ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ServeuS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2010 23:11
Son Ziyaret:
02 Ekim 2010 14:43
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Olcay Bektaş
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1988
Yaş:
36
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Olcay Bektaş

SON 5 MESAJI

Kandırılmak, hata yapmak ve vicdan azabı çekmek

Mert bey ilginiz için tesekkur ederim. Isıtıcı 100 watt aldım. Filtre konusunda henuz karar vermedim açıkcası. Bi sorum daha olucak kuru alan ve akvaryumun suyun altında kalan tabanı için kum mu kullanayam başka bi öneriniz warmı. Özellikle kuru kısımda ne kullanmam gerektiginden emin değilim. Kum, toprak, ot yada baska bi şey.

Kandırılmak, hata yapmak ve vicdan azabı çekmek


Tekrar Merhaba,
Kuzenimden aldıgım akvaryum oldukça kirli oldugundan bu gun uzun bi süre onu temizlemekle uğraştım. Yosun tutmuş olan yerlerını bulaşık teli ve süngeri ile iyice temizledim. Yeni gibi oldu.
Şimdi bi kaç sorum olucak yanıtlarsanız çok teşekkür ederim. Akvaryumun boyutları 60x30x35(h)
1. Akvaryumu ısıtmam için ne kadarlık ısıtıcı lazım ve hangi marka önerirsiniz.
2. Suyun temizligi için sadece iç motor yeterli olur mu dış motorda almam gerekli mi. gücü ne kadar olmalı.
3. Akvaryumun üstüne kumlu kısım henüz yapmadım. Bunun için önerilierinize açığım. (Forumda da yapılmış olanlara bakıyorum.)
4. Kumlu kısım için kkullanınlan lambanın kaç wat olması gerekir.
 
Daha akılma gelen çok soru war ama fazla sıkmakta istemiyorum kimseyi. Henüz yeni kaplumbağa almadım. Teraryumu tamamen bitirmeden almayıda düşünmüyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Mehmet Ali bey Ema akvaryumun Bursada nerde olduğunu yazarsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler
ServeuS2010-03-01 17:54:49
Kandırılmak, hata yapmak ve vicdan azabı çekmek
Mert bey hatanın buyuk kısmı malesef bende. Onceden araştırma yapmam gerektiği konusunda haklısınız. Kaplumbagamın oldugu ise malesef bi gerçek gözleri açılmıcak derecede şişmis ve hiç bir şekılde kımıldamıyordu.
 
Mehmet bey linkiniz gerçekten çok faydalı oldu. Kendime şu an bi akvaryum ayarladım ancak içinin temizlenmesi gerekiyor. Pazar gunu o işide halledip resimlerini koyucam ve nasıl bi teraryum yapmam gerektiği hakkında görüşünüzü beklicem. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Kandırılmak, hata yapmak ve vicdan azabı çekmek

Palmiyeli ölüm evi olarak adlandırılmış forumda benım aldıgım sözde teraryum adı altındaki fanusum. Buna canlı kanıt olmak gerçekten çok üzücü.

Kandırılmak, hata yapmak ve vicdan azabı çekmek

Merhaba sitenize bir kaç dakika önce üye oldum. Üye olmamın sebebi malesef üzücü bir olaya dayanıyor. Ocak ayında kız arkadaşıma hediye olarak güzel bir su kaplumbağası aldım. Bursa'da gayet lüks olan bir pet-shoptan aldım. Hayvanın kendisi, yemi, jeli ve verdikleri teraryum ile beklediğimden daha pahalı olmasına rağmen güzel bir hediye oldugunu düşünüp heves ile aldım. Sevgilimin dönem arasında tatile gitmesi sebebi ile 3 hafta kadar ben bakacaktım. Ancak bu gün malesef benım bilgisizligim yüzünden sevgili kaplumbağamız öldü.

Hayvanı alırken satıcı arkadaşın dediklerini harfiyen yerine getirmeme ragmen ölmüs olması bende şok etkisi yarattı. Açıkcası söyledıkleri bana yeterli geldiginden internette araştırma zahmetine katlanmamıştım da. Ancak öldükten sonra sitenizdeki tüm bilgileri detaylıca okudum ve satıcı arkadaşın yeniden satabilmek amacı ile tüm bilgileri eksik ve hatalı verdigini üzülerek gördüm. Ne ısıtıcıdan ne de gün ışığı gerektiginden bahsetmemişti ve malesef 3 günde bir suyunu değiştirip her gun duzenlı yemını vermek ve verilen jeli haftada bir sürmek ile bakımının bittigini söylemişti. Kandırılmış olmanın üzüntüsü bir yana bu gun gelen kız arkadaşıma kaplumbagayı geri vermemek için mazeret uydurdum. Yeniden bi kaplumbağa alıcam ve bu sefer akvaryumunu, ısıtıcısını temin edip sağlıklı bir şekılde yaşaması için elimden geleni yapıcam. Satıcıya olan kızgınlığım çektiğim vicdan azabının yanında çok hafif kalır.
 
Sitenize emeği geçen tüm hayvan dostlarına canı gönülden teşekkür edebilmek amacı ile üye oldum. Gerçekten çok yararlı bilgilerle mevcut. Benim sormak istedigim soru ise Bursada su kaplumbağasını, akvaryumu, ısıtıcıyı temin edebileceğim; gerektiğinde danışabileceğim güvenilir bir yer yada kişi biliyormusunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 11 Online Kullanıcı, 6 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.