaret:
16 Nisan 2011 11:00
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert eyüplü
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
elektrik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MERT EYÜPLÜ

SON 10 MESAJI

mpangamın gözleri fırladı :S
Sanırım balığınız dropsi türü bir hastalığa yakalanmış. Flagyl tabletin yarısını 1/2 litre suda eritip 3 gün boyunca şırınga yardımıyla balığınızın ağzından enjekte edin. Geçmiş olsun
Bed Filter
Merhaba arkadaşlar, Yotube'da gezinirken Bed Filter ( sanırım İngilizce Karşılığı Yatak Filtre ) diye bir filtreleme şekli gördüm. Biyolojik olarak çok iyi bir filtreleme seçeneği olduğundan söz ediliyor. Daha önce deneyen varsa bizimle deneyimini paylaşabilirmi?
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=a7u2ZWTWaBA&feature=BF&list=PL2D314B22D809B66A&index=8[/VID][VID]http://www.youtube.com/watch?v=v2eJSeH-5_s&feature=BF&list=PL2D314B22D809B66A&index=19[/VID]elkamert2010-12-13 12:44:10
elektirik kesintisine çare
Merhaba, elektrik kesintilerine önlem olarak kesintisiz güç kaynağı ( ups ) kullanabilirsiniz. Ben 1000VA gücünde çift akülü bir güç kaynağı kullanıyorum. 3 saatin üzerinde kesintiler olmasına rağmen 2 yıldır tamamen boşaltacak kadar bir kesinti yaşamadım. Önemli bir tavsiye ısıtıcıyı bağlamayın. UPS inizin bozulmasına sebep olabilir.  onurdemirbala2010-11-11 13:03:43
Malawi Şöleni - ortaya karışık.
Tebrikler, sanırım akvaryumunuz bu gece rüyama girer.
Led faciası
[QUOTE=I_ates_I]İlginiz ve yorumlarınız için teşekkürler.Evet voltaj ve amper önemli zaten akvaryuma monte etmeden önce iki farklı voltjda denedim.İlk olarak 9 volt 500ma denedim zayıftı.Sonra 12 volt 500ma denedim daha kuvvetli ışık verdi zaten üzerinde yazanda 12 volt olması gerektiği sadece denemek istemiştim.
Sızdırmazlık olayına gelinecek olursa levhaları sonuçta bakır üzerleri naylonsu ince bir şeritle kaplı , bağlantı yani elektirik verdiğim kısımlarını da güzelce muhafaza etmiştim ama dediğim gibi her açıdan akvaryum için yetersiz bir ürün.Sizin dediğiniz gibi bir lede daha iyi ışık veriyor diye 5tl verilmez maliyeti iyice artırır.Tabiki buda bir yöntem.
Aldığım yer elektirikçi dükkanı değil , direk toptancıdan aldım bu civardaki bütün elektirik dükkanları oradan malzemelerini temin ediyor.
5 m olayı internet üzerinden baktığımızda direk karşımıza çıkan bir engel gittiğim yerdede bu sorunla karşılaştım zaten ambalaj içinde makaraya sarılı, çoğu yerdede bu şekilde satılacağına eminim.Siz şanslıymışsınız adınıa sevindim :).
Maksadım diğer akvarist arkadaşların aynı hataya düşmemeleri içindi, kimsenin çöpe atılacak parası olduğunu sanmıyorum.Artı zaman emek kaybı , ve sonucunda yaşanılan moral bozukluğu, sitres hayal kırıklığını eklediğimizde pek iyi olmuyor.
Saygılar,
[/QUOTE]

Geçmiş olsun, güç kaynağınızın yetersiz olduğunu düşünüyorum. normalde 5mt şerit led için 12v 2A güç kaynağı kullanmanız gerekir. Ayrıca 3 çipli ledler normalden daha fazla ışık veriyor. Sağlılı balıklar.
Demasonilerim ölüyor..
Merhaba, Demasonileriniz büyük ihtimalle stres yüzünden ölüyor. Tahminime göre ithal balık almışsınızdır. İthal balıklarda stres yüzünden ölüm oranı çok yüksek. Bundan sonra forumdan almanızı öneririm. Saygılar. 
Demasoni yavrusu için yem
Merhaba, ilk on gün kabuksuz artemia yumurtası, ongüngen sonra bitkisel pul yemleri ufalayarak, haftada 3-4 öğün NLS Grow verebilirsiniz. Sağlıklı balıklar. 
PL Lamba
[QUOTE=heraklia]Gereken açıklama Barış Bey tarafından yapılmış, buna ek olarak;
PLC lambalarda 2 ve 4 pin seçeneği varken PLL lambalar sadece 4 pin'li ve akvaryum için gereksiz ama balastlarının dimmerlenebilme özelliği var.
[/QUOTE]

Her balastın dim edilme özelliği yok, dim edilebilir balastlar ayrıdır.


[QUOTE=Shadow designer]
 
Hem hafif olmaları hemde dar alanlara uyum sağlamaları sayesinde PL tip ampulleri incelemeye başladım.
Konu açılalı çok uzun süre olmuş ama PL ampüllerin balast ile çalıştığını okuduktan sonra PLC ve PLL ile ilgili araştırma yapmaya karar verdim. Sanırım PLC ampüller balast olmadan çalışıyor G24 duy kullanılıyor. 2 pin, 4 pin gibi özellikte olanları mevcut. Bunların Kelvin ve Lümen değerleri ile ilgili hiçbir açıklama bulamadım. Araştırmamda yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum.
 
 
[/QUOTE]
Kelvin değerlerini lambanın üzerindeki koddan anlayabiliriz. Örnek verecek olursak 26w/840 plc ampulun kelvin değeri 4000 k, 26w/827 ampulun 2700 k, 26w/8300 3000k. Kelvin değeri arttıkça daha açık renk ışık elde etmiş olursunuz.
Apistogramma inca akvaryumu hakkında
Merhaba, mangrov kökü ve hindistancevizi kabuğu kullanmanızı tavsiye ederim. Daha önce 1 yılı aşkın bitkili akvaryumda Kakadu beslemiştim. İstanbulun şebeke suyuyla defalarca yavrulatmıştım.
kenyi yi ne zaman kusturmalıyım
Akvaryumunuz müsaitse, yani balığınız yavruları kendi saldığında yavrular için saklanacak yerler varsa kusturmayın. Taşların içinde gezinen yavruları seyretmek büyük bir keyif. İllaki kusturmalıyım diyorsanız 21. gün kusuturun. Yavrular yaklaşık 15.gün keselerden kurtuluyor ama çok zayıf oluyorlar. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.