ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Can Aşık
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2010 00:14
Son Ziyaret:
14 Kasım 2020 14:22
Toplam Mesaj:
143 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Aşık
Doğum Tarihi:
25 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Sektör (Mühendis)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ

Kasakalewe ve L144 Blue Eye

SON 10 MESAJI

full red'lerim(full red severlere)
Siteye bayadır giremedim.Eski ortamdan eser kalmamış paylaşımlar bitmiş üzüldüm doğrusu.
full red'lerim(full red severlere)
[QUOTE=ömer atakav]Teşekkürler ibrahim bey şu düzenleme işini beceremedik gitti sizde olmasanız.Dayanışma dediğiniz budur..
Rotiferin decapsul artemiası video açılıyor tekrar deneyin
Saygılarımla..
ARTEMİANIN LİNKİ VE AÇIKLAMASI
http://www.ozelyem.com/U122,19,rotifish-decapsulated-artemia-100-gr-kurutulmus-ve-canli-yemler-rotifish.htm[/QUOTE]

Bilgilendirmeler için taşekkürler Ömer Bey.
full red'lerim(full red severlere)
[QUOTE=ömer atakav]İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.herzaman beklerim gereken yardımıda yaparım. düşüncelerimiz aynı bende diskus.vatoz.tropheus türleride var hiçbiri bukadar üretirken bakım yaparken zevk vermiyor bu balıklar bambaşka..
saygılarımla





     http://youtu.be/OnSxr7kSjAQ[/QUOTE]

Ömer Bey videolarınızı izledim.O dişiler ne öyle aman maşallah 41 kere.Özellik olarak swallow sanırım o dişiler.Swallow çıkma yüzdesi sanırım yüzde 20'lerde idi.Bu oran gene aynı mı gelişme var mı bu oranda?Yani 100 yavrudan kaç tanesi o videodaki dişiler gibi çıkıyor merak ettim.Lepistes konusunda çok başarılısınız.Başarılarınızın devamını diliyorum.Uğraşlarınızın sonucunda böyle kaliteli balıkların ortaya çıkması insana zevk ve mutluluk verir.
albino swallow full redlerim sayfa 17
İbrahim Bey sizi tropheus formunda tanımıştım.Şimdi ise canlıdoğuranlar formundasınız...Kısacası hangi türü beslerseniz besleyin bütün canlılarınıza çok önem verdiğinizi görüyorum.Gerçek hobici ruhu budur bana göre.Full redlerinizi çok beğendim.Onlardan daha iyi kanlar elde etmek için bir takım uğraşlar veriyorsunuz başarılı olduğunuzda aşikardır.Valla sizin konunuz, Ömer Bey in ful red konusu beni tekrar canlı doğurana doğru yol almaya itiyor haydi hayırlısı:)Bende de tropheus var yakın zamanda onları vereceğim.Canlıdoğuran düşünüyorum haydi hayırlısı.Bu aralar işimden dolayı çok yoğunum ama boş vakitlerimde redlerle ilgilenmek istiyorum.Aranıza en kısa zamanda katılmak istiyorum. Can Aşık2014-12-16 19:18:37
full red'lerim(full red severlere)
Ömer Bey full red konu başlığı altında ki bütün yorumlarınızı tek tek okudum.Öncelikle tecrübelerinizle edindiğiniz bilgileri değerli hobici arkadaşlarla paylaştığınız için teşekkürlerimi iletiyorum.Ayrıca full redlere kattığınız değerler için ve onları geliştirmek adına yaptığınız fedakarlıklar için sizi tebrik ediyorum.Bende çok eski yıllara dayanan akvaryum hobisi mevcut.Zaten kendimde Su Ürünleri Mühendisiyim.(Ama bu hobiyi çok sevsemde şuan kendi işimi yapmamaktayım)Şuan Tropheus un iki türü var elimde onları beslemekteyim.Lakin son zamanlarda işlerimin yoğunluğu kariyer hedeflerimden dolayı hobiden biraz uzak kaldım.Aslen Ankaralıyım ama şuan çalıştığım pozisyon icabı geçici olarak Trakya Bölgesindeyim.İşlerimi ayarlayabilirsem yanınaza uğramak isterim.Ayrıca Ankaraya döndüğüm gibi bu güzellerden almak istiyorum.Tropları akvaryumcu arkadaşıma bırakıp akvaryumu canlı doğuran yapmak istiyorum.Yoğun ve stresli günlerin sonunda akvaryumun karşısına gecip çay kahve içmek en büyük mutluluktur benim için.Stresimi alır...İlanınıza baktım dişiler için sadece kuyruğu kırmızı yazıyor.Ben beline kadar olan kırmızılardan istiyorum ona göre:) yardımcı olursunuz artık.Sağlıcakla kalın bütün hobici arkadaşlara selamlar.... Can Aşık2014-12-15 21:01:24
230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
Çok büyük emekler harcanmış süper bi yer olmuş emekleriniz boşa gitmesin Allah utandırmasın
190×65×60h F1 Moba Tankım guncel resimler 12-13 de
Maşallah balıklarınız çok güzel bol bol yavru almanız temennimle..
Frontosa Blue Zaire Moba Kolonim No :1
Balıklarınız çok güzel kocaman bi maşallah diliyorum.Sizinde ne kadar özendiğiniz belli emekleriniz boşa gitmesin.
Sarı prensesim yavruladı... acemiyim bilgi rica ediyorum
[QUOTE=cdemirkaya] Merhaba,

