ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RuHaDaM
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2006 01:05
Son Ziyaret:
12 Nisan 2016 23:49
Toplam Mesaj:
314 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burkay Kutluhan KAÇIRA
Doğum Tarihi:
08 Mart 1976
Yaş:
48
İl:
Konya
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burkay Kutluhan KAÇIRA

SON 10 MESAJI

Thai Silk Fh'ım Taho :)
Tayfun Bey güzel yorumlarınız için teşekkürler öncelikle. Balığı Konya'da ki bir arkadaşımdan aldım. Şuanki formunu ona borçluyum aslında.
Kökler konusunda ki önerinizi dikkate alacağım. Elimde NLS'un tera A sarımsaklı yemi mevcut ve düzenli olarak onu kullanıyorum. Renk için sizin önereceğiniz bir yem var mı?
Taho'nun da selamı var [:)]
Saygılar.
Burkay.
Thai Silk Fh'ım Taho :)
Selam Arkadaşlar,
Uzun süren aradan sonra beni hobiye tekrar ısındıran balığım Taho'yu paylaşmak istedim sizlerle. Taho yaklaşık 1 yaşında ve 20 cm'e yakın. Şuanda 250 lt'lik bir tankta 2 vatoz ve 1 ters yüzen kedi balığıyla birlikte. Amerikanlar ve fhlar için özel hazırlanmış birkaç çeşit pellet yem dışında arada sırada un kurdu veriyorum. Su sıcaklığı 28 derece.
Herkese keyifli hobiler dilerim.
Burkay.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/9337/20151229_202347.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/9337/20151229_203044.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/9337/IMG-20160102-WA0024.jpeg[/IMG]
Atakanpetshop'dan eksik ürün gönderimi.
Arkadaşlar ,
İlgili firmanın iyi referanslarının farkındayım. Alışveriş yaptığım sitede de %90 olumlu yorum almış. Bu nedenle şikayetimi yaparken dolandırıldım ya da kandırıldım gibi yorumlar yazmadım. Ortada bir sıkıntı olduğu belli. Ama şu da varki ben firmaya, alış veriş yaptığım site üzerinden faklı zamanlarda 3 msj attım ama geri dönüş olmadı. Buraya yazmamın sebebi de firmaya ulaşabilme düşüncesi. Kaldı ki ticari itibarını zedelememek ve varsa böyle bir inançları, kul hakkı yememek adına bu işin peşine düşmeleri gereken onlar. Hala iyi niyetli olarak ortada bir yanlışlık olduğunu düşünmekteyim. Umarım en kısa zamanda sorun çözülür.
Saygılar.


Bugün itibarı ile Atakan petshoptan Ahmet Bey ile görüştük. Basit bir karışıklıktan dolayı eksik ürün gönderilmiş. Eksik ürünün haftaiçi gönderileceğini bildirdi. Firmayla ilgili olumsuz düşüncem yok.
Atakanpetshop'dan eksik ürün gönderimi.
Şikayetin Nedeni:  3 adet sipariş ettiğim üründen 2 adet gönderilmesi.

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap: Atakan petshop/atakan akvaryum. Eksik ürünün yanlışlıkla başka bir müşteriye gönderildiği ve en kısa zamanda tarafıma tekrar gönderileceği söylendi.

