ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Trusti
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2010 23:48
Son Ziyaret:
02 Mart 2012 04:24
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ersin Adaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Flight Operations Agent
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ersin Adaş

SON 10 MESAJI

öğrenci yatakhanesi :D (yeni resimler eklendi)
Maşallah ne ararsan var bunlarla ilgilenmek emek ister...
3 D fon ve yavru yunuslar
Arka fon harika olmuş ellerinize sağlık
1 yıl sonra yavrularım artık ''DEDE'' oldular:)
[QUOTE=huseyinnn]Akvaryumunuzun ölçüleri nedir biraz yunus beslemeye küçük sanırım ve balık sayınız o akvaryuma göre epeyce bir fazla gibi akvaryum ölçülerinizi büyütmeyi düşünmüyormusunuz artık balıklar daha büyük hacim diye bağırmaya başlamışlar [/QUOTE]
Haklısınız akvaryumun boyutları yunuslara uygun deil ama hiçbir sağlık sıkıntısı veya kayıp aşamadım bir buçuk yıldır yavrularımın bile yavrusu var şuan . 
Malawi akvaryumum ve Önerileriniz
[QUOTE=endless]Büyük kayaları parçalayıp küçük hallere getirip mağaralar oluşturdum balıklarda buna sevindi gibi :) başka ne gibi önerileriniz var.dış filtre almak istiyorum bunun için atman eheim gibi markalar düşünüyorum sizlerin tavsiyesi ne yönde olur [/QUOTE]
Fluval 205 işini görür diye düşünüyorum.
Ağzı Dolu Dişi Yunus Hk.
[QUOTE=anaki] Bence ayırmakla iyi bir seçim yapmışsınız.6 gün olduysa çok rahatsız etmezseniz bundan sonra yutacağını ya da atacağını sanmam.Tabi birde ali beyinde dediği gibi bir pipo iltre almanız daha iyi olur.Çünkü diğer iç filtreler yavruları çekebilr. [/QUOTE]
Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Pipo filtre aşma gibi bi şansım yok şu anda ama içfiltrenin suyu çeken kısmına ince bi kadın çorabı geçirmeyi düşündüm acaba yavruları çekmesini engellermi çorap??

[QUOTE=emirsultan]Tebrikler öncelikle. Benim de dişi yunusun yumurta aldı. bu gün 3. gün. Küçük bi yunus henüz. İlk gün mosmordu ve nefes dahi alamıyordu. Yumurtalar ağzından fışkıracak gibiydi adeta. Şimdilerde normal rengini aldı ve diğerleriyle birlikte. Sorun yok gibi. Yanında 5 anaç frontoza da olmasına rağmen direndi minik kız. Bu 2. yumurta alışı. İlkinde 4 gün tutabilmişti. Sitedeki (sizede verilmiş aynı link) yazıyı okuyunca kusturmak için acele etmemeye karar verdim. Dayanabilirse 10. gün yakalayıp başka tanka alacam. Kusarsa da yavrular hayatta kalacak şekildedirler zaten. Bence de sabırlı olun. Hem sizin dişi bendekinin 2 katından büyük. Hem de ayrı duruyor.
Umarım sevimli bebek yunuslara kavuşursun...
[/QUOTE]
Benim dişilerde sürekli yumurta alıp 4. günün sonunda atıyorlardı.bende bu sefer bu yolu seçtim bakalım hayırlı mı olucak umarım sizinde sağlıklı yavrularınız dünyaya gelir:)

[QUOTE=reis]

Ersin Bey, yapmanız gerekenleri bu linkte bulabilirsiniz.

 

Balığım Yumurta Aldı, Ne Yapmalıyım?

[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu.

[QUOTE=clioea] Merhaba ,Çok şanslı olduğunuzu belirtmek isterim normalde yunuslar kepçe ile tutulduğunda yavruları veya yumurtaları hemen kusarlar.(Bendekiler hep öyle yaptı)Pipo filtre alın,ve yavrularla anneyi belli bir süre ayırmayın.O mükemmel sahneleri izleyin,yavruların annenin azına tekrar girmek için uğraşlarını,anne ile beraber gezmelerini,umarım bu keyfi yaşarsınız........ [/QUOTE]
bende çok istiyorum o sahneyi görmeyi umarım başarırım bu kez.çok teşekkürler yorumlarınız için sağlıklı balıklar.
Ağzı Dolu Dişi Yunus Hk.
  1. Öncelikle tüm Akvaryum .com üyelerine selamlar bu site sayesinde yeni başladığım hobimde kendimce baya ilerlediğime inanıyorum. Nisan ayından bu yana  yunus ve sarı prenses bakıyorum 100*45*50 boyutlarındaki akvaryumumda balıklarım çiftleşmeye başladıklarından bu yana ağzına yumurta alan dişilerim en fazla 4 gün tutuyor ve daha sonra yutuyorlardı ve bu da benim oldukça canımı sıkıyordu.Geçen gün(23 Kasım ) yine çiftleşmelerine tanık oldum ve dişi yumurtaları aldıktan sonra diğer erkekler ve sarı prensesler tarafından çok fazla tartaklanmaya ve sıkıştırılmaya başlayınca bende risk alarak yavaş bi şekilde balığı yakalayıp  daha küçük bir tanka tek başına ayırdım. Ve bugün 6. gün oldu ve hala ağzı dolu acaba artık bırakırmı yumurtalarını diye düşünmekten uyku uyuyamaz oldum.Tankta bir iç motor ve ısıtıcı mevcut. Acaba bu saatten sonra ne yapmam gerekiyor yardımm lütfen.

Uploaded with ImageShack.us


Küçük Üretim Hanemiz
Yunuslar çok sağlıklı ve kaliteli görünüyor tebrikler.
Yunuslarım büyümeye başladı!
[QUOTE=sarruma]Değerli arkadaşım.Yunuslar çok güzel balıklardır.Kaliteli yem,uygun su değerleri,erkek dişi oranı,kısacası doğal ortamına ne kadar benzerse o kadar güzel olurlar.Ayrıca stresi hiç sevmezler.İstanbulda gerçek yunus bulmak çok zordur.Çünkü dişilerin ağzında yumurta varken stres sonucu yutabilir veya tükürebilir.Bu yuzden elektra ile kırılmış yunuslar satılır.Ayrıca yeni başlayan hobiçiler için de zor olanı seçmişsin.Umarım yardımcı olmuşumdur.Ayrıca forumları ve yunus balıklarının tanıtımını okursan çok faydalı olacağına inanıyorum.

Saygılarımla...
[/QUOTE]
Aslan bey yorumunuz için teşekkür ederim.Sizce yunuslarım kırma gibi mi görünüyor büyük olanlar hafif hafif kafa yapmaya başladılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.