akvaryum içindeki kayaları kontrol ederken yalnızca bir tane yavru gördüm. diğer yavruları yemişler midir? bu arada yavruyu hemen fanus akvaryuma aldım, doğru bir hareket mi olmuş? yavru balık nasıl beslenmelidir?
[/QUOTE]
    Ceyhun Bey merhabalar...Yavru balıkları fanusa koymanız yanlış bi hareket olmuş.Çünkü cichlidler için ısı ve hava motoru çok önemli.Fanusa ısıtıcı ve hava motoru takmanız gerekirdi.Eger yavrulara ayrı yerim yok diyorsanız ana tankta bolca saklanma yeri yani kayalık koyun.Ya da tül yavruluk kullanacaksınız.Tül yavruluğunda hacmi küçük olduğu için balıklarınızın büyümesi yavaş olacaktır.Bide tül yavruluğun tülünü sık sık yıkamanız gereklidir çünkü tüller çabuk kirlenerek yavruların oksijen almalarını engeller.En kısa süreli elektrik kesintisinde tüllerdeki yavrular için sıkıntı başlar.
    Cichlid türlerinde ağızda kuluçka vardır.Sarı prensesler genellikler küp varsa akvaryumda onun içinde çiftleşirler yani yumurta dökerler.Böylelikle öteki balıklar bu çifte engel olmaz.Anne yumurtaları ağzında kuluçka eder.Sıcaklık ve isteğe bağlı olarak 12-15 gün arasında anne kusturulabilir.Balıklar keselerinden arınmış olacaktır.Sıcaklık 28-30 arasında olması yumurtaların daha çabuk olgunlaşmasını sağlayacaktır.Balıkları kusturup tül yavruluğa alabilirsiniz.Bir şey daha söyleyeyim tül yavruluğun alt kısmına akvaryum kumundan koymayı unutmayın çünkü anaçları tülün alt kısmına yanaşıp yavruları yemeye çalışabiliyorlar.Onun dışında da tül ya da ayrı bir akvaryum kullanmazsanız yavrulara, anaçlarıda dahil olmak üzere diğer bütün balıklar yavruları yemeye çalışacaktır.Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz Saygılar....
İce foto ve videolu herkes katılsın
[QUOTE=sedat54]Teşekkür ederim elimden geldiğince yaşam alanlarına yakın olmalarını sağlamaya çalısıyorum. Balıkların renkleri ve bantları çok güzel . Badem yağı kullanacağım. Ve 3 küp daha alıp her köşeye koyacağım çok faydası olabilir.  Bilgi ve öneriler için çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar başka önerisi olan varsa dinleriz.
[/QUOTE]
Sedat Bey benim resimlerden edindiğim fikrim balıklarınız yağlanmışlar.Yani gereğinden fazla yemlemişsiniz.Yavru almak için,karınları biran önce dolsun diye fazla yemlemek balıkları yağlandırıyor ve balıklardan yavru alımı zorlaşıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.