Olayın Detayları: 3 adet sipariş ettiğim sürüngen ısıtıcı ped 2 adet olarak elime ulaştı. Alışveriş sitesinde ürünü onaylamadım. Firmadan yanlışlığın farkedildiği ve eksik ürünün en kısa zamanda gönderileceği yönünde mesaj aldım. İşlermin yoğunluğu nedeniyle takip edemediğimden ürünün ödemesi onaylanmış fakat üzerinden 20 gün geçmesine rağmen ürün elime ulaşmadı. Farklı zamanlarda 3 tane daha msj gönderdim satıcıya ama o msjlarıma da cevap gelmedi.
arowanam... yardm edermisiniz
İstanbul akvaryum benim için tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Forum alışveriş merkezinde ki akvaryumu daha başarılı buldum.
Su değişim miktarınızı az tutun (%20 gibi), suyu eklemeden önce aynı sıcaklığı getirin ve mümkün olduğunca yavaş ekleyin, balık daha az stres olacaktır.
arowanam... yardm edermisiniz
 Gözün saydam kısmının bulanıklaşması bakteri veya mantar enfeksiyonu sonucu oluyor. Göz düşmesi tamamen ayrı bir olay. Göz düşmesinin nasıl bişey olduğunu görmek istiyorsanız İstanbul Akvaryuma gidin (Florya'daki). Ordaki bütün arowanalarda ciddi göz düşmesi var. Obez natteri piranalarda görebilirsiniz. Ayrıca balıkların nerdeyse %60 ında sizin balığınızda olan gözün bulanıklaşması durumu var.
Bulanıklaşma işinin nedeni suyun kalitesinin bozulması ve balığın stresden dolayı direncinin azalmasına bağlı olabilir. Ben su değişimi yapıp filtreye amonyak emici süngerler koyarak çözmüştüm olayı. Bu durumdan korunmak içinde çay kullanıyorum. Eğer suyun hafif sarı renkte olması sizin için sorun değilse çay koymanızı tavsiye ederim.
Kuru yemin dışında karides, tavuk ve bazen balık parçaları kullanıyorum. Çok yağlı et veya çok yağlı balıklar tercih etmemeniz gerekiyor. Yeni yeni hamam böceği ve un kurdu üretmeye başladım canlı yem kaynağı olarak. Hamamböceğini sevdi ama un kurduna olsa da olur olmasa da olur gibi yaklaştı benim arowanam. Parça yemleri elinizle vererek elinize alıştırabilirsiniz fakat zıplamasına hazırlıklı olun ;)
Saygılar.
Su perisi için yeşil su olmuş mu?
Bu arada bence yeşil suyunuz olmuş :) Küçük bir püf noktası belki işinize yarar: Yeşil su için akvaryum dip çekiminden artan suya biraz sıvı, tablet veya misket bitki gübresi koymak işi kolaylaştırabilir ;)
Saygılar.


[QUOTE=Umut Başar]Başlıkta ve içerikte bir yazım yanlışı mevcut, affınıza sığınarak belirtmek isterim. Su perisi yazılmış ancak o su piresi olacak.[/QUOTE]

Tam adını bilmemekle birlikte böyle bir canlı vardı sanırım(su perisi veya tavşanı gibi bişeydi). Hatta forumdan bir arkadaşımız satıyordu. Ben başlığı su piresi olarak algıladım ve ona göre yazdım. Eğer kasdedilen pire değilse yazdıklarımı unutun lütfen :D
Saygılar.
Su perisi için yeşil su olmuş mu?
Selam,
Yeşil su su piresi için olmazsa olmaz bişey değildir. Yeşil su olan bir ortamda hava vermeden ve yemleme yapmadan pireleri üretebilirsiniz. Normal dinlenmiş suda yemleme yaparak ve hava vererek su piresini gayet rahat üretebilirsiniz. Kesinlikle bir çok formda ve bilimsel yazıda anlatıldığı kadar karışık bir işlem değil. Uygun bir kap(10-19lt pet şişeler yada kovalar ve balık nakliyatı için kullanılan strafor kolileri kullanıyorum), dinlenmiş su(ben dip çekiminden elde ettiğim suyu kullanıyorum) ve yeterli miktarda su piresi(250 ml lik bir kapta almıştım) bu iş için yeterli olacaktır. Kaplara herhangi başka bir madde karıştırmadım (koyun dışkısı vs). Sadece hava taşıyla çok yüksek debide olmamak kaydıyla hava veriyorum ve yemliyorum(maya, süt tozu, mantar çorbası). Yeşil su yoksa aynı akvaryumlarımızda olduğu gibi azotlu bileşikler zamanla artacaktır bu nedenle azotu ortamdan uzaklaştırma şansınız yoksa(ben su mercimeği kullanıyorum) taze su takviyesi yapmanız gerekecektir. En kritik noktalardan biride sıcaklık;15-25 santigrad derece ideal aralık olarak biliyorum. Bu dereceler dışında koloninizin üreme hızı düşer yada tamamen durur ve bütün pireleri kaybedebilirsiniz ama endişelenmeyin. Pirelerin ölmeden önce bıraktıkları yumurtalar uygun şartlar sağlandığında tekrar çoğalacaktır.
Bunlar tamamen kendi tecrübelerimdir.
Saygılar.
Yerli Üretim Flowerhornum
Selam Arkadaşlar.
Yerli bir üreticiden 3-4 santimetre boyunda aldığım balığım şuanda 10 cm ye yaklaştı. Formu iyi ama rengi henüz tam oturmadı. Özel renklendirici veya kafa yapıcı yemler kullanmaya başlamadım. Muhtelif yemler yanında farklı olarak su piresi veriyorum.




Sajica üreme
Benim sajica çiftimin dişisi, erkeğe oranla, cüsse olarak çok küçük. Düzenli şekilde yavru alıyorum. Cinsiyet ayrımı konusunda çok tecrübeli değilim benimde şüphelerim var. Ama siz tüpçükleri kontrol edin. